Petterin tarina

Omasta ideasta unelmarooli

Petterin tarina

Watch the full video

Petterin tarina

#sankaritarina

Omasta ideasta unelmarooli

Petterin tarina

Mikä sai Petterin jäämään Vismalle, vaikka työpaikan vaihto yrityksen ulkopuolelle kävi jo mielessä?

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/07Q3OtxTNYlkfeFIu4qdZ2?utm_source=generator&theme=0" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

minuutin lukuaika

“Tätäkö tämä nyt on?”


Ajatus, jota Accounting Office Specialistimme Petteri Rantamäki ei saanut pois mielestään pari vuotta sitten, kun hän tunsi junnaavansa paikallaan silloisessa Key Account Manager -roolissaan.


Tuohon mennessä neljä vuotta Vismalla työskennellyt Petteri tunsi tulleensa kehityksessään tiensä päähän.


“Tunsin ahdistusta siitä, että oma ura polkee paikallaan ja päivät toistavat itseään”, Petteri kertoo.


Hän kaipasi lisää haastetta – jotakin uutta ja erilaista. Petteri koki, että hän pystyisi tekemään paljon enemmän.


"Olin nähnyt aiemmin inspiroivia tarinoita Vismalla, joissa todella kovat ammattilaiset olivat siirtyneet yksittäisistä Visma-yhtiöistä kansainvälisiin tehtäviin konsernille. Ihailin niitä polkuja", hän kertoo.


Petteri ei kuitenkaan nähnyt selkeää kehitysaskelta edessään ja nopeista uraliikkeistä motivoituvana persoonana, se turhautti.


Niinpä Petteri kartoitti uramahdollisuuksia LinkedInistä ja avasi keskusteluyhteyksiä muutamien rekrytoivien tahojen kanssa talon ulkopuolella.


Ajatus Vismalta lähtemisestä ei kuitenkaan tuntunut Petteristä hyvältä.

Visma-mentorilta luottamusta omaan kyvykkyyteen


Petterin ei tarvinnut kärvistellä pattitilanteessaan yksin, sillä hän tiesi voivansa purkaa ahdistustaan Mikalle, omalle luottomentorilleen Vismalla.


“Sain Mikan mentorikseni Visman mentorointiohjelman kautta, ja hän oli todella tärkeä sparraaja minulle. Puhuimme urasta ja omasta tekemisestäni, teimme persoonallisuustestejä ja löysimme uusia kysymyksiä vastattaviksi”, Petteri kertoo.


“Sain todella hyviä vinkkejä ja hänellä oli hieno kyky pallotella omaa polkuani”, hän lisää.


Kannustavalla otteellaan Mika valoi huijarisyndroomaan taipuvaiseen Petteriin tärkeää luottamusta omaan kyvykkyyteensä.


Mikan oivallusten innoittamana Petterin mielessä alkoi kypsymään ajatus: “Mitä jos perustaisin itse itselleni roolin Vismalla?”


Tässä vaiheessa Petterin ajatukset työpaikan vaihdosta talon ulkopuolelle jäivät jo taka-alalle.


“Tahdoin haastaa itseäni, kokeilla mahdollisuuksiani Vismalla ja samalla myös osoittaa muille, että tämä on mahdollista”, Petteri kertoo.

Petterin tarina

"Olin nähnyt aiemmin inspiroivia tarinoita Vismalla, joissa todella kovat ammattilaiset olivat siirtyneet yksittäisistä Visma-yhtiöistä kansainvälisiin tehtäviin konsernille. Ihailin niitä polkuja"

Petterin tarina

Kohti roolia, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopassa


Petterin ajatus uudesta roolista kirkastui nopeasti: hän halusi edesauttaa Visma-konsernin yrityksiä, tiimejä ja asiantuntijoita rakentamaan vahvoja ja palkitsevia suhteita tilitoimistoihin ympäri Euroopan.


Silti hän huomasi huijarisyndrooman nostavan jälleen päätään:


“Mietin, että riittääkö minulla rahkeet? Voinko minä edes puhua tästä tai sparrata tiimejä, jotka ovat tehneet tätä 20 vuotta? Mutta päätin, että en voi antaa näille ajatuksille nyt liikaa tilaa”, Petteri kertoo.


Hän kävi alkuun keskusteluja sisäisesti eri tahojen kanssa siitä, mitä hän haluaisi, mitä hyötyjä uudessa tekemisessä olisi ja miksi uusi rooli tarvittaisiin.


“Jokainen käyty keskustelu ikään kuin painetestasi ideaa ja samalla minua. Se oli hyvä”, Petteri kertoo.


Lopulta Petterin oma tuleva tiiminvetäjä Norjasta pyysi häntä kuvailemaan uuden roolin työnkuvan ja luonteen hänelle muutamalla bullet-pointilla sähköpostiin.


“Kirjoitin parisivuisen työkuvauksen. Tuo työkuvaus meni lopulta Visma-konsernin operatiivisen johtajan pöydälle, josta tuli vihreää valoa”, Petteri kertoo.


Viimeinen haaste Petterin uuden roolin ”myyntityössä” oli haastattelu erään Visma-yhtiön toimitusjohtajan kanssa, jonka kanssa hän tulisi työskentelemään tiiviisti uudessa roolissaan.


“Muistan, että preppasin itseäni aina tärkeisiin keskusteluihin kuuntelemalla lempimusiikkiani – se toi itsevarmuutta. Halusin näyttää, että olen pestin arvoinen”, Petteri kertoo.


Loppuvuodesta 2021, eräänä perjantai-iltapäivänä Petteri keskusteli tiiminvetäjänsä kanssa ja linjojen toisesta päästä kuului huojentavat sanat: “Let’s do it!”


“Tuntui ihan mielettömältä! Totta kai samaan aikaan kuumotti, että mitä hemmettiä – kyseessä on uusi rooli Vismalla, jota ei tietääkseni myöskään ole olemassa koko Euroopassa”, Petteri kuvaa ajatuksiaan.

Mahtava onboarding-kokemus Oslosta käsin


Elettiin helmikuuta 2022, kun Petteri siirtyi uuteen rooliinsa Visma-konserniin.


Huolimatta siitä, että Petteri asui yhä Helsingissä, esihenkilö Oslossa ja tiimi ympäri Eurooppaa, hän kertoo saaneensa mahtavan onboarding-kokemuksen.


“Oli hienoa huomata, miten sujuvasti perehdytys onnistui etänäkin. Sain esihenkilöltäni heti tärkeät kontaktit Visma-konsernilla ja teimme yhdessä minulle viikko- ja kuukausisuunnitelmaa – siinä oli hyvä maaperä lähteä liikkeelle”, Petteri kertoo.


“Sain hyvässä suhteessa tilaa ja tukea tekemiseeni. Autonomia uudessa tehtävässäni kasvoi vähitellen ja esihenkilöni Berit tuki koko ajan taustalla”, hän lisää.

Vapaus yhdistää uteliaisuus omaan kyvykkyyteen


“Olen luonteeltani sellainen, etten tykkää istua valmiisiin muotteihin”, Petteri kertoo.


Ja se vei Petterin täysin uuden roolin äärelle, joka kuljettaa häntä nykyään ympäri Eurooppaa sekä ammatillisia kehittymisen paikkoja – juuri niin kuin hän unelmoi.


“Jatkuvasti tulee jotakin uutta jännää opittavaa, mikä pitää turhautumisen ja ajatukset työpaikan vaihdosta loitolla”, Petteri kertoo.

“Jatkuvasti tulee jotakin uutta jännää opittavaa, mikä pitää turhautumisen ja ajatukset työpaikan vaihdosta loitolla”

Petterin tarina

Lue lisää Sankaritarinoita

Kiinnostuitko työskentelystä Vismalla?

Hae meille töihin

Seuraa Visma Suomea