Siirry sisältötekstiin

5 syytä, miksi jokainen yritys tarvitsee verkkosivut

5 syytä, miksi jokainen yritys tarvitsee verkkosivut

5 syytä, miksi jokainen yritys tarvitsee verkkosivut
5 syytä, miksi jokainen yritys tarvitsee verkkosivut

Verkkosivujen olemassaolo on yritykselle elintärkeää nykypäivän maailmassa.  Verkkosivut ovat samalla viivalla muiden perustietojen, kuten osoitteen ja puhelinnumeron kanssa.

On vaikea keksiä toimialaa, jossa verkkonäkyvyys olisi turhaa. Silti aika ajoin törmää yrityksiin, joista ei ole verkossa muuta tietoa kuin nimi ja yhteystiedot. Asiakkaan näkökulmasta tämä on harmillista ja pistää miettimään, onko yritys mahdollisesti lopettanut tai vaihtanut nimeään.

Seuraavaksi listaan 5 kivenkovaa syytä, miksi jokainen yritys tarvitsee toimivat verkkosivut:

1. Uskottavuus. Se, että yritys on olemassa verkossa viestii luotettavuudesta ja ammattimaisesta yritystoiminnasta. Kannattaa muistaa, että ensivaikutelman antaminen on yhtä tärkeää verkossa kuin oikeassakin elämässä.

2. Markkinointi. Kotisivut ovat helppo ja ketterä tapa esitellä vaikkapa uutuustuotteita tai tarjouskampanjoita laajalle yleisölle. Kivijalkamyymälästä on hankala tarjota tuotteita maailmalle. Verkossa rajat ovat vain kielikäännösten takana. Kotisivut kulkevat usein käsi kädessä sosiaalisen median kanssa – rohkeimmat kokeilevat vaikkapa edullista Facebook-mainostusta ja ohjaavat potentiaalisia asiakkaita suoraan yrityksen kotisivuille.

3. Asiakaspalvelu. Verkossa olet aina tavoitettavissa, ja asiakas voi varata ajan tai lähettää esimerkiksi tarjouspyynnön palveluistasi koska tahansa. Soittaminen jää auttamatta toiseksi, sillä se on usein sidottu yrityksen aukioloaikoihin.

4. Kilpailu. Ammattimaisilla kotisivuilla pienikin yritys voi olla tasavertaisemmin esillä alalla olevan suuremman toimijan kanssa. Perinteiseen printti- tai televisionäkyvyyteen verrattuna on ero verkossa huomattavasti pienempi. Kilpailijoillasi verkkosivut todennäköisesti jo ovat, eikä jalkoihin jääminen povaa hyvää yrityksen tulevaisuuden kannalta.

5. Hakukonenäkyvyys. Ammattimaisesti tehdyt verkkosivut auttavat yritystäsi näkymään ensimmäisten Google-tulosten joukossa. Suomessa tehtiin viime vuonna yli 10 miljardia hakua. Kakusta riittää siis jaettavaa, mutta vain jos olet siellä missä asiakkaasikin – verkossa.

Kotisivut helposti Visma Kotisivujen avulla!

Suosituimmat