Organisation

Visman kasvu Suomessa jatkui – asiakkaiden loppuvuoden näkymät vahvat

Suomen Visma-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ja tulos jatkoivat kasvuaan tammi-kesäkuussa.

Visman liikevaihto Suomessa kasvoi tammi-kesäkuussa 3 prosenttia 148,6 miljoonaan euroon. Liiketulos (EBITDA) nousi 9 prosenttia 39 miljoonaan euroon. Orgaanisen kasvun lisäksi yrityskaupat kasvattivat liikevaihtoa ja tulosta.

Suomen Visma-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ja tulos jatkoivat kasvuaan tammi-kesäkuussa. Esimerkiksi verkkomaksupalvelu Visma Payn liikevaihto kasvoi yli 60 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Maksuvälitysmarkkina on murroksessa, ja PSD2-direktiivi tukee uusia innovaatioita. Visma Pay lanseeraakin syksyllä yhtiön ekosysteemin varaan rakennettuja uusia ominaisuuksia.

Korona-aikana suursuosion saavuttaneen sähköisen allekirjoituspalvelun Visma Signin räjähdysmäinen kasvu jatkui. Vuoden alusta mitattuna palvelun liikevaihto nousi 190 prosenttia. Vastaavasti esimerkiksi matka- ja kululaskupalvelu M2:n liikevaihto laski merkittävästi liikematkustamisen ja edustamisen vähennyttyä.

Julkisen sektorin asiakkuuksissa tammi-kesäkuuta leimasi sote-uudistuksen toteutumiseen liittynyt epävarmuus. Tämä johti myös hankintapäätösten lykkääntymiseen.

“Tapahtumarikasta vuoden alkupuoliskoa leimasi nopeasti elänyt pandemiatilanne. Monen suomalaisen yrityksen tilanne on heilahdellut laidasta laitaan. Rokotusten eteneminen, kuluttajien luottamuksen vahvistuminen sekä vahva elvytys Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat kuitenkin rakentaneet monelle yritykselle valoisan näkymän loppuvuoteen”, kertoo Visma Finland Holding Oy:n hallituksen jäsen Juha Mäntylä.

Visma ylsi tänä vuonna kolmannelle sijalle Suomen Great Place to Work -tutkimuksen suurten yhtiöiden sarjassa. Visma-yhtiöt ovat osallistuneet tutkimukseen kolme kertaa ja yltäneet aina kärkikolmikkoon. Great Place to Work palkitsi Visman myös Legends-erikoispalkinnolla 10 vuoden menestyksestä parhaiden työpaikkojen listalla. Ennen Visma-yhtiöiden yhteisiä palkintoja menestystä keräsi Visma Solutions -yksikkö.

“Visma on nyt ja tulevaisuudessa Suomen parhaimpia työpaikkoja. Suunnittelemme parhaillaan sitä, miten Visma-yhtiöissä työskennellään koronapandemian jälkeen. Olemme kuunnelleet henkilöstömme toiveita tarkalla korvalla, ja keräämiemme tietojen mukaan enemmistö vismalaisista haluaa jatkossa työskennellä etänä vähintään kolme päivää viikossa. Johtamisen, käytänteiden ja toimitilojen täytyy tukea hybridityötä ja varmistaa, ettei kukaan jää yksin”, Mäntylä sanoo.

Yrityshankinnat tammi-kesäkuussa 2021

  • Maaliskuussa Visma hankki sähköisen allekirjoituksen ratkaisuja tarjoavan Signom Oy:n.
  • Toukokuussa Visma osti koulutusten hallintaan ja osaamisen johtamiseen erikoistuneen eTaika Oy:n.
  • Visma osti toukokuussa myös henkilöstön kehittämiseen ja osaamisen johtamiseen erikoistuneen Concretio Oy:n.

Liikevaihto ja EBITDA ovat pro forma.
FTE-luku on henkilöstö kokoaikaisiksi muutettuna kauden lopussa.
Muutos-% vertaa vastaavaan ajankohtaan vuotta aiemmin.

Lisätietoja:
Juha Mäntylä, hallituksen jäsen, Visma Finland Holding Oy, +358 400 406 767
Sanna Burton, viestintäjohtaja, Visma Finland Holding Oy, +358 50 322 5222

Visma rakentaa toimivampaa yhteiskuntaa kehittämällä liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja ja palveluja. Parannamme ihmisten arkea sujuvoittamalla ja automatisoimalla yritysten ja organisaatioiden päivittäisiä tehtäviä. Konserni toimii Pohjois-Euroopan lisäksi Keski- ja Itä-Euroopassa, Benelux-maissa ja Latinalaisessa Amerikassa. 13 600 työntekijää, 1 100 000 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ja 1,74 mrd. euron liikevaihto vuonna 2020 sitouttavat meidät työskentelemään kohti parempaa huomista. www.visma.fi

Suomessa jo yli 1600 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa ohjelmistoratkaisujen ja IT-konsultoinnin avulla. www.visma.fi.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222