Siirry sisältötekstiin

Takaisin kouluarkeen! 5 arkea helpottavaa Wilma-vinkkiä

Tänäkin syksynä yli 60 000 lasta aloittaa koulutaipaleensa. Se tarkoittaa jälleen tuhansia uusia perheitä, joiden arjen vauhtia Wilma auttaa hallitsemaan. Wilman avulla kodeissa pysytään kartalla kokeista, läksyistä, juhlista, liikuntavarusteista ja koulupäivän tapahtumista.

Wilma on kätevä ja turvallinen tapa pitää yhteyttä kodin ja koulun välillä. Viestit ovat aina luottamuksellisia, ja palvelu täyttää keväällä tiukentuneen tietoturvalain edellyttämät vaatimukset. Nyt syksyn alussa kannattaakin tarkistaa, että repun ja koulutarvikkeiden hankinnan lisäksi myös Wilman asetukset ovat kunnossa.

Koulujen alun kunniaksi kokosimme parhaat vinkit Wilman käyttöön niin uusille kuin vanhoillekin käyttäjille.

1. Unohtuiko salasana?

Hyvä, että unohtui – loma oli siis rentouttava! Jos sähköpostisi on kytketty Wilma-salasanaan, voit vaihtaa sen kätevästi itse. Muutoin ota yhteyttä koulusi hallintoon.

Tietosuoja on tärkeä asia, joten salasanan on syytä olla hyvä. Voit käyttää salasanasovellusta tai miettiä jotain satunnaista sanaa ja muokata sitä hieman. Esimerkiksi P1naatt1L3ttu (pinaattilettu) tai T1ll1&l1ha (tilli&liha) on salasanana hankala arvata mutta helppo muistaa (älä kuitenkaan käytä näitä).

2. Sinunkaupat selaimessa

Kirjaudu Wilmaan ihan ensimmäistä kertaa selaimessa. Silloin aktivoit tunnuksesi käyttöön, ja jos lapsia on jo ennestään Wilmassa, saat liitettyä kaikki saman tunnuksen alle. Samalla voit tutustua Wilman sisältöön ja siihen, miten koulu käyttää Wilmaa. Voit yllättyä siitä, miten monipuolinen työkalu Wilma on kodin ja koulun välillä käytävään yhteydenpitoon.  

Suosittelen myös tutustumaan lyhyisiin ohjevideoihin, jotka on tarkoitettu avuksi Wilman käytössä.

3. Wilma liikkuu siellä missä sinäkin

Kun sinunkaupat on tehty, kannattaa seuraavaksi ladata Wilma-sovellus mobiililaitteeseen. Silloin Wilma on käytössäsi missä ja milloin tahansa.

4. Pysy kuulolla

Laita ilmoitukset päälle Wilman asetuksista. Kun pyydät Wilmaa vinkkaamaan sinulle uusista tapahtumista, pysyt parhaiten kyydissä mukana. Silloin sinun ei tarvitse huolehtia, tekikö kotiin matkalla ollut tiedote katoamistempun tai sujahtiko sähköposti roskapostiin – Wilmasta löytyy kaikki.

5. Viesti fiksusti – joskus kasvokkain

Wilma-viestintä herättää monenlaisia mielipiteitä ja tunteita – onpa se päässyt jo aiheeksi väitöskirjoihinkin. Wilma soveltuu toki monenlaiseen viestintään, mutta joskus asiat on kuitenkin helpompi keskustella kasvotusten. Kirjoitetussa viestinnässä on suurempi väärinymmärryksen riski, eikä se sovellu kaikkiin tilanteisiin.

Jos asia on monimutkainen ja herättää vastaanottajassa vain lisää kysymyksiä, kannattaa Wilmaa silloin käyttää keskusteluajan varaukseen ja hoitaa itse asia keskustellen.

Visma on tehnyt yhteistyössä Ben Furmanin kanssa opettajien oppaan viisaasta Wilma-viestinnästä. Opettaja: nappaa vinkit omaan Wilma-viestintääsi!

BONUS!  Muista kannustaa – opettajakin arvostaa kiitosta

Onpa jaossa sitten risuja tai ruusuja, palautteen on syytä olla rakentavaa. Kiittävästä palautteesta on kiva saada pysyvä merkintä. Ohjaava palaute puolestaan kertoo, mitä pitää muuttaa. Puumerkki sinetöi lupauksen muutoksesta.

Palaute toimii kahteen suuntaan. Opettajakin on kiitoksensa ansainnut hyvästä työstä!

Iloista ja turvallista syyslukukauden alkua pienille ja isoille Wilma-käyttäjille!  Tänä syksynä toivotamme Wilmaan tervetulleeksi myös päiväkodit ja muun varhaiskasvatuksen.  Lisää aiheesta myöhemmin.

Suosituimmat