Organisation

Kiinteistöturvallisuuden mittaamisen edelläkävijä Safetum ja Visma Tampuuri yhteistyöhön

​Safetum ja kiinteistöalan ohjelmistoasiantuntija Visma Tampuuri ovat yhdistäneet voimansa viedäkseen suomalaisen kiinteistöturvallisuuden uudelle tasolle. Kumppanuuden tuloksena syntyi palveluratkaisu, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla paloturvallisuuden riskien arvioinnin ja pelastussuunnitelman ylläpitämisen.

Safetum ja kiinteistöalan ohjelmistoasiantuntija Visma Tampuuri ovat yhdistäneet voimansa viedäkseen suomalaisen kiinteistöturvallisuuden uudelle tasolle. Kumppanuuden tuloksena syntyi palveluratkaisu, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla paloturvallisuuden riskien arvioinnin ja pelastussuunnitelman ylläpitämisen.

Safetum tuo Visma Tampuurin ekosysteemiin kiinteistöturvallisuuden kannalta merkittävän lisäosan; ennakointiin ja riskitarkastukseen perustuva pelastussuunnittelu on jatkossa mahdollista ottaa kiinteäksi osaksi kokonaisuutta.

“Helpotamme ja tehostamme asiakkaidemme työtä digitalisoimalla kiinteistöhallinnan prosessit yhdessä kumppaneidemme kanssa. Nyt mukaan on saatu äärimmäisen arvokas ja merkittävä ulottuvuus - mitattava, dataan perustuva ja jatkuvasti ajan tasalla oleva kiinteistön turvallisuustaso”, Erkki Ahonen Visma Tampuurista toteaa.

Palvelun avulla kiinteistöjen käyttäjät voivat seurata Safetumin mittaamaa kiinteistöjen turvallisuustasoa suoraan Tampuurin asukassivuilla. Kun asiantuntija on tehnyt riskitarkastuksen ja kiinteistön turvallisuusindeksi on mitattu, havaitut riskit ja niiden korjausehdotukset siirtyvät Tampuurin ilmoitushallintaan, jossa ne ovat asiakkaan ja hänen palveluverkostonsa käsiteltävissä. Samalla kiinteistökohtaisesti räätälöity pelastussuunnitelma tuodaan Tampuurin Turvakohde-pelastussuunnitelmapalveluun.

“Yhteistyö Visma Tampuurin kanssa tuo tehokkuutta ja selkeyttä isännöitsijän ja kiinteistöpäällikön arkeen. Jatkossa he voivat hallita koko pelastussuunnittelua yhden palvelun kautta. Havaitsemamme paloturvallisuusriskit ja laatimamme pelastussuunnitelma ovat kokonaisuudessaan luettavissa ja tilattavissa Tampuuri-ohjelmistosta. Liian usein turvallisuusasiat ovat pöydällä vasta silloin, kun vahinko on jo tapahtunut. Yhteistyö mahdollistaa sen, että kymmenet tuhannet toimitilakiinteistöt ja asuinrakennukset voivat ennakoida toimintaansa paremmin ja sen myötä nostaa pelastusturvallisuutensa aivan uudelle tasolle.”, Safetumin toimitusjohtaja Teemu Kajava iloitsee.

Tavoitteena parantaa jopa 2 miljoonan suomalaisen paloturvallisuutta

Pelastuslain omatoimisen varautumisen pykälä edellyttää, että kiinteistöstä vastuussa oleva taho ehkäisee vaaratilanteiden syntymistä sekä varautuu ihmishenkien, omaisuuden ja ympäristön suojaamiseen. Safetumin valtakunnallinen Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2019 osoitti karun todellisuuden: lähes kolmasosa tutkituista kiinteistöistä (noin 4000 asuin- ja toimistokiinteistöä) kuului turvallisuutensa puolesta riskiryhmään.

“Visma Tampuuri on kiinteistöhallinnan johtava ohjelmistotoimija, jonka Tampuuri-ohjelmiston piirissä on reilut 100 000 kiinteistöä ja 2 miljoonaa suomalaista. Yhteistyössämme avautuukin myös yhteiskunnallisesti merkittävä mahdollisuus parantaa kiinteistöjen pelastusturvallisuutta ja tehostaa kiinteistöalan digitalisaatiota. Me tarvitsemme vähemmän erilaisia järjestelmiä ja enemmän käytännön turvallisuustekoja”, Kajava toteaa. 

Lisätietoja:

Erkki Ahonen, Manager, Partnerships and ecosystem, Visma Tampuuri. p. 040 746 3263, [email protected]

Teemu Kajava, Toimitusjohtaja, Safetum. p. 044 725 7557, [email protected]

Visma Tampuuri Oy

Tampuuri on kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja sitä käytetään tällä hetkellä yli miljoonan asunnon sekä 105 000 kiinteistön hallinnoimiseen. Kaksi miljoonaa suomalaista asuu, työskentelee tai harrastaa Tampuurilla hallinnoidussa kiinteistössä. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1400 asiantuntijaa. www.visma.fi/tampuuri

Safetum

Safetum on kiinteistöjen pelastusturvallisuuden ja yritysten työturvallisuuden johtava asiantuntija Suomessa. Meille vain mitattava turvallisuus on todellista – riskien havainnointiin perustuva turvallisuusindeksi kertoo asiakkaillemme ajantasaisen turvallisuuden tason. Jo yli 11000 pohjoismaista kiinteistöä ja yli 600 yritystä on luottanut meille pelastus- ja työturvallisuuden kokonaisvaltaisen hoitamisen.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222