Saulin tarina

Yrittäjästä datan pariin

Saulin tarina

Watch the full video

Saulin tarina

#sankaritarina

Yrittäjästä datan pariin

Saulin tarina

Mikä sai Saulin löytämään voimansa uudelleen?

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/0UrtvySeVMkQjibftJyuYI?utm_source=generator&theme=0" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

minuutin lukuaika

“Lähti voimat ja visio pitkäksi aikaa.”


Näillä sanoilla kokemaansa uupumusta kuvailee Moveniumin perustaja ja nykyinen Visman Senior Data Engineer Sauli Karhu.


“Vaimoni menehtyminen, omakotitalomme rakennusprojekti ja yrityksen alkuvaiheen kaaos sattuivat hankalasti päällekkäin, uuvuttaen minut lopulta”, Sauli kertoo.


Vaikka uupumus rajoitti Saulin toimintakykyä ja visio oli pitkään hukassa, Movenium kasvoi niin hurjaa vauhtia, että vuonna 2016 Visma Software osoitti kiinnostuksensa yrityksen ostoon.


Sauli kiittelee yrityskumppaneitaan siitä, että he ottivat isoa vastuuta yrityksen toiminnasta vuosien ajan ja lopulta myös yrityskaupasta – kun Saulin omat voimat olivat vähissä. 


“Vismalla oli myös kova kasvuvauhti päällä ja yrittäjähenkisyys yrityksen yhtenä arvona puhutteli minua kovasti. Jonkun tyyppinen exit alkoi tuntua siinä kohtaa järkevältä”, hän jatkaa.


Niinpä kaupat sinetöitiin syksyllä 2016 ja samalla Saulin yrittäjäura tuli tiensä päähän.


Vaikka toteutunut yritysosto oli Saulille iso huipennus hänen urallaan ja siirtyminen yrittäjästä työntekijäksi Vismalle tuntui luontevalta, henkilökohtaisen elämän rankat kokemukset tuntuivat yhä uupumuksena Saulin sisimmässä.

Ensimmäinen vuosi uudessa miljöössä oli “hakemista”


10 vuotta kestäneen yrittäjäuransa jälkeen siirtyminen uuteen ympäristöön Vismalle ja totuttelu työntekijän roolissa toimimiseen oli Saulin sanojen mukaan alkuun “hakemista”.


“Huolehdin, että Moveniumin prosessit pyörivät niin kuin pitääkin ja työhöni kuului teknisiä markkinointiin liittyviä asioita. Tuntui, että joku visio on nyt kateissa”, Sauli kertoo.


Vaikka vastaanotto Vismalla oli lämmin ja hänen henkistä hyvinvointiaan huomioitiin hyvin muun muassa työmäärässä, olo oli ailahteleva.


Sauli kertoo, että ensimmäinen vuosi Vismalla meni uupumuksen jälkeisissä tunnelmissa: puhallellen ja asioita omaan tahtiin taustalla kehittäen.


“Pohdin jopa, että pitäisikö harkita muita työkuvioita”, Sauli kertoo.


Mutta eräs lounashetken kohtaaminen sai Saulin äkkiä toisiin ajatuksiin.

Saulin tarina

“Vismalla oli myös kova kasvuvauhti päällä ja yrittäjähenkisyys yrityksen yhtenä arvona puhutteli minua kovasti. Jonkun tyyppinen exit alkoi tuntua siinä kohtaa järkevältä”

Saulin tarina

Markkinointijohtaja Milla näki Saulin oikealla hetkellä ja siitä alkoi uusi suunta


Marraskuussa 2017 Sauli asteli normaaliin tapaansa Visman pääkonttorin lounasravintolaan. Siellä hänen juttusilleen tuli Visma Softwaren silloinen markkinointijohtaja Milla.


“Milla kertoi nähneensä minut käytävillä ja tuli moikkaamaan. Näin introverttina en pidä itsestäni kauheasti meteliä, joten hän oli yllättynyt kertoessani olevani Moveniumin perustaja”, Sauli naurahtaa.


