Organisation

Visma Solutions menestyi Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa - Kunniamaininta työn merkityksestä

Visma Solutions on saanut kunniamaininnan Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Teoriasta tekoihin -kunniamaininta myönnetään työnantajalle, joka on onnistunut tarjoamaan merkityksellistä työtä korkeakouluopiskelijoille kesän aikana. Suomen parhaat kesätyöpaikat -listauksessa Visma Solutions sijoittui viidenneksi.

Visma Solutions oli mukana toista kertaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka yhteydessä käydään myös Vastuullisin kesäduuni -kilpailu. Vuonna 2020 kilpailuun osallistui yhteensä 114 työnantajaa, joita arvioi 6404 kesätyöntekijää. Kyselytutkimuksen perusteella Visma Solutions sijoittui pienet ja keskisuuret organisaatiot -kategoriassa viidenneksi 25 yrityksen joukosta.

Tutkimuksen perusteella Visma Solutions on kesätyöntekijöiden yleistä tyytyväisyyttä mittaavassa listauksessa toinen. Kesätyöntekijät antoivat täydet pisteet muun muassa hyvästä ilmapiiristä, siitä, että työssä on päässyt käyttämään omaa osaamista ja siitä, että omaan työhön on mahdollisuus vaikuttaa. Jokainen vastaaja myös suosittelisi Visma Solutionsia ystävilleen työpaikkana.

“Kaiken kaikkiaan työn mielekkyys huipputasolla, olen päässyt itse valikoimaan työtehtäviäni ja hakeutumaan eri projekteihin. Etätyöskentely ainut miinus, mutta siihen ei voi työnantaja vaikuttaa enempää kuin tarjoamalla hyvät puitteet, jotka Visma on luonutkin”, kertoo yksi kesätyöntekijöistä tutkimuksen avoimissa vastauksissa.

Kunniamaininta merkityksellisestä työstä

Kampanjan puitteissa palkitaan joka vuosi myös merkityksellistä työtä korkeakouluopiskelijoille tarjonnut yritys yritys Teoriasta tekoihin - unelmien kesäduuni -kunniamaininnalla. Visma Solutions valikoitui kunniamaininnan saajaksi kyselytutkimuksen keskiarvon ja kesätyöntekijöiden avoimien vastausten perusteella.

Visma Solutionsilla kaikki seitsemän kesätyöntekijää olivat korkeakouluopiskelijoita. Rekrytointivastaava Inka Lampinen iloitsee kunniamaininnasta ja korostaa vuoropuhelun tärkeyttä kesätyöntekijöiden kanssa.

“Kesätyöntekijöillä on kova into oppia uutta, halu päästä kehittymään ja olla vaikuttamassa asioihin. Tämä luonnollisesti vaatii myös meiltä työnantaja paljon. Pyrimme kuuntelemaan harjoittelijoiden ajatuksia siitä, mihin suuntaan he haluavat kehittyä tulevaisuudessa. Meidän pitää pystyä tarjoamaan sopivia haasteita sekä myös tukea ja sparrausta työsuhteen aikana.”

Lampinen painottaa, että yrityksessä arvostetaan kesätyöntekijöitä ja heitä kohdellaan kuin vakituisia työntekijöitä:

“Haluamme, että traineemme ovat alusta saakka vaikuttamassa yrityksen tulevaisuuteen siinä missä kauemminkin talossa olleet. Meille on tärkeää, että traineet kokevat, että heidän työpanoksella on merkitystä”, Lampinen jatkaa.

Menestystä etätyöstä huolimatta

Kesätöiden aloitus tapahtui lähes täysin etätyöolosuhteissa. Tästä huolimatta Visma Solutionsin tulokset paranivat usealla eri osa-alueella viime vuotiseen tutkimukseen verrattuna.

Myös toimialan keskiarvoon verrattuna Visma Solutionsin tulokset olivat lähes poikkeuksetta keskiarvoa paremmat. Kyselyn perusteella kaikki Visma Solutionsin kesätyöntekijät kokivat myös saaneensa tarpeeksi tietoa korona-poikkeustilasta kaikissa kesätyön vaiheissa.

“Etätyö oli toki meillekin uuden opettelun aikaa, sillä kaikki kohtaamiset muuttuivat virtuaalisiksi. Olen todella iloinen, miten tiimeissä ja koko firmassamme hoidettiin etätyön haasteet, kun kesätraineet saapuivat töihin. Yrityksemme on erinomainen esimerkki siitä, miten perehdytys ja porukkaan mukaan ottaminen voi onnistua myös virtuaalisesti”, Lampinen sanoo.

Lisätietoa:

Inka Lampinen

Talent Acquisition Specialist

[email protected]

+358 505280177

Visma Solutions Oy

Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa lähes 70 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat Visma Netvisor, Visma Severa ja ValueFrame, Maventa sekä Visma Sign. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1400 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222