Siirry sisältötekstiin

Kokemuksia Management Trainee -vuoden ensimmäisiltä kuukausilta

Jasmine Singh aloitti syyskuussa 2023 Visman vuoden kestävässä Management Trainee -ohjelmassa. Vuoden aikana traineet tekevät viisi projektia eri puolilla Vismaa. Blogikirjoituksessa Jasmine jakaa kokemuksiaan trainee-vuoden ensimmäisiltä kuukausilta.

Kuka olet ja mitä olet opiskellut? 

Nimeni on Jasmine Singh. Olen opiskellut Lappeenrannan Teknillisessä yliopistossa MIBE-ohjelmassa, eli kansainvälisen kaupan ja yrittäjyyden linjalla. Sivuaineena olen opiskellut digitalisaatiota ja businessanalytiikkaa. Harrastuksiini kuuluvat lukeminen, k-draamojen katsominen, matkustaminen, sijoittaminen (perinteinen ja kryptosijoittaminen) ja DJ-harrastaminen.

Miten päädyit Visman Management Trainee -ohjelmaan?

Minua kiinnosti ohjelman kansainvälisyys ja siihen sisältyvät mielenkiintoiset ja monipuoliset projektit. Management Trainee -ohjelmaan hakeminen tuntui myös luonnolliselta jatkumolta maisterin tutkinnon opinnoilleni sekä työhistoriani puolesta ohjelman kansainvälisyyden osalta. Lisäksi Visman avoin ilmapiiri ja kulttuuri veti minua puoleensa. Vastaanotto olikin alusta alken lämmin ja positiivinen, joka vakuutti minut.

Miten Management Trainee -vuosi on lähtenyt käyntiin?

Hyvin! Kuten aiemmin mainitsin, vastaanotto Vismalla on ollut lämmin ja avoin, joka on auttanut sopeutumaan uuteen rooliin. Ensimmäisen projektin kautta pääsin tutustumaan lisää itse Vismaan, vismalaisiin ja uusiin Management Trainee -kollegoihin. Pääsin tekemään syväsukelluksen tilitoimistojen maailmaan, mikä sai minut arvostamaan paljon enemmän tilitoimistojen tekemää työtä ja sen tärkeyttä. Kaikki uudet asiat ovat olleet erittäin antoisia uuden oppimisen kannalta. Ensimmäisestä projektista oli hyvä sitten lähteä toiseen projektiin Alankomaihin!

Vuoden ensimmäinen Management Trainee -kokoontuminen Oslossa

Minkä projektin parissa teet töitä? 

Ensimmäinen projektini oli Helsingissä, ja se liittyi tilitoimistojen palveluihin. Pääsin projektissa tutustumaan tilitoimistojen ammattilaisiin sekä Visman sisällä että ulkopuolella haastattelemalla yli 20 eri alan ammattilaista. Projektin tarkoituksena oli kartoittaa tilitoimistojen palveluita, miten ne tulisivat muuttumaan tulevaisuudessa ja miten me voimme olla tässä muutoksessa mukana. Tilitoimistoihin ja niiden palveluihin tutustuminen oli hyvin silmiä avaavaa, sillä ne eivät olleet minulle entuudestaan kovinkaan tuttuja. Ensimmäisen projektini myötä pääsin syventämään tietotaitojani ja arvostusta alaan liittyen. 

Aloitin äskettäin työt toisen projektin parissa, ja nyt lokaationani on Amsterdam. Teen töitä Onguard -nimisessä Visma-yhtiössä. Projektin tarkoituksena on kartoittaa, parantaa ja ennustaa yrityksen asiakkaiden asiakaskokemusta ja integroida tekoälyinnovaatioita palvelutoiminnan kehitykseen.

Sukella Jasminen joulukuisiin työpäiviin Hollannissa ↓

Visma Finland Instagramissa: @visma_finland