Organisation

Kesätyöt sujuvat myös etänä - aloittamisen helppous jopa yllätti

Tänä kesänä monet kesätyöntekijät ovat päässeet kokemaan todella erilaisen kesätyökokemuksen. Kun toimistotyöläiset ovat olleet suurissa määrin etätöissä, ovat myös kesätyöntekijät joutuneet jäämään näissä yhtiöissä kotiin töitä tekemään. Ohjelmistotalo Visma Solutionsin kesätyöntekijät kertovat työkavereihin tutustumisen ja töihin orientoitumisen sujuneen etäilystä huolimatta erittäin hyvin.

Visma Solutionsilla aloitti touko-kesäkuussa kymmenkunta kesätraineeta. He tekevät samoja töitä kuin muutkin solutionslaiset; suunnittelevat ohjelmistoja, koodaavat, myyvät ja markkinoivat tuotteita. Ennen töiden aloittamista osa kesätyöntekijöistä kertoo pohtineensa paljonkin etätyön tuomia kommunikaatiohaasteita ja niiden vaikutusta perehdytykseen sekä työkavereihin ja työtapoihin tutustumiseen.

“Kaikki on kuitenkin sujunut alusta asti todella helposti ja sulavasti, apua on saanut tarvitessaan heti ja perehdytys on ollut ensiluokkaista”, kertoo myynnin trainee Rikhard Perttilä.

Jokainen kesätyöntekijä on käynyt toimistolla yhtenä päivänä tapaamassa esimiehensä henkilökohtaisesti ja vastaanottamassa työvälineet. Muu perehdytys on tapahtunut itsenäisesti tai etänä. Visma Solutionsilla oli valmiina perinpohjaiset perehdytysmateriaalit, jotka ovat olleen merkittävä apu etänä työnsä aloittaneille.

“Perehdyttämisestä tehtiin selkeät suunnitelmat etukäteen. Esimiehet miettivät valmiiksi, mitkä ovat tärkeimmät elementit kussakin perehdytysprosessissa. Keräsimme myös saaduista kokemuksista parhaat vinkit ja käytänteet talteen tulevaisuutta ajatellen,” kertoo Visma Solutionsin rekrytointivastaava Inka Lampinen.

Toisaalta etätyö on koettu myös luonnolliseksi jatkumoksi, kun viimeiset kuukaudet opinnoista on suoritettu etäopiskeluna.

“Kun oli suorittanut jo aiemmat kolme kuukautta opinnoista etänä, tuntui luontevalta vain kiinnittää uusi kone samoihin näyttöihin kiinni ja jatkaa työskentelyä kotona”, kertoo tuotekehityksen trainee Tomi Enberg.

Kesätyöntekijät pääsivät tutustumaan toisiinsa ja edellisten vuosien kesätyöntekijöihin kesäkuun alussa järjestetyssä virtuaalisessa Summer Trainee 2020 Kickstartissa. Vaikka uudet työkaverit ovat tulleet tutuksi pääosin näyttöpäätteen välityksellä, ovat traineet kokeneet päässeensä osaksi tiimiä jo muutamien viikkojen sisällä.

“Tiimille kiitos ja kunnianosoitukset siitä, kuinka lämminhenkisesti minut on otettu mukaan tiimiin. Apua on tarjottu proaktiivisesti ja monet uudet työkaverit laittoivat viestiä toivottaen tervetulleeksi, esitellen itsensä ja tarjoten apuaan missä vain”, kiittelee Rikhard.

Kesätyöntekijät näkevät etätyössä myös hyviä puolia. Vapaa-ajan lisääntymisen ja rauhallisen työympäristön lisäksi työuransa alussa olevat traineet ovat huomanneet etätyöskentelyn olevan myös kasvattava kokemus.

“Kyky itsensä kehittämiseen ja johtamiseen on kehittynyt huomattavasti etätyön ansiosta, kun vieressä ei ole hihaa, josta nykiä”, Rikhard kertoo huomioistaan.

Visma Solutionsilla työskentelee noin 270 it-alan asiantuntijaa, jotka kaikki ovat olleet etätöissä maaliskuun puolivälistä lähtien. Yhtiössä on panostettu vahvasti etänä työskentelevien hyvinvointiin ja tiimihengen säilymiseen välimatkoista huolimatta. Solutionsilla järjestetään koko henkilökunnan yhteisiä etätapaamisia kahdesti viikossa, tiimit tapaavat omissa aamukahvipalavereissaan lähes päivittäin, Slack-ryhmiä on sekä tärkeitä työasioita että viihteellisemmän sisällön jakoa varten ja henkilökuntaa on sosiaalistettu mm. erilaisten harrasteryhmien avulla sekä yhtiön sisäisen kotimaan lomaoppaan laatimiseen.

Lisätietoja:

Tiina Laapio, markkinointi- ja viestintäjohtaja, +358 50 365 3949, [email protected]

Visma Solutions Oy

Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa lähes 70 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat Visma Netvisor, Visma Severa ja ValueFrame, Maventa sekä Visma Sign. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1400 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222