Organisation

Visma Solutions toimii kasvualustana huippujohtajille

Visma Solutions on viime vuosina kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista SaaS-yhtiöistä. Visman lukuisten kasvuyhtiöiden joukossa Visma Solutionsin kehitys on myös noteerattu ja yhtiön johtoa on siirtynyt edistämään koko Visman kasvua kansainvälisellä tasolla. Tämä on avannut uusia kasvupaikkoja yhtiön sisältä nouseville uusille huippujohtajille.

Visma Solutions on viime vuosina kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista SaaS-yhtiöistä. Visman lukuisten kasvuyhtiöiden joukossa Visma Solutionsin kehitys on myös noteerattu ja yhtiön johtoa on siirtynyt edistämään koko Visman kasvua kansainvälisellä tasolla. Tämä on avannut uusia kasvupaikkoja yhtiön sisältä nouseville uusille huippujohtajille.

Kaksi Visma Soltuonsin toimitusjohtajaa on jo noussut Vismassa kansainvälisiin johtotehtäviin. Ari-Pekka Salovaara valittiin pari vuotta sitten johtamaan norjalaisen Visma-konsernin arvokkainta ja voimakkaimmin kasvavaa osaa, SMB-ryhmää. 

Tänä kesänä kymmeniä kasvuyrityksiä sisältävän SMB-ryhmän johtoryhmään nousi myös Jussi Pekkala. Pekkalan lähdettyä kansainvälisiin tehtäviin valittiin Visma Solutionsin uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön asiakaspalvelujohtajana toiminut Ville Kuusela.

Asiakaspalveluun ja johtoryhmään uutta naisenergiaa

Kuuselalta vapautuneeseen tehtävään uudeksi asiakaspalvelujohtajaksi on valittu Anne Välimaa. Välimaa on työskennellyt 10 viime vuotta Visma Softwaren asiakaspalvelupäällikkönä ja hänet on työssään palkittu mm. vuoden esihenkilönä.

Välimaa kertoo, että hänellä oli hyvä työpaikka Visma Softwarella, mutta koska hän haluaa kehittyä urallaan ja koska Visma Solutionsilla on erinomainen maine työpaikkana jopa Visma-yhtiöiden keskuudessa, oli hänen pakko hakea paikkaa.

“Olen vismalainen henkeen ja vereen ja kun tällainen tilaisuus tuli talon sisällä, en voinut olla hakematta”, Välimaa kertoo.

Asiakaspalvelujohtaja on erittäin keskeinen rooli nopeasti kasvavassa ja muuttuvassa bisneksessä. Toimitusjohtaja Ville Kuuselan mukaan kesäajasta huolimatta hakijajoukko oli kovatasoinen ja valinnan tekeminen oli vaikeaa.

“Loppujen lopuksi Anne Välimaa nousi esiin omilla vahvuuksillaan. Hänellä on todella vahvat näytöt aikaisemmista tehtävistään; mm. henkilöstö- ja asiakastyytyväisyys on ollut huippuluokkaa. Annella on holistinen näkemys asiakaspalvelusta ja siitä, miten tärkeä osa bisnestä asiakaspalvelu on. Lisäksi hänellä on vahva bisnesosaaminen, jota edellytimmekin, sillä tehtävään kuuluu myös paikka yhtiön johtoryhmässä”, Ville Kuusela kuvailee.

Välimaa saa johtaakseen lähes satahenkisen asiakaspalvelutiimin. Häneltä odotetaan asiakaspalvelun kehittämistä henkilöstön vahvuuksiin nojaten, mutta jotain uuttakin tuoden. Välimaa uskoo, että huolehtimalla henkilöstön hyvinvoinnista, pystyy hän parhaiten vaikuttamaan myös asiakaspalvelun laatuun.

“Esihenkilönä olen palvelutyössä. Tehtäväni on auttaa ja tukea tiimiläisiä tekemään parhaansa. Asiakaspalvelussa on tärkeää valmistautua jatkuvaan muutokseen. Siksi paras tapa viedä viedä asiakaskokemusta eteenpäin, on tiedolla johtaminen. Päätökset täytyy perustaa tietoon ja asiakaspalautteisiin”, Välimaa kertoo.

Välimaan tavoitteena on saada asiakas kokemaan, että hänestä välitetään ja hänellä on palvelun jälkeen hyvä mieli.

Netvisorin kasvuun lisäpotkua uudesta tuotejohtajasta

Visma Solutionsin johdossa on kesän aikana tapahtunut toinenkin muutos. Netvisorin kasvun vahvistamiseksi on uudeksi tuotejohtajaksi valittu Jarkko Iitiä. Hän toimi aiemmin Netvisorin tilitoimistopalveluiden tuotejohtajana. Janne Lyytikäinen siirtyi samalla kaikkien Visma Solutionsin tuotteiden tuotejohtajaksi.

“Netvisor on SaaS-pohjaisten taloushallinto-ohjelmistojen markkinajohtaja Suomessa. Jarkon avulla pyrimme lisäämään kasvua ja keskittymään entistä enemmän taloushallinnon peruspalveluihin”, Janne Lyytikäinen sanoo.

Jarkko Iitiällä on vahva kokemus taloushallintoalasta ja toiminnasta Netvisorin parissa. Hänellä on vahva osaaminen tilitoimistojen kehittämisestä muun muassa rakentamansa Netvisor Kasvuohjelman kautta.

Iitiä lupaa, ettei Netvisoriin tulla tekemään suuria mullistuksia tuotejohtajan vaihtumisen myötä. Suuntaa tullaan toki viilaamaan jatkuvasti, sillä se on ainoa tapa pysyä koko ajan relevanttina asiakkaille ja askelen kilpailijoita edellä.

“Meitä mitataan sillä, miten nopeasti ja ketterästi pystymme vastaamaan muutoksiin. Haluamme jatkossakin olla edelläkävijä ja markkinan suunnannäyttäjä niin yritysasiakkaiden kuin tilitoimistojen näkökulmasta”, Iitiä kuvailee ajatuksiaan.

Taloushallinnon alan tulevaisuus näyttää valoisalta. Uudet automaatioon liittyvät innovaatiot mahdollistavat taloushallinnon tuottamisen entistä tehokkaammin ja älykkäämmin. Tämä avaa taloushallinnon ammattilaisille monia uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää alan palveluita.

Visma Solutions, yhtenä alan johtavista ohjelmistotaloista, tarvitsee jatkuvasti uusia asiantuntijoita rakentamaan yrityksille entistä parempia ratkaisuja. Yhtiö panostaa valtavasti henkilöstön hyvinvointiin, mistä esimerkkinä ovat jo kymmenen erinomaista sijoitusta Great Place to Work - tutkimuksessa.

“Kasvumme on ollut tänäkin vuonna huikeaa. Olemme tänä vuonna palkanneet jo 70 uutta työntekijää. Meitä on nyt noin 310 ja uusia talentteja etsitään koko ajan”, kertoo toimitusjohtaja Ville Kuusela.

Lisätietoja:
Ville Kuusela, +358 40 505 0707, [email protected]
Anne Välimaa, [email protected]
Janne Lyytikäinen, [email protected]
Jarkko Iitiä, [email protected]

Visma Solutions Oy
Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa lähes 80 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat Visma Netvisor, Visma Severa ja ValueFrame, Maventa sekä Visma Sign. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1500 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222