Organisation

Visma laajentaa osakaspohjaansa uusien sijoittajien myötä - yrityksen arvo nousee 16 miljardiin euroon

Visma laajentaa osakaspohjaansa myymällä osakkeitaan seuraaville johtaville yhteisösijoittajille: Aeternum Capital, Norjan valtion eläkerahasto (Folketrygdfondet), Vind ja GIC. Kaupan myötä Visman arvo nousee 16 miljardiin euroon.

Vismaan sijoittavat johtavat yhteisösijoittajat Aeternum Capital, Norjan valtion eläkerahasto (Folketrygdfondet), Vind ja GIC.

Visma, yksi Euroopan johtavista julkisten ja yksityisten sektorin ohjelmistotoimittajista, ilmoittaa tänään laajentaneensa osakaspohjaansa myymällä osakkeitaan seuraaville johtaville yhteisösijoittajille: Aeternum Capital, Norjan valtion eläkerahasto (Folketrygdfondet), Vind ja GIC. Kaupan myötä Visman arvo nousee 16 miljardiin euroon. Uudet sijoittajat tukevat Visman menestystä ja laajentumista Euroopassa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Hg, ohjelmistoalan johtava kansainvälinen sijoitusyhtiö, omistaa edelleen enemmistöosuuden Vismasta yhdessä GIC:n, ICG:n, CPPIB:n, General Atlanticin, TPG:n, Warburg Pincusin, yrityksen johdon ja uusien sijoittajien kanssa. Myös suomalaisia eläkerahastoja on Visman osakkaina rahastojen kautta.

Visman ydinstrategia säilyy ennallaan. Yrityksen ensisijaisena tavoitteena on jatkossakin tarjota korkealaatuisia tuotteita ja palveluita, alansa ensiluokkaisinta asiakaspalvelua ja pilvipalveluiden innovaatioita liiketoiminnan tehokkuuden saavuttamiseksi. Alun perin pääasiassa Pohjoismaissa toiminut Visma on strategiansa myötä kehittynyt yhdeksi yksityisen ja julkisen sektorin kannalta liiketoimintakriittisimmistä ohjelmistotoimittajista Euroopassa. Visman vuotuinen liikevaihto on kasvanut keskeytyksettä jo 20 vuoden ajan. Yritys on keskittynyt rakentamaan maailmanluokan pilviratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan ja kilpailukykyään.

Visman toimitusjohtaja Merete Hverven toteaa: ”Olemme saavuttaneet asemamme Euroopassa Visman työntekijöiden ansiosta. Heillä on paikallisosaamista, ja he ovat lahjakkaita, yrittäjähenkisiä sekä sitoutuneita työhönsä. Visma on jo useiden vuosien ajan saanut hyötyä kannustavien ja asiantuntevien sijoittajiensa tuesta, mikä on ollut liiketoiminnan kasvun kannalta erittäin arvokasta.”

”Toivotamme uudet sijoittajat lämpimästi tervetulleiksi, ja jatkamme edelleen maailmanluokan pilvipalveluiden kehittämistä. Digitaalisten palveluiden tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä yhä useammat yritykset ymmärtävät pilviratkaisujen arvon tärkeimpien liiketoimintaprosessiensa hoitamisessa. Omistautuneet työntekijämme, kansainvälinen näkyvyytemme ja verkostomme sekä jatkuvasti kasvavan sijoittajapohjamme tuki ovat luoneet Vismalle ainutlaatuisen aseman edistää tätä kasvua”, Hverven jatkaa.

Välittäjinä kaupassa toimivat ABG Sundal Collier ja Goldman Sachs International ja oikeudellisina neuvonantajina Ropes & Gray, Skadden ja Wiersholm.

Lisätietoja:
Merete Hverven, Visman toimitusjohtaja, +47 48 02 14 15

Hg
Hg on johtava ohjelmistoihin ja palveluihin keskittyvä sijoitusyhtiö, joka keskittyy tukemaan yrityksiä, jotka murtavat liiketoiminnan totunnaisuuksia. Syvä teknologiaosaaminen, jota täydentävät erikoistuminen vertikaalisiin sovelluksiin ja omistautunut operatiivinen tuki, tarjoavat vakuuttavan vaihtoehdon johtoryhmille, jotka haluavat skaalata yrityksensä liiketoimintaa. Hg hallinnoi yli 37 miljardin dollarin varoja, ja sen sijoitustiimissä on yli 140 ammattilaista. Lisäksi meillä on yli 35 toimijan salkkuryhmä, joka tarjoaa käytännön tukea yrityksillemme niiden kasvupyrkimyksissä. Lontoossa, Münchenissä ja New Yorkissa toimivan Hg:n salkkuun kuuluu yli 35 ohjelmisto- ja teknologiayritystä, joiden markkina-arvo on yhteensä noin 70 miljardia dollaria. Näillä yrityksillä on yli 50 000 työntekijää ympäri maailmaa, ja niiden vuotuinen kasvuvauhti on yli 20 %. Lisätietoja osoitteessa www.hgcapital.com.

Aeternum Capital
Aeternum on poikkeuksellinen varainhoitoyritys, jonka strategiana on sijoittaa julkisiin ja yksityisiin yrityksiin kaikkialla Pohjoismaissa. Yrityksen sijoitusstrategia keskittyy ensisijaisesti edistämään arvonluontia ensiluokkaisissa pohjoismaisissa yrityksissä aktiivisen omistusmallin avulla. Aeternum Capital AS:ää johtaa itsenäisesti Aeternum Management AS. Lisätietoja osoitteessa www.aeternumcapital.no

GIC
GIC on johtava kansainvälinen sijoitusyhtiö, joka perustettiin vuonna 1981 turvaamaan Singaporen valtiontalouden tulevaisuutta. Singaporen valuuttavarantojen hoitajana suhtaudumme sijoittamiseen pitkäjänteisesti ja kurinalaisesti. Olemme ainutlaatuisessa asemassa toimiessamme eri omaisuuslajien ja sijoitusstrategioiden parissa ympäri maailmaa. Näihin omaisuuslajeihin kuuluvat esimerkiksi osakkeet, korkotuotot, kiinteistöt, pääomasijoitukset, riskipääoma ja infrastruktuuri. Pitkäjänteinen asenteemme, kykymme toimia eri omaisuusluokkien parissa ja maailmanlaajuiset verkostomme tekevät meistä houkuttelevan sijoituskumppanin. Pyrimme tuomaan merkittävää lisäarvoa kaikkiin investointeihimme. Pääkonttorimme sijaitsee Singaporessa, mutta meillä on yli 1 800 työntekijää yli kymmenessä liiketoiminnan kannalta tärkeimmässä kaupungissa ympäri maailmaa, sekä sijoituksia yli 40 maassa. Lisätietoja löydät osoitteessa gic.com.sg ja LinkedInissä.

Folketrygdfondet
Folketrygdfondet on ammattimainen sijoitusrahasto, jonka päätehtävänä on hoitaa Norjan valtion eläkerahastoa valtiovarainministeriön puolesta. Folketrygdfondet on vastuullinen ja aktiivinen sijoittaja, jolla on pitkän aikavälin sijoitushorisontti ja korkeat tuotto-odotukset. Eläkerahaston varoista 60 % on sijoitettu osakkeisiin ja 40 % on korkosijoituksissa, joista 85 % Norjassa ja 15 % muissa Pohjoismaissa. Folketrygdfondet on Oslon pörssin suurin yhteisösijoittaja, joka omistaa noin 5 % pörssin markkina-arvosta. Se vastaa noin 10 % vapaasti vaihdettavissa olevasta osakekannasta. Lisätietoja osoitteessa www.folketrygdfondet.no.

Vind
Vind on yksityisomisteinen yhtiö, joka on erikoistunut ammattilaisille suunnattuihin ohjelmistoihin, laboratoriotieteisiin ja kapean sektorin teknologiaan. Vind sijoittaa niin yksityisyrityksiin kuin pörssiyhtiöihinkin ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä Vind on enemmistöomistajana seitsemässä yrityksessä. Lisäksi se on vähemmistöosakkaana tarkoin valituissa pörssiyhtiöissä ja suurissa yksityisomisteisissa yrityksissä. Vindillä on hyvin kauaskantoinen sijoitusperspektiivi, ja se tähtää yhteistyöhön ainutlaatuisten yritysten kanssa, joilla on potentiaalia pitkän aikavälin arvonluontiin.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222