Kun Sauli avasi Millalle, mitä kaikkea hän Vismalla hallinnoi ja tekee teknisessä ympäristössä itsenäisesti, oli Milla sanalla sanoen vakuuttunut: “Teet siis tuon kaiken yksin!”, Sauli muistaa hänen ihmetelleen.


Samassa hetkessä Millalla oli odottamaton ehdotus: “Tule Sauli minun markkinointitiimiini!”


Muutoksesta innostuvana persoonana Saulin oli helppo vastata ehdotukseen myöntävästi.


Ajatus uudesta suunnasta Vismalla tuntui Saulista inspiroivalta. Hänestä tuntui, että edessä olisi kohta, jossa hän pääsee luomaan nahkansa uudelleen – pitkän, henkisesti haastavan ajanjakson jälkeen.


“Se, että Milla näki minun potentiaalini, oli hirveän tärkeä hetki minulle. Se ratkaisi oikeastaan kaiken”, Sauli kertoo.

Esihenkilön luottamus palautti kehittämisen innon


Uusi vuosi ja sivu Vismalla kääntyi tammikuussa 2018, kun Sauli siirsi työpisteensä Millan viereen.


“Mitä haluat, että minä teen?”, Sauli kysyi ensimmäisenä päivänään uudessa tiimissä.


Sauli kertoo muistavansa Millan sanat yhä: “Sauli, sä olet entinen yrittäjä, sä tiedät kyllä mitä teet.”


“Tuntui heti siltä, että minuun luotetaan. Se tuntui hyvältä. Muistan ajatelleeni, että niin, johtaminen voi olla tällaistakin”, Sauli kertoo.


Samassa Sauli huomasi, että innostus vain vahvistui ja kehittämisen into valtasi hänen ajatuksensa. Niinpä hän tuumasi Millalle: “Totta vie tiedän.”

“Data on koko firman juttu”


"Sain idean, että kerätään kaikki Moveniumin toiminnasta tuleva data pilvipohjaiseen järjestelmään, jossa kaikki tieto löytyy samasta paikasta”, Sauli kertoo.


Hän sai työparikseen Visman Data Insights Managerin, Pasin, jonka kanssa hänellä oli limittäistä osaamista: Saulilla järjestelmien “anatomiasta”, Pasilla datan hyödyntämisestä ja visualisoinnista.


Niin syntyi Movenium 360 – näkymä kaikkiin asiakkuuksiin ja tietoihin aina laskutuksesta asiakastyytyväisyyteen. Eikä kehitysaskeleet jääneet suinkaan siihen.


Samassa kehitysputkessa syntyi Visma Softwaren datatiimi!


“Olimme osa markkinointia, mutta näimme tarpeelliseksi perustaa oman, dataan keskittyvän tiimin – sillä onhan datan hyödyntäminen koko firman asia”, Sauli summaa.

Vaikka työ tuntuu yhä harrastukselta, Sauli pitää nykyään omista rajoistaan kiinni


“Tiedän rajani paremmin kuin ennen: en tee enää juuri ylitöitä, vaikka innostaisi, sillä tiedän, ettei se pidemmän päälle sovi minulle”, Sauli sanoo.


Hän kertoo saaneensa Vismalta ympärilleen ihmisiä, jotka välittävät hänen hyvinvoinnistaan ja joiden kanssa hän voi jakaa työtaakkaa hyvällä omallatunnolla. Hän nostaa esiin tärkeän työparinsa Pasin.


“Syksyllä on ollut paljon hommaa ja Pasi otti suurimman osan palavereistamme hoitaakseen, jotta minulla oli aikaa keskittyä, enkä kuormittuisi liikaa”, Sauli sanoo.


“Koen kiitollisuutta, että saan työskennellä yrityksessä, jossa pidetään huolta ihmisestä. Voisin tottua hankalampaankin elämään, mutta onneksi ei enää tarvitse”, hän summaa.

“Koen kiitollisuutta, että saan työskennellä yrityksessä, jossa pidetään huolta ihmisestä. Voisin tottua hankalampaankin elämään, mutta onneksi ei enää tarvitse”

Saulin tarina

Lue lisää Sankaritarinoita

Kiinnostuitko työskentelystä Vismalla?

Hae meille töihin

Seuraa Visma Suomea