Organisation

Etäopetus laittoi Wilman todelliseen testiin - Visma Enterprisen onnistunut vuosi mahdollisti pelilahjoituksen

Vuoden 2020 keväällä matkustaminen loppui kuin seinään ja koulut siirtyivät etäopetukseen. Se näkyi luonnollisesti myös Visma Enterprisen ohjelmistojen käytössä - M2 matka- ja kuluhallinta sekä koulujen verkkopalvelu Wilma olivat ihan uudenlaisten haasteiden äärellä, molemmat eri tavoin.

Vuoden 2020 keväällä matkustaminen loppui kuin seinään ja koulut siirtyivät etäopetukseen. Se näkyi luonnollisesti myös Visma Enterprisen ohjelmistojen käytössä - M2 matka- ja kuluhallinta sekä koulujen verkkopalvelu Wilma olivat ihan uudenlaisten haasteiden äärellä, molemmat eri tavoin.

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Visma Enterprisen vuosi oli liikevaihdollisesti ja tuloksellisesti edellisvuotta parempi. Yrityksen liikevaihto oli 19,7 miljoonaa, ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 2,7%. Koronavuonna kasvu on merkittävä, sillä matka- ja kuluhallinnan ohjelmisto M2:n osalta transaktiot putosivat keväällä matkustusrajoitusten vuoksi isoimmillaan jopa 60% edelliseen vuoteen verrattuna.

Osana miljoonien ihmisten arkea

Toimitusjohtaja Jukka Holmin mukaan iso syy hyvään tulokseen on yrityksen ohjelmistot, jotka liittyvät ihmisten jokapäiväiseen elämään ja turvaavat yhteiskunnan arjen pyörimisen. Vuoden aikana keskeiseksi tuotteeksi nousi Wilma, joka on yksi tärkeimmistä viestintätyökaluista kodin ja koulun välillä. Nyt sitä tarvittiin äkillisesti enemmän kuin koskaan ennen.

“Haastavasta vuodesta huolimatta myös myyntitavoitteet ylitettiin. Tässä suurimpina tekijöinä olivat Wilman siirtyminen SaaS-palveluksi sekä kokonaisvaltaiseen työvoiman ja työvuorolistojen suunnitteluun keskittyvän Numeronin myynnin kasvu. SaaS-liikevaihdossa tehtiin lähes 14% kasvu verrattuna vuoteen 2019”, kertoo Visma Enterprise Oy:n toimitusjohtaja Jukka Holm.

Pandemian aiheuttama muutos laittoi puntaroimaan prioriteetteja uudelleen. Etäkoulun alkaessa Wilman käyttöaste lähes kolminkertaistui kun noin 2 miljoonaa käyttäjää oli tiiviisti linjoilla. Poikkeustilanteenteessa kuormituksen ollessa kovimmillaan Wilman kehitystiimi priorisoi ketterästi kehitystyötä uudelleen, minkä ansiosta Wilma toimii nyt nopeammin kuin koskaan ennen.

Wilmalle myönnettiin syksyllä myös tietoturvasertifikaati (ISO/IEC 27001:2013). Tämä tarkoittaa käytännössä ulkopuolisen auditoijan todistusta siitä, että Wilman tietoturvan kehittäminen on jatkuvaa työtä, ja tietoturvan riskienhallintaa toteutetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Ihmisillä parempaakin tekemistä

Viime vuosi ei ole ollut vain koronan ehdoilla selviämistä, vaikka toki muuttunut tilanne on näkynyt myös yrityksen toimintatavoissa - niin kuin niin monella muullakin yrityksellä. “Etätyö on ollut monelle vismalaiselle arkipäivää jo ennen koronaa, ja yhteinen vastustaja sai meidät ehkä entistä enemmän samaan veneeseen sijainnista riippumatta”, Jukka Holm sanoo.

Muuttunut tilanne pakotti myös miettimään yrityksen tulevaisuutta ja strategiaa uusin silmin. “Meillä kaikilla on varmasti parempaakin tekemistä, kuin taistella toimimattomien järjestelmien parissa. Niinpä otimme tavoitteeksi vapauttaa 48 minuuttia aikaa viikossa johonkin jokaiselle itselleen merkitykselliseen tekemiseen - tämä koskee niin asiakkaitamme kuin meitä itseämmekin”, valottaa Holm.

Hyvä kiertoon

Kotona opiskelu tuli varmasti tutuksi kaikissa suomalaisissa kodeissa vuonna 2020. Vuoden hyvä tulos antoi Visma Enterpriselle mahdollisuuden lahjoittaa vanhaan tuttuun Ekapeliin perustuvan englannin kielen oppimispelin kaikkiin suomalaisiin koteihin vuodelle 2021 yhteistyössä Grapho Groupin kanssa. Lahjoituksen avulla peli on tämän vuoden ajan ilmaiseksi ladattavissa englannin kielen opiskelun tueksi.

“Koska englannin kielen opiskelu alkaa nykyisin jo ensimmäisellä luokalla, toivomme, että GraphoGame antaa pelillistämisen kautta intoa ja samalla opettajillekin helpotusta vieraan kielen opiskeluun. Peli on suunnattu 6-9-vuotiaille lapsille, ja se on lahjoituksen avulla ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista koko tämän vuoden. Tammikuun loppuun mennessä peliä oli ladattu jo lähes 60 000 kertaa, mikä on yhtä paljon kuin Suomessa aloittavien ekaluokkalaisten määrä vuosittain”, iloitsee Jukka Holm.

Lisätiedot:
Jukka Holm, toimitusjohtaja, Visma Enterprise Oy, 040 560 6797

Visma Enterprise:
Visma Enterprise tarjoaa monipuolisesti henkilöstö- ja työvoimanhallintaratkaisuja sekä opetushallinnon sähköisiä palveluita. Tuotteisiin kuuluvat Wilma, M2, Saima HR, Numeron ja Tiima. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1500 asiantuntijaa.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222