Organisation

Visma ostaa koulutusten hallintaan ja osaamisen johtamiseen erikoistuneen eTaika Oy:n

Visma ostaa osaamisen johtamiseen erikoistuneen eTaika Oy:n. Kauppa laajentaa Visman pilvipohjaista tarjoomaa koulutusintensiivisiin toimialoihin, jotka tarvitsevat jatkuvaa ammattitaidon ylläpitoa.

Pohjois-Euroopan suurin ohjelmistotalo Visma ostaa osaamisen johtamiseen erikoistuneen eTaika Oy:n. Kauppa laajentaa Visman pilvipohjaista tarjoomaa koulutusintensiivisiin toimialoihin, jotka tarvitsevat jatkuvaa ammattitaidon ylläpitoa.

Visma ja eTaika Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Visma hankkii 100 prosenttia eTaika Oy:n osakkeista. eTaika työllistää 12 osaajaa Vantaalla.

Visma on yksi johtavista toimittajista julkisen sektorin ja suurten yritysten henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan ohjelmistoratkaisuissa. Kauppa vahvistaa Visman pilvipohjaisen