Organisation

Visma on ostanut Hausvise -isännöintijärjestelmää kehittävän Festum Software Oy:n

Visma vahvistaa kiinteistöliiketoimintaansa ostamalla Festum Software Oy:n.

Visma haluaa olla selkeä markkinajohtaja suomalaisessa kiinteistöliiketoiminnassa ja tarjota useita eri kiinteistönhallinnan ratkaisuja palvelemaan erilaisia asiakastarpeita. Nyt Visma vahvistaa kiinteistöliiketoimintaansa ostamalla Festum Software Oy:n.

Eurooppalaiseen Visma-konserniin kuuluva Visma Tampuuri Oy kehittää kiinteistönhallinnan prosessien digitalisoimiseen rakennettua Tampuuri-ohjelmistoa. Festum Softwaren rakentama Hausvise puolestaan on moderni isännöintijärjestelmä, joka nopeuttaa ja tehostaa isännöinnin arkea. Festum Softwaren palveluvalikoimaan kuuluvat myös Kofax ohjelmistorobotiikan ja dokumenttiautomaation ratkaisut.

Nyt Visma vahvistaa kiinteistöliiketoimintaansa ostamalla koko Festum Software Oy:n osakekannan. Kaupan myötä Festum Software Oy:n nimi muuttuu Visma Hausvise Oy:ksi ja Visma Tampuuri Oy:n nimi Visma Real Estate Oy:ksi. Visma Hausvise Oy fuusioidaan Visma Real Estate Oy:hyn 1.1.2023 mennessä. Kaikki asiakassopimukset ja -velvoitteet pysyvät ennallaan. Vismalle siirtyy yhteensä 31 työntekijää Porista, Tampereelta ja Vantaalta.

Jatkossa Visma Real Estate Oy nimellä toimiva yritys on kiinteistöalan johtava ohjelmistotoimittaja, jolla on kaksi vahvaa SaaS-tuotetta; Hausvise ja Tampuuri, sekä näitä tukeva Kofax BPA liiketoiminta. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Juha Raitanen.

Visma on vahva ja merkittävä vaihtoehto suomalaisten yritysten ja julkisten organisaatioiden kiinteistöjenhallintaprosessien sekä taloushallinnon uudistamisessa. Vismalla on myös muissa maissa useita eri kiinteistöjenhallinnan ratkaisuja palvelemassa erilaisia asiakastarpeita ja tämä on todettu toimivaksi malliksi.

“Olemme ylpeitä voidessamme toivottaa Hausvisen tiimin tervetulleeksi osaksi Visma perhettä! Kiinteistöliiketoiminnassa harvoin yksi ratkaisu sopii kaikille ja siksi Hausvisen erinomaiset ominaisuudet ja toiminnot ovat mainio lisä tuotevalikoimaamme erityisesti isännöinti- ja manageerausliiketoiminnoissa. Festum Softwaren henkilöstöllä on myös hyvää taloushallinnon ohjelmisto-osaamista pitkältä ajalta, jota myös Vismassa arvostetaan”, Visma Real Estaten toimitusjohtaja Juha Raitanen kertoo.

“Hyvien henkilö- ja liikesuhteiden merkitystä ei voinut tässä yrityskaupassa liiaksi korostaa. Luottamus kun vallitsee molemmin puolin, niin yleensä asiat loksahtavat kohdalleen ja lopputulos on molempien osapuolien kannalta paras mahdollinen. Toivotamme menestystä ja hyvää jatkoa kaikille Festumin työntekijöille uuden omistajan palveluksessa sekä uudelle omistajalle Vismalle. Ilman henkilöstön osaamista ja rautaista ammattitaitoa tämä lopputulos ei olisi ollut mahdollinen. Jatkamme Netvisor Premium+ tilitoimistona sekä Visman kumppanina Hausvise isännöintitoimistojen kirjanpitopalveluiden tuottajana,” Festum Softwaren hallituksen puheenjohtaja Janne Eurén kertoo.

"Visma Real Estate Oy:n Tampuuri ja Hausvise ovat molemmat erinomaisia ja omalla markkina-alueellaan vahvoja tuotteita. Yhdistetty osaamisemme kiinteistöjen hallinnan liiketoiminnassa sekä taloushallinnon ohjelmistoissa auttaa meitä kehittämään entistä parempia ratkaisuja vastaamaan asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin tulevaisuudessa”, Visma Real Estaten toimitusjohtaja Juha Raitanen sanoo.

Lisätiedot:
Juha Raitanen, Visma Real Estate Oy, toimitusjohtaja, 040 824 4203
Janne Eurén, Festum Software Oy, hallituksen puheenjohtaja, 040 745 6459

Visma Real Estate Oy
Visma Real Estate Oy on kotimainen ohjelmistoasiantuntija, joka kehittää Tampuuri-ohjelmistoa ja auttaa asiakkaitaan digitalisoimaan kiinteistönhallinnan prosesseja. Tampuuri on markkinajohtaja Suomessa ja sitä käytetään yli miljoonan asunnon sekä yli 100 000 rakennuksen hallinnoimiseen. Yli kaksi miljoonaa suomalaista asuu, työskentelee tai harrastaa Tampuurilla hallinnoidussa kiinteistössä. Yritys on osa eurooppalaista Visma konsernia ja sillä on 6 toimistoa ja noin 100 työntekijää Suomessa. Visma Real Estate Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli noin 15M€.

Festum Software Oy
Festum Software Oy on isännöinnin ja taloushallinnon toimintaprosessien automatisointiin erikoistunut yhtiö. Yritys kehittää modernia Hausvise -isännöintijärjestelmää, joka yhdistää toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja taloyhtiön viestinnän yhteen helppokäyttöiseen pakettiin.Lisäksi Festum Softwaren palveluvalikoimaan kuuluvat myös Kofax ohjelmistorobotiikan ja dokumenttiautomaation ratkaisut. Yritys työllistää noin 30 henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 4,2M€.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222