4 syytä osallistua Ylläs-Levi-hiihtoon; haastateltavana Terhi Karasjärvi

Visman kolme toimitusjohtajaa lähtevät hiihtämään Visma Ski Classics Ylläs-Levi-kisan. Huhtikuussa on luvassa 60 kilometrin hiihto perinteisellä tyylillä. Blogisarjassa selvitetään toimitusjohtajien tunnelmia ja ajatuksia kisaan valmistautumisesta.

Mikä sai sinut innostumaan osallistumaan Ylläs-Leviin?

Olen melko kilpailuhenkinen, ja kun Visma Passelin hallituksen puheenjohtaja haastoi minut hiihtämään, niin onhan sitä lähdettävä mukaan rajoja kokeilemaan.

Miten paljon olet hiihtänyt viime vuosina?

Määrä ei ole kovin suuri; arviolta kolme kertaa 25 vuoden aikana, viime keväänä kahdesti ja kerran tammikuussa.

Miten valmistaudut huhtikuiseen koitokseen?

Aion hiihtää paljon ja treenata kestävyyttä. Pääsin tapaamaan hiihtovalmentaja Janne Marvailaa ja hän antoi minulle hyviä vinkkejä valmistautumiseen, niin treenaamiseen kuin ravintopuoleen. Minulla on perusterveelliset elämäntavat, mutta se ei näin pitkässä urheilusuorituksessa riitä. Kestävyyskunto vaatii paljon harjoituskilometrejä ennen kisaa.

Miltä treenaaminen on tuntunut tähän mennessä?

Olen voittanut ala-asteella 1-6 luokan hiihtokisat ja tykkäsin aikoinaan hiihtämisestä todella paljon. Vuosi sitten ostin suksimyyjältä hänen mukaansa juuri minulle sopivat sukset, mutta niillä hiihtäminen oli kamalaa. Tammikuun lopussa sain kokeilla karvapohjasuksia ja löysin samalla hiihtämisen ilon. Nyt menen uudestaan suksiostoksille. Tämä on väliurheilulaji!

Miten muuten pidät itsestäsi huolta?

Olen juossut aiemmin maratoneja ja ollut aina aktiivinen liikkuja. Sain pari vuotta sitten joululahjaksi aktiivisuusrannekkeen ja olen pitänyt sitä ranteessa siitä lähtien. Pyrin olemaan fyysisesti aktiivinen arjen toimissa ja harrastan lisäksi ryhmäliikuntaa. Ruuhkavuosista huolimatta yritän huolehtia unesta sekä ravinnon terveellisyydestä. Aki Hintsan kirja Voittamisen Anatomia innosti minut keski-iän elämäntaparemonttiin.

Mikä on tavoitteesi Ylläs-Levi-hiihdossa?

Ensisijainen tavoite on päästä maalin. Tämän jälkeen aikatavoitteena on saada aika, joka on alle seitsemän tuntia.
Terhi Karasjärvi työskentelee Visma Passelin toimitusjohtajana ja vannoo hyötyliikunnan nimeen.

Suosituimmat

  • Työaikalaki 2020

    Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin

    Työaikalakiin on viimein 2020 alussa tullut muutoksia, jotka eivät äkkiä vaikuta kovin radikaaleilta, mutta mahdollistavat oikeasti nykyaikaisen työn tekemisen muodot lainkin puitteissa. Uudistus siis todella tukee niitä työnantajia, jotka ovat jo oivaltaneet, mihin suuntaan yrityksen tärkeimmän voimavaran mieli halajaa; helppouteen, joustavuuteen ja vapauteen.

  • Mikä on työaikapankki ja miten se toimii?

    Työaikapankin avulla on mahdollista säästää ja yhdistää työaikaa, vapaita tai vapaaksi muutettuja etuuksia. Työaikapankki mahdollistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen ja lisää joustoa työpaikalla.