Siirry sisältötekstiin

Wilma-tiimissä kesätöissä

Kesä ja kärpäset! Wilma vaikenee toviksi! Ja kun koulut keväällä sulkevat ovensa, tarkoittaa se monen nuoren kohdalla samalla myös kesätyöpaikan oven aukeamista.

Wilma-tiimissä kesätöissä

Saimme myös Wilma-tiimiin nuoren kesävahvistuksen heti kesän alussa Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöjaksolle. Vaikka siis Wilma kouluilla ja kodeissa hiljeneekin kesäksi, työ Wilman taustalla ja kehityksessä jatkuu läpi kesän. Kyselin reippaalta nuorelta mieheltä hieman tunnelmia kesätyöjakson päätteeksi.

Wilma-tiimin kesäkasvo: Onnimanni Hannonen

Onnimanni

Missä opiskelet? Mitä harrastat?

Syksyllä alkaa toinen lukuvuoteni Kerttulin lukion ICT-linjalla. Harrastuksiani ovat mm. jalkapallo, laitesukellus ja kaikenlainen tietokoneiden kanssa puuhastelu.

Miten päädyit Vismalle kesätöihin?

Osallistuin viime syksynä Wilma Goes Gaming -pelisuunnittelukilpailuun, jossa suunnittelemani peli voitti yleisöäänestyksen. Palkintojenjakotilaisuudessa tuli sitten kesätyöt puheeksi, ja sitä kautta pääsin Vismalle kesätöihin.

Millaisia töitä teit?

Kesätyöprojektina lähdin ensisijaisesti jatkokehittämään pelisuunnittelukilpailussa suunnittelemaani peliä. Kilpailuun osallistuin pelkällä demolla, eli kesätyö-viikkojen aikana oli tarkoitus tehdä pelistä valmis. Lisäyksenä demoon peliin tuli useita eri pelimuotoja, mukaanlukien moninpeli.

Kollegat

Millaiset fiilikset kesätyöjaksolta jäivät?

Fiilikset kesätyön tiimoilta ovat erittäin positiiviset. Olen mm. päässyt näkemään miten oikea sovelluskehitys toimii. Kaikki ovat olleet mukavia ja minut on otettu hyvin vastaan. Oli mielenkiintoista päästä seuraamaan mitä Wilman kulisseissa tapahtuu, etenkin kun itsekin palvelua useita vuosia käyttänyt. Olen saanut kehittävää palautetta, josta olen voinut oppia ja josta on varmasti hyötyä tulevaisuuden projekteissakin!

Näiden kahden viikon aikana olen oppinut hyvin paljon kaikkea. Tulevaisuuden kannalta ehkä tärkeimpänä opin miten versionhallinta toimii.Olen myös saanut kuulla ammattilaisten mielipiteitä, miten tiettyjä asioita voisi toteuttaa paremmin. Tämän kaltainen palaute on aina hyvää oppimisen ja kehittymisen kannalta.

Lue myös:

Yhteispelillä se sujuu – käyttäjätestaus kunniaan

Kun Wilmasta tuli hyväntahtoinen soturi

Suosituimmat