Siirry sisältötekstiin

Ota nämä 3 asiaa huomioon kun lähetät vuokrankorotuskirjeet

Syksy on perinteisesti muutosten aikaa ja silloin tapetille nousee usein myös vuokrien korotus. Miten siitä kannattaa ilmoittaa? Mikä toimitustapa olisi varmin ja kustannustehokkain? Nostamme esille kolme asiaa jotka kannattaa ottaa huomioon kun lähetät korotuskirjeet.

Syksy on perinteisesti muutosten aikaa ja silloin tapetille nousee usein myös vuokrien korotus. Miten siitä kannattaa ilmoittaa? Mikä toimitustapa olisi varmin ja kustannustehokkain? Nostamme esille kolme asiaa jotka kannattaa ottaa huomioon kun lähetät korotuskirjeet.

1. Ilmoita korotuksesta

Vuokrankorotuksen määrästä ja korotuksen voimaantulosta on suositeltavaa ilmoittaa vuokralaiselle kirjallisesti aina erikseen, vaikka tiedot olisikin kirjattu vuokrasopimukseen. Vaikka vuokraa ei korotettaisi, kannattaa myös tästä ilmoittaa, bonuksena saat hyvin tyytyväisen vuokralaisen.

Vuokrien korotuskirjeet voit lähettää esimerkiksi Tampuurin postituspalvelun avulla. Postituspalvelu on kytketty Tampuurin reskontran sopimushallintaan, jonka avulla vuokralaisille voidaan lähettää vuokrien korotuskirjeet. Postituspalvelu mahdollistaa kirjeen lähetyksen laskun liitteenä, lisäksi järjestelmän luoman korotuskirjeen ohella voidaan lähettää myös vapaamuotoinen tiedote. Muiden viestien ja tiedotteiden lähettämistä helpottaa se että postituspalvelu on kytketty osakerekisteriin sekä asukas-, saunavuoro- ja sopimushallintaan.

Postipalvelun käyttöönotossa saat käyttöön samalla kertaa myös kaikki Tampuurin viestintätyökalut (postituspalvelu, viestintätyökalu ja viestintä-välilehti). Nämä mahdollistavat helpon tavan laatia erilaisia materiaaleja vuokralaisille.

2. Lähetä korotuskirjeet ajoissa

Vuokrankorotuksesta ja sen voimaantulopäivästä on hyvä ilmoittaa vuokralaiselle ajoissa, mielellään jo kuukautta ennen kuin korotus astuu voimaan.

Tampuurin postituspalvelu on kehitetty helpottamaan ja tehostamaan erilaisten tiedotteiden lähettämistä. Sen sijaan, että jopa tuhansien kirjeiden tulostamiseen, kuorittamiseen ja postittamiseen laitetaan omia resursseja ja aikaa, Tampuurin postituspalvelu huolehtii aineiston lähetysprosessista.

Esimerkiksi vuokrien korotuskirjeet, kausilaskut, lukemalaskut, vuokralaskut, maksukehotukset ja tiedotteet on mahdollista lähettää tehokkaasti matkaan postituspalvelun avulla.

3. Korotuskirjeen toimitustapa

Tampuurin postituspalvelun avulla voit muutamalla klikkauksella laittaa korotuskirjeet menemään postitse.

Kun sinulla on vuokrankorotuskirjeiden aineisto valmiina, voit antaa meidän huolehtia aineiston tulostamisesta ja postittamisesta, sillä Tampuurin postituspalvelu on valmis integraatio Tampuurin eri toimintoihin.

Korotuskirjeet lähtee vuokralaisille nappia painamalla, joten et tarvitse erillisiä sopimuksia Postin tai operaattoreiden kanssa. Postituspalvelulla kirjeiden lähettämiseen menee enää murto-osa siitä ajasta, jonka joutuisit käyttämään perinteiseen tapaan postitettaessa.

Kiinnostuitko Tampuurin postituspalvelusta?

Autamme sinua mielellämme. Ota yhteyttä tai soita, niin keskustellaan yhdessä, kuinka postituspalvelun avulla voidaan automatisoida prosesseja.

Suosituimmat