Software

Wilma ja Qridi vahvistavat yhteistyötään – tavoitteena tehokkaammat keinot arvioinnin standardointiin ja pedagogisella tiedolla johtamiseen

Wilma jatkaa tiivistä yhteistyötään oppimisen ja arvioinnin alusta Qridin kanssa. Yhteisenä tavoitteena koulumaailman digipalveluiden kehittäminen ja oppimisarjen helpottaminen.

Suomen suurin edtech-tuote Wilma toimii suomalaisen oppimisen sydämessä. Wilman tehtävänä on opetusmaailman arjen helpottaminen ja tehokkuuden lisääminen, mikä vapauttaa aikaa tärkeimmille asioille: vuorovaikutukselle, oppimiselle ja opettamiselle. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana Wilma on digitalisoinut Suomen oppilashallinnon, muuttaen lakisääteiset velvoitteet digitaaliseen muotoon. Tämä on helpottanut hallinnollista työtä ja parantanut viestintää opetuksen ja oppimisen eri sidosryhmien välillä.

“Digitalisaation edetessä Wilman laajentamistarpeet ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Tämän seurauksena meidän on täytynyt tehdä valinta siitä, mitä palveluja kehitämme itse ja missä taas käännymme kumppanuuksien puoleen”, avaa Visma Aquila Oy:n liiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen.

Vuonna 2023 julkaistu Wilma Links mahdollistaa kaikkien kasvatuksessa ja opetuksessa tarvittavien sähköisten materiaalien ja palveluiden helpon käytön yhdellä alustalla, samassa ekosysteemissä. Oppimisen arvioinnin alusta Qridi on vuodesta 2023 ollut osa Wilman ekosysteemiä ja kokoaa yhdessä Wilman kanssa kaiken arvioinnin samaan paikkaan, helpottaen niin opettajien kuin opetustoimen arkea.

Oppimistiedon tehokas kokonaisuus tuo arvioinnin yhteen paikkaan

Qridin liittyminen Wilman ekosysteemiin helpottaa opettajien arviointi- ja suunnittelutyötä ja säästää aikaa tuomalla palvelut käyttäjälle entistä saumattomammin. Yhteistyö tuo opetusalalle tehokkaampia keinoja arvioinnin standardisointiin ja pedagogisella tiedolla johtamiseen.

“Aiemmin käytännön arviointityössä käyttäjät ovat voineet tehdä formatiivisen arvioinnin Qridiin ja summatiivisen eli numeroarvioinnin Wilmaan. Vuosien varrella yksi käyttäjien keskeisimpiä toiveita on ollut saada kaikki arviointi samaan paikkaan. Koska kaikilla Qridiä käyttävillä on käytössään myös Wilma, on luontevaa, että olemme solmineet keskenämme kumppanuuden, jonka myötä tämä on mahdollista”, kertoo Qridi Oy:n toimitusjohtaja Henri Karjalainen.

Oppimisen alusta Wilma Links yhdistää Wilman ja Qridin järjestelmät saumattomaksi palvelukokonaisuudeksi, joka mahdollistaa arvioinnin keskittämisen yhteen paikkaan. Järjestelmien välistä teknistä rajapintaa on myös tarkoitus kehittää jatkuvasti, samalla kun kokemukset toiminnasta karttuvat. Kaiken keskiössä on opettajien ja oppijoiden arjen helpottaminen ja suoraviivaistaminen.

Palvelut uudistuvat asiakkaiden tarpeiden mukana

Tulevana keväänä yhteistyö tuo opettajan aikaa säästävän avun peruskoulun uudistuvaan arviointityöhön. Opetushallitus on julkaissut 6. vuosiluokan uudet arviointikriteerit, jotka otetaan käyttöön ensimmäisen kerran toukokuussa 2024. Uusien arviointikriteerien käyttöönotto tarkoittaa, että kunnissa luokanopettajien on perehdyttävä uuteen opetussuunnitelmaan (OPS) perustuviin tavoitteisiin ja kriteereihin – yhteensä lähes 200 sivua uutta materiaalia.

“Qridin avulla opetuksen järjestäjä voi merkittävästi helpottaa opettajien arviointityötä, kun lukuvuosiarviointia annettaessa opettajan on mahdollista hyödyntää oppiaineen vuosiluokkaistettuja tavoitteita ja kriteereitä, jotka tulevat Qridiin automaattisesti ePerusteet-palvelusta. Lisäksi annetut arvosanat siirtyvät automaattisesti Wilmaan. Kumppanuus parantaa kertaheitolla suomalaisen koulumaailman digipalveluja”, Karjalainen iloitsee.

“Standardoinnin ja resurssien tehokas käyttö korostuvat tulevaisuudessa, kun opetuksen järjestäjät pyrkivät vastaamaan rajallisten resurssien ja kasvavien vaatimusten haasteisiin. Tämä on yksi merkittävin syy sille, miksi tulemme tulevaisuudessa syventämään yhteistyötämme Qridin kanssa entisestään. Haluamme tarjota asiakkaillemme selkeän mallin, joka mahdollistaa opetuksen järjestämisen, suunnittelun ja osaamisen kehittämisen järkevästi”, Lehtonen summaa.

Lisätietoja:
Teemu Lehtonen, Chief Business Officer, Visma Aquila Oy, +358 505955074

Visma Aquila Oy
Visma Aquila Oy ei ole ainoastaan luotettava toimija liiketoimintakriittisten ohjelmistojen alalla – toimimme sen sydämessä teknologian edelläkävijöinä, tuoden luotettavuutta ja inhimillisyyttä osaksi jokaista koodiriviä. Asiakkaidemme tarpeet ohjaavat jokaista päätöstämme. Autamme asiakkaitamme julkisella ja yksityisellä sektorilla seuraavissa tehtävissä: palkanlaskenta, henkilöstöhallinto ja -kehitys, talous, koulutus, työvoimanhallinta ja kulu- ja matkalaskujen käsittely. Visma Aquila Oy:n liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa ja sillä on 360 työntekijää. Olemme osa eurooppalaista Visma-konsernia.

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 2,06 miljardia euroa vuonna 2022. Vismalla on 15 000 työntekijää ja 1,7 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä.

Suomessa 1400 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa. www.visma.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222