Organisation

Wilman kysely: Opettajat haluavat digityökalut yhteen paikkaan

Opettajat kokevat työnsä yhä kuormittavammaksi. Digityökaluille on selkeä toive: ne halutaan yhteen paikkaan.

Opettajat kokevat työnsä yhä kuormittavammaksi. Digityökaluille on selkeä toive: ne halutaan yhteen paikkaan.

Ylivoimainen enemmistö Wilman opettajakyselyyn vastanneista opettajista kokee, että oma työ on viime vuosina muuttunut aiempaa kuormittavammaksi. Väitteen kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä oli 81 prosenttia.

Silti selvä enemmistö vastaajista nauttii työstään. Kyselyyn vastanneista opettajista väitteen kanssa 45 prosenttia oli jokseenkin samaa mieltä ja 27 prosenttia täysin samaa mieltä.

”Opettajat ovat kekseliästä ja joustavaa sakkia. Viime vuodet kouluissa ovat kuitenkin olleet historiallisen raskaita. Nyt koronan jälkeen opettajia on kuormittanut tiukka työmarkkinatilanne”, Wilmaa kehittävän Visma Enterprisen koululiiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Lehtonen sanoo.

Visma Enterprise kehittää Wilmaa määrätietoisesti. Putkessa on tälläkin hetkellä useita uudistuksia. Leijonanosa Wilman tuomasta liikevaihdosta palautuukin tuotekehitykseen.

Työn kehittäminen näkyy myös opettajien näkemyksissä. Enemmistö vastaajista kokee, että digitaaliset työkalut ja oppimateriaalit helpottavat työtä. Opettajilla on kuitenkin vahva toive: työssä tarvitut linkit ja digitaaliset työkalut olisi syytä saada yhteen paikkaan.

”Tätä toivoi vastaajien selvä enemmistö. Olemme tunnistaneet tarpeen jo aiemmin, ja kehitämme koulujen käyttöön parhaillaan Wilma Työpöytää, joka tuo kaikki palvelut ja sovellukset tulevaisuudessa yhteen näkymään kertakirjautumisella. Työpöydän tarkoitus on helpottaa Wilman käyttäjien arkea. Lisäksi se tasa-arvoistaa kuntien tilannetta opetusalalla, koska kaikilla kunnilla on yhtäläiset mahdollisuudet ottaa Työpöytä käyttöön”, sanoo Teemu Lehtonen.

Kyselyyn vastasi 222 opettajaa eri puolilta Suomea. Lähes jokainen vastaaja käytti työkseen Wilmaa.

Lisätietoja:
Teemu Lehtonen, Business Area Director, Visma Enterprise Oy, +358 50 595 5074

Visma Enterprise Oy
Visma Enterprise tarjoaa monipuolisesti henkilöstön- ja työvoiman hallinnan ratkaisuja sekä opetushallinnon sähköisiä palveluita. Tuotteitamme ovat koulumaailman sekä varhaiskasvatuksen Wilma, henkilöstöhallinnon Saima HR, työvoiman hallinnan Numeron ja Aikajana, työajanseurannan Tiima sekä matka- ja kululaskujen hallinnan M2. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1700 asiantuntijaa.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222