Siirry sisältötekstiin

Visma Hackday: Suomi–Ruotsi-maaottelu

“Den glider in…” On syksyinen lauantai, ja alkamassa on kutkuttava hakkeroinnin Suomi-Ruotsi -maaottelu! Peliareenana toimii Visman Tampereen toimisto, otteluisäntinä Security Officer Mika Muurinen ja Application Security Architect Joakim Taurén sekä tuomareina Wilman devaustiimi.

Visma Hackday

“Den glider in…” On syksyinen lauantai, ja alkamassa on kutkuttava hakkeroinnin Suomi-Ruotsi -maaottelu! Peliareenana toimii Visman Tampereen toimisto, otteluisäntinä Security Officer Mika Muurinen ja Application Security Architect Joakim Tauren sekä tuomareina Wilman devaustiimi.

Mistä on kyse?

Visma Enterprise oli kutsunut vieraaksi sekä suomalaisia että ruotsalaisia valkohattuhakkereita Visma Hackday-tapahtumaan, jonka tavoitteena oli hakkereiden avulla löytää Wilmasta mahdollisia bugeja ja saada sitä kautta ohjelmasta entistä parempi. Valkohattujen pyrkimyksenä on parantaa tietoturvallisuutta etsimällä järjestelmistä mahdollisia tietoturvauhkia. Hackday-tapahtumassa hakkerit saavat pisteitä sen perusteella, mitä he onnistuvat löytämään.

“…Vi ska kämpa, vi ska ge allt det vi har…”

Bugien metsästykseen lähdetään klassisessa Suomi-Ruotsi -asetelmassa, suomalaiset hakkerit vastaan ruotsalaiset.

Den glider in kajahtaa kiusauksena ilmoille ja peli voi alkaa! Kuten maaotteluissa rakkaan naapurin kanssa aina, suomalaiset tahtovat voittaa ruotsalaiset, ja luonnollisesti myös päinvastoin. Aikaa on viisi tuntia selvittää kuka vie pisteet kotiin.

Wilma-tiimi seuraa silmä kovana hakkereiden toimia. Pientä jännitystä on ilmassa, miten oma työ mahtaa kestää “pommitusta” ja kaikenlaisia viekkaita metkuja. Mieli oli kuitenkin luottavainen ja kaikki paikalla olevat uskoivat vahvasti omaan tiimiin ja sen ammattitaitoon.

Suomi…vai sittenkin Ruotsi?

Kisa on tiukka, aivan kuten parhailla maaotteluilla on tapana. Pisteistä joudutaan välillä taistelemaan ja oveluuteenkin turvaudutaan aina silloin tällöin. Kukaan ei halua antaa periksi ja jokainen tahtoo olla vähän parempi kuin kaveri, tai edes parempi kuin se rakas vihollinen. Viimeinen tunti on ratkaiseva ja kisaa käydään ihan viimeiseen minuuttiin asti.

Mutta mitä tapahtui viimeisellä minuutilla?
Pitkään jatkunut tasatilanne tai se suomalaisten pieni johtoasema vaihtui lopulta kuitenkin Ruotsin voittoon. Aivan kuin tämä olisi ollut käsikirjoitettua ja kohtalon sanelemaa. Miksi meille aina käy näin?

“Miksi meille aina käy näin?”

Jälkipelit

Tampereella käydyssä maaottelussa ilmapiiri pysyi toverillisena ja kevyenä koko päivän. Naurettiin ja vitsailtiin, välillä laulettiinkin tai ainakin kuunneltiin musiikkia. Kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä tapahtuman kulkuun ja järjestelyihin. Wilma-tiimistäkin löytyi vain tyytyväisiä miehiä, sillä olihan heidän kättensä työ käynyt läpi tarkan syynäyksen.

Siitäkin huolimatta, että vastakkain olivat rakkaat viholliset lajissa kuin lajissa, keskinäinen kunnioitus oli hyvin läsnä ja oli mukavaa nähdä näin positiivisia ja yhteen hiileen puhaltavia tyyppejä.

Suosituimmat