M&A

Visma ostaa FabricAI:n - markkinoiden edistyksellisin ostolaskuautomaatio vahvistaa Netvisorin tekoälyratkaisuja

Visma Solutions laajentaa tarjoomaansa ja vahvistaa tekoälyratkaisujaan hankkimalla FabricAI:n. FabricAI on ostolaskuautomaation markkinajohtaja, jonka avulla käsitellään yli miljoona ostolaskua kuukaudessa Suomessa ja kansainvälisesti.

FabricAI:n tekoäly tuo hyötyjä etenkin tilitoimistoille osana Visma Solutionsin taloushallinnon tarjoomaa. Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan tueksi pk-yrityksille. Yhtiön tuoteperheeseen kuuluvat Netvisor, Fivaldi, Visma Severa ja ValueFrame, Maventa sekä Visma Sign.

Visma on ollut tukemassa FabricAI:n kasvua vuodesta 2020 pääomasijoituksella ja olemalla mukana vähemmistöosakkaana.

FabricAI on markkinoiden edistyksellisin palvelu tekoälyn soveltamisessa taloushallinnon automaatioon. FabricAI:n avulla kirjanpitäjät säästävät merkittävästi aikaa ja yhdenmukaistavat ostolaskujen käsittelyn. Palvelua voidaan käyttää oman käyttöliittymän tai suoraan integroidun ohjelmiston kautta. Integraatiot ovat valmiina kaikkiin Suomen käytetyimpiin taloushallinnon ohjelmistoihin, kuten Netvisoriin ja Fivaldiin.

“Visma Solutions ja Netvisor vievät taloushallintomarkkinaa harppauksen eteenpäin. Yhteistyössä FabricAI:n kanssa voimme tarjota tekoälyllä vauhditetun automaation suomalaisille yrityksille, jotka haluavat olla tehokkaampia, kasvaa nopeammin ja toimia  älykkäämmin. Tämän liiketoimintakaupan myötä saamme jälleen lisättyä kilpailuetua asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Meidän missionamme on tarjota markkinoiden parhaat  työkalut tukemaan tilitoimistojen ja yritysten pitkän aikavälin kilpailukyvyn kasvua”, kertoo Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ville Kuusela.

FabricAI:n asiakkaina on Suomen suurimpia tilitoimistoja, yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Tällä hetkellä tekoälysovelluksella käsitellään yli miljoona ostolaskua kuukaudessa yli 30 000 yritykseltä. 

“Olemme panostaneet merkittävästi tuotekehitykseen ja toiminnan skaalaamiseen viime vuosina. Visman tuki on ollut kasvun kannalta ratkaisevaa. Osana Vismaa FabricAI saa suurimman peiton Suomen markkinoilla ja samalla vauhdittaa hyvin alkanutta kansainvälistä kasvua“, kertoo FabricAI:n toimitusjohtaja Jarkko Tolvanen.

Vuonna 2023 FabricAI:n liikevaihdon on arvioitu olevan 1,25 miljoonaa euroa (kasvua 77 % vuodesta 2022). Yhtiö työllistää 14 henkilöä Tampereella. FabricAI:n toiminta ja asiakassuhteet jatkuvat ennallaan.

Lisätiedot:
Ville Kuusela, toimitusjohtaja, Visma Solutions Oy, +358 40 505 0707
Jarkko Tolvanen, toimitusjohtaja, FabricAI Oy, +358 50 521 9152

FabricAI
FabricAI:n missio on tehdä taloushallintoalalle sen mitä teollinen vallankumous ja höyrykone teki globaalille tuottavuudelle 1800-luvun taitteessa - FabricAI tuo kirjanpidon 2020-luvulle. FabricAI:n tiimissä yhdistyvät Euroopan kovin taloushallinnon tekoälyosaaminen sekä pitkä kokemus taloushallinto- ja tilitoimistoalalta. FabricAI:n asiakkaiden joukosta löytyy pohjoismaiden suurimpia tilitoimistoja, yksittäisiä yrityksiä ja ohjelmistokehittäjiä. www.fabricAI.fi

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 2,06 miljardia euroa vuonna 2022. Vismalla on 15 000 työntekijää ja 1,6 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä. www.visma.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222