M&A

Visma kasvattaa läsnäoloaan Iberian niemimaalla laajentamalla Portugalin markkinoille

Visma ostaa Molonin, joka tarjoaa SaaS-ratkaisuja pienille ja keskisuurille yrityksille. Yrityskaupan myötä Visma laajentaa Portugalin ohjelmistomarkkinoille.

"Toivotan Molonin tervetulleeksi Visma-perheeseen suurella ilolla. Jatkamme läsnäolomme kasvattamista Iberian niemimaalla, ja tavoitteenamme on olla yritysten ja organisaatioiden ensisijainen ERP-ohjelmistojen toimittaja", sanoo Visman toimitusjohtaja Merete Hverven.

Vuonna 2012 perustettu Moloni tarjoaa pilviohjelmistoratkaisuja laskutukseen ja myyntipisteisiin (POS) yli 30 000 asiakkaalle Portugalissa ja Espanjassa.

"Tämä on uuden aikakauden alku Molonille. Liittymällä Vismaan voimme hyödyntää yhden Euroopan suurimman ohjelmistotalon kollektiivista asiantuntemusta, kun jatkamme yrityksen ja tuotteidemme kasvua ja kehittämistä", sanoo Ruben Costa, Molonin toinen perustaja ja toinen toimitusjohtaja.

Molonin oston myötä Visma jatkaa kasvuaan Iberian niemimaalla. Vuonna 2021 konserni aloitti investoinnit alueella ja on hankkinut kolme espanjalaista SaaS-ratkaisujen tarjoajaa: Holded, Declarando ja Woffu. Yritykset ovat keskittyneet kirjanpito-, vero- ja ajanhallintaratkaisujen kehittämiseen.

Portugalissa Visma on jo läsnä HR-ohjelmistojen tarjoajan Nmbrsin kautta, jolla on 35 työntekijän kehityskeskus Lissabonissa. Visma avasi myös uuden teknologiakeskuksen Portossa huhtikuussa 2022, ja tavoitteena on rekrytoida keskukseen 200 työntekijää vuoteen 2025 mennessä. Teknologiakeskus toimii yhtenä Visman tärkeimmistä osaamiskeskuksista, joka keskittyy tietoturvan, tekoälyn ja tuotesuunnittelun kehitystyön edistämiseen monenlaista teknologiaa hyödyntäen.

Visma on 14 000 työntekijän ja 25 vuoden kokemuksen ansiosta yksi Euroopan suurimmista ohjelmistotoimittajista, joka palvelee yli 1,4 miljoonaa asiakasta yksityisellä ja julkisella sektorilla.

Lisätietoja:
Sanna Burton, viestintäjohtaja, Visma Finland Holding Oy, +358 50 322 5222

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 1,73 miljardia euroa vuonna 2021. Vismalla on 14 000 työntekijää ja 1,4 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä.

Suomessa 1400 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa. www.visma.fi.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222