Financials

Visma Solutions kasvoi Visma-konsernin suurimmaksi

Ohjelmistotalo Visma Solutions vastaa yksin lähes puolesta Visman Suomi-yhtiöiden tuloksesta. Lappeenrantalaislähtöinen yhtiö on samalla noussut koko Visma-konsernin suurimmaksi ja yhdeksi menestyneimmäksi yhtiöksi. 

Yhdysvaltalainen The Software Report arvosti norjalaislähtöisen Visma-konsernin vastikään vuoden 2024 parhaaksi pilvipalveluyritykseksi maailmassa. Yksi tekijä valinnan taustalla on Visman yrittäjämäinen toimintatapa. Jokainen yhtiö toimii itsenäisesti, mutta hyötyy konsernin tarjoamista eduista muunmuassa tietoturvassa ja markkinoinnissa, mikä mahdollistaa nopeamman kasvun.

Visma Solutions on malliesimerkki tästä. Markkinoita selkeästi nopeampi orgaaninen kasvu vuosi vuoden jälkeen sekä viime tilikauden aikana toteutetut yritysjärjestelyt nostivat Visma Solutionsin pro forma -liikevaihdon viime vuonna 149,6 miljoonaan euroon. 

Tämä nosti Visma Solutionsin liikevaihdolla mitattuna Visma-konsernin suurimmaksi yhtiöksi. Toiseksi ja kolmanneksi suurimmat yhtiöt löytyvät Norjasta, Visma Software ja Visma Enterprise.

Suomen 15 Visma-yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi viime vuonna 15 % 304 miljoonaan euroon ja liiketulos (EBITDA) 29 % 108 miljoonaan euroon. Visma Solutions Oy:n osuus tuloksessa oli erittäin merkittävä. 

Visma Solutionsin liikevaihto tilinpäätöksessä oli viime vuonna 132,1 miljoonaa euroa. Kasvua tuli edellisvuoteen verrattuna 26,7 %. Yhtiön liiketulos oli 54,2 miljoonaa euroa, eli noin 50 % Visma Suomen liiketuloksesta. 

Vuoden 2023 aikana toteutui kaksi yritysjärjestelyä konserniyhtiöiden kesken. Alkuvuodesta Visma konserniin kuuluva Clento Oy liitettiin Visma Solutionsiin. Loppuvuodesta puolestaan Fivaldi taloushallintojärjestelmän liiketoiminta sulautettiin osaksi Visma Solutionsia.

Visma Solutionsin palveluksessa oli tilikauden 2023 aikana keskimäärin 419 henkilöä, joista lähes puolet työskentelee tuotekehityksessä. Toimitusjohtaja Ville Kuuselan mukaan yhtiön menestyksen taustalla on osaava ja sitoutunut henkilöstö, johon panostetaan jatkossakin vahvasti.

“Panostamme merkittävästi tulevaisuuden kilpailukykyyn. Emme tyydy siihen että olemme nyt markkinaykkönen monella tuotteella. Panostukset uusiin teknologioihin, tekoälyyn ja loppukäyttäjän käyttökokemukseen ovat meille todella tärkeitä. Haluamme jatkaa edelläkävijän asemassa myös tulevaisuudessa”, Kuusela sanoo.

Suomen Pankin mukaan Suomen talous on taantumassa ja tällä voi olla vaikutusta myös Visma Solutionsin liiketoimintaan. Yleinen epävarmuus on kasvanut ja aiheuttaa epävarmuutta liiketoimintaympäristössä. Yhtiön liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kuitenkin kasvavan myös vuonna 2024.

“Olemme edelleen rohkeita ja uskallamme panostaa kasvuun ja kehittymiseen, Suomen kilpailukykyä voidaan parantaa monella sektorilla ja koemme, että meillä on siinä merkittävä rooli - luodaan yhdessä parempaa hyvinvointia teknologian avulla”, toimitusjohtaja Ville Kuusela sanoo.

Yhteystiedot: 
Ville Kuusela, toimitusjohtaja, Visma Solutions Oy, [email protected]

Visma Solutions Oy
Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa lähes 80 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat Netvisor, Fivaldi, Severa, ValueFrame, Maventa, Visma Sign sekä Netvisor KYC. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1400 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 2,06 miljardia euroa vuonna 2022. Vismalla on 15 000 työntekijää ja 1,7 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä.

Suomessa 1400 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa. www.visma.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222