Organisation

​Visma voitti Verohallinnon analytiikan, big datan ja tekoälyn asiantuntijapalveluiden kilpailutuksen

Verohallinto järjesti mittavan kilpailutuksen tulevasta kumppanistaan analytiikan, big datan ja tekoälyratkaisujen asiantuntijapalveluiden osalta ja kumppaniksi valittiin Visma Consulting Oy.

Verohallinto järjesti mittavan kilpailutuksen tulevasta kumppanistaan analytiikan, big datan ja tekoälyratkaisujen asiantuntijapalveluiden osalta ja kumppaniksi valittiin Visma Consulting Oy.

Räätälöityjen ohjelmistoratkaisujen asiantuntija Visma Consulting Oy on voittanut Verohallinnon kilpailutuksen koskien analytiikkaa, big dataa ja tekoälyratkaisuja. Kilpailutetun kokonaisuuden arvo on sopimuskaudella arviolta 22 miljoonaa euroa ja se voi optioineen nousta jopa 38 miljoonaan euroon.

Hankinnan taustalla on tarve saada asiantuntijaresursseja tukemaan Verohallinnon uusien ja olemassa olevien järjestelmien määrittelyä, ohjelmointia, testaamista ja hallintaa sekä muuta Verohallinnon ICT-tarpeita tukevaa teknistä osaamista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme toimittamaan myös Verohallinnolle osaamistamme tekoälyn, big datan ja edistyksellisen analytiikan alueilla. Verohallinto on yksi niistä Suomen julkisista organisaatioista, joka on hyvin pitkällä digitalisaation hyödyntämisessä ja on luonnollista, että he panostavat paljon datan tehokkaaseen käyttöön. Visma on kehittänyt viime vuosina ratkaisuja ja hankkinut osaamista erityisesti tekoälyn ja robotiikan puolella ja on hienoa huomata, että Verohallinto on etulinjassa näiden teknologioiden hyödyntämisessä”, kommentoi Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg.

Lisätietoja:
Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014

Visma Consulting Oy
Visma Consulting on IT-konsultointiin ja ohjelmistoratkaisuihin keskittyvä palveluyritys. Yrityksen erityisosaamisaluetta ovat palvelumuotoilu, digitaaliset palvelut, räätälöidyt IT ratkaisut, tiedolla johtaminen ja tekoälyratkaisut. Yhtiön asiakaskuntana on suomalaiset suuryritykset sekä julkinen sektori. Visma Consultingin Suomen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 42 miljoonaa euroa ja sen asiakashankkeissa työskentelee lähes 500 henkilöä. Yhtiön toimistot ovat Helsingissä, Tampereella, Lappeenrannassa ja Jyväskylässä. Visma Consulting on osa pohjoismaista Visma-konsernia. Lisätietoja: www.vismaconsulting.fi.

Verohallinto
Verohallinto on Suomen viranomainen, joka huolehtii verojen keräämisestä yhteiskunnalle. Verohallinto kerää suurimman osan Suomen veroista ja veronluonteisista maksuista. Keräämänsä verot Verohallinto tilittää yhteiskunnan palveluja ylläpitäville veronsaajille, eli valtiolle, kunnille, Kansaneläkelaitokselle (Kela), sekä evankelisluterilaisille että ortodoksisille seurakunnille ja Ahvenanmaan metsänhoitoyhdistykselle. Lisätietoja: www.vero.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222