Siirry sisältötekstiin

Visman blogi

Kaikki blogikirjoitukset

 • Varastonhallinta

  Kuinka luoda tehokas varastonhallinta?

  Varastotoimintojen kehittäminen jää muutosten keskellä monesti liian vähälle huomiolle. Kun varastoprosessien hallinta halutaan nostaa seuraavalle tasolle, tarvitaan yrityksissä usein digitaalista varastotyön ratkaisua.

 • tekoäly HR henkilöstöjohtaminen

  Tekoäly ja henkilöstöjohtaminen

  Tekoäly on kiehtonut ihmismieltä jo vuosikymmeniä ja sen lupaamat mahdollisuudet yrityksille sekä organisaatioille ovat luoneet toistuvia innostuksen aaltoja. Moni valtavakin yritys on panostanut tekoälyyn huomattavia resursseja, mutta pettymyksekseen huomannut lähinnä kaatavansa rahaa kaivoon. Tämän blogikirjoitus käsittelee, miten tällä saralla voisi onnistua, kunhan tähtää hieman kuuta lähemmäksi tavoitteillaan. Sen lisäksi pohdin, mitä erityisiä haasteita HR aihealueena tuo näille ratkaisuille.

 • koulutusten hallinta ja hyödyllisyys

  Varmista henkilökuntasi koulutusten aito hyödyllisyys

  Henkilökunnan kouluttautuminen on ratkaisevassa asemassa, jos organisaatio haluaa pysyä kilpailukykyisenä. Onnistuneet koulutukset tekevät työntekijöistä entistä osaavampia ja auttavat heitä pysymään oman alansa kehityksen kärjessä. Ne myös motivoivat henkilökuntaa työssään.

 • HR-järjestelmät 2021: mihin HR-järjestelmät ovat menossa? Vieraana Mikko Valle

  Kirjoitus on julkaistu 13.10.2020. Se julkaistaan uudestaan Visman sivuilla eTaikan siirryttyä osaksi Visma Publicia vuonna 2021. Missä HR-järjestelmien osalta mennään vuoteen 2021 kun fokus on osaamisen kehittämisessä? Mitä kenenkin kannattaa valita? Mihin trendit meitä vie? Entä mitkä ovat avainhaasteet niiden tehokkaassa hyödyntämisessä. Siitä Mika Kukkosen vieraana keskustelemassa aiheen asiantuntija, liikkeenjohdon konsultti Mikko Valle. Podcastissa pohditaan mm. kenen kannattaa valita ERP-järjestelmän HRD-ominaisuus, milloin taas […]

 • HR-strategia käytäntöön

  5 tapaa, joilla eTaika tukee HR-strategian toteuttamista

  Jokaisella organisaatiolla pitäisi olla HR-strategia, joka on linjassa yrityksen yleisen toimintastrategian kanssa. Keskeistä HR-strategiassa on osaamisen kasvu ja sen hallittu ylläpitäminen. Mutta miten organisaatiossa voidaan varmistua, ettei strategia ole vain suuria ajatuksia ja lupauksia, vaan toimii myös käytännössä?

 • Uuden sukupolven toiminnanohjausta Fikurolla

  Visman toiminnanohjausjärjestelmien tarjonta Suomessa sai merkittävän lisäyksen lokakuussa, kun ostimme Fikuro Oy:n. Fikuro on uusi, moderni ja täysin selainpohjainen ERP, joka valtaa alaa markkinoilla. Vaikka Fikuro on vielä nuori ohjelmisto, on meillä kunnianhimoiset suunnitelmat tulevaisuuden varalle.

 • Rajapintojen vuosi, kokonaisvaltaisempi Fivaldi

  Fivaldin kuluneeseen vuoteen on kuulunut kehityksen näkökulmasta paljon uusia kasvoja ja tiivistä työtä Fivaldin uudistusten eteen. Tänä vuonna olemme julkaisseet lukuisia uusia ominaisuuksia. Mukana on ollut paljon rajapintatyötä sekä myynninhallintaan liittyviä parannuksia monipuolistaen ja helpottaen kumppaneidemme ja asiakkaidemme arkea. Lisäksi olemme paiskineet töitä sen eteen, että pääsemme jättämään ei-niin-haikeat hyvästit Javalle ja lanseeraamaan uuden, selainpohjaisen sovellusikkunan.

Suosituimmat