Kirjanpitäjä ja palkanlaskija – uhanalainen laji

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan mukaan koneet uhkaavat korvata kolmanneksen Suomen nykyammateista. Uhattuina ovat matalapalkkaisten, vähemmän koulutettujen ja teollisuustyöntekijöiden lisäksi myös rutiininomaiset tietotyöt. Kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijan sekä palkanlaskijan ammatin katoamisen todennäköisyys seuraavien 10-20 vuoden aikana on lähes 100%.

Tarkoittaako tämä, että kirjanpitäjän ja palkanlaskijan työt katoavat kokonaan?

Todennäköisesti kyllä, ainakin siinä muodossa kun ne nyt ovat. Tulevaisuudessa työtä kuitenkin riittää mm. luovuutta ja intuitiota vaativille töille, joita koneetkaan eivät pysty korvaamaan. Asiakkaat osaavat jo nyt vaatia enemmän tilitoimistoltaan ja kirjanpitäjän työ muuttuu rutiininomaisesta numeroiden hakkaamisesta konsultoivampaan suuntaan ja virhetilanteiden selvittelyyn. Tilitoimiston rooli muuttuu siis asiakkaansa liiketoiminnan sparraajaksi.

Mitä palveluita tulevaisuuden tilitoimisto tarjoaa?

Kun rutiiniomainen kirjanpito ja palkanlaskentatyö automatisoituu, jää tilitoimistossa enemmän aikaa keskittyä asiakkaaseen. Se voi tarjota uusia kiinnostavia palveluita, jotka auttavat asiakkaita ennakoivasti, eivätkä vain tue hallinto- ja talousasioissa.

Tilitoimiston tarjoamia uusia palveluita:

  • Maksatusprosessin tuki ja myyntireskontran hallinta
  • Liiketoiminnan hallintaraportit
  • Varastonhallinnan analyysit ja neuvonta
  • Projektinhallinnan neuvonta ja valvonta
  • Konsultointi ja suorituskyvyn hallinta
  • Strateginen- ja riskineuvonta

Olethan jo mukana muutoksessa?

Mikäli tilitoimistossanne vielä käytetään aikaa manuaaliseen rutiinityöhön, on nyt viimeistään aika tehdä muutos. Nykyaikaisten työvälineiden avulla pidät huolen, että voit vastata asiakkaiden koko ajan kasvaviin tarpeisiin ja kehittää osaamista konsultoivampaan suuntaan. Samalla varmistat oman työsi jatkumisen ja paikkasi tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Lataa maksuton opas:

9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon

suunta.visma.fi

0