Siirry sisältötekstiin

Hyvää Kansainvälistä kirjapidon päivää!

Tiesitkö, että 10.11. on Kansainvälinen kirjanpidon päivä? Tämä on erinomainen päivä pysähtyä miettimään, millaista on olla kirjanpitäjä ja osoittaa arvostuksensa tälle ammattikunnalle.

Kansainvälinen kirjanpidon päivä
Kansainvälinen kirjanpidon päivä

Tiesitkö, että 10.11. on Kansainvälinen kirjanpidon päivä? Tämä on erinomainen päivä pysähtyä miettimään, millaista on olla kirjanpitäjä ja osoittaa arvostuksensa tälle ammattikunnalle.

Kansainvälisenä kirjanpidon päivänä kuuluu ilman muuta muistaa italialaista matemaatikkoa Luca Paciolia. Hän julkaisi maailman ensimmäinen kirjan kahdenkertaisesta kirjanpidosta. Kirja kuvasi päivä- ja pääkirjojen käyttöä ja varoitti menemästä nukkumaan yöllä, ennenkuin debet ja credit täsmäsivät.

Luca Pacioli

Haluamme siis muistaa 10.11. Luca Paciolin työtä modernin kirjanpidon isänä sekä osoittaa arvostusta kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat tämän ammatin valinneet. Ammatin, jonka alkuperäinen tarkoitus oli auttaa niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä pitämään kirjansa kuosissa ja veroasiat järjestyksessä. Kirjanpitäjän ammatti on tosin tästä kehittynyt; nykypäivänä kirjanpitäjän pitää tehdä paljon muutakin kuin täsmäytyksiä ja laskelmia. Nykypäivänä asiakkaat odottavat kirjanpitäjänsä auttavan heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Teknologia muuttaa tilitoimistoalaa

Ohjelmistot ovat poistaneet kirjanpidon töistä arkipäiväisiä rutiineja ja yksinkertaistaneet ennen niin monimutkaista prosesseja, joita kirjanpitäjän työhön on liittynyt. Tämä muutos ei miellytä kaikkia alan ammattilaisia, mutta ne jotka toivottavat muutoksen tervetulleeksi, tulevat kohtaamaan innostavia mahdollisuuksia.

Pilvipohjaiset ohjelmistot muovaavat jo nyt niitä palveluita, joita tilitoimistot voivat tarjota asiakkailleen; palvelut voivat pitää sisällään arvokasta konsultatiivista työtä sekä neuvoja kasvun mahdollistamiseksi. Tilitoimistot voivat parhaimmillaan vaikuttaa positiivisesti asiakkaidensa strategiaan.

Nykypäivän ratkaisut mahdollistavat tilitoimistojen oman liiketoiminnan laajentamisen. Investoimalla automaatioon ja teknologiaan tilitoimistot ja kirjanpitäjät voivat tehdä työtä yhä tarkemmin ja tehokkaammin. Tämä vapauttaa aikaa yhä useamman asiakkaan palvelemiseen ja siten asiakaskunnan kasvuun.

Muutosta seuraa mahdollisuus

Reaaliaikaisen tiedon avulla kirjapitäjän katse voi suuntautua peruutuspeilistä tulevaisuuteen: sen sijaan, että kirjanpitäjä keskittyy vaikka viime kuun tapahtumiin, hän voi tuottaa arvoa tulevan suunnittelijana ja konsulttina.

Tämä muutos edellyttää kaikenkokoisilta yrityksiltä päätöstä, miten he haluavat olla muutoksessa mukana vastatakseen asiakkaiden, henkilöstön tai lainsäätäjien huutoon.

Teknologia on tilitoimistoalan muutosta ohjaava taustavoima. Se määrittelee jatkossa kirjanpitäjän roolin. Muutoksessa mukana olevat ammattilaiset voivat nauttia monipuolisemmasta roolista mentorina, kouluttajana, luotettavana neuvonantajana. Eli keskittyen kirjanpitäjän ammatin ytimeen, muiden auttamiseen.

Onnea Kansanvälisenä kirjanpidon päivänä!

Me Vismalla uskomme, että nämä teknologiset muutokset rikastuttavat ja monipuolistavat kirjanpitäjän ammattia. Toivomme, että olet valmis ottamaan vastaan uusia, upeita mahdollisuuksia, joita ammattikunnallesi on tarjolla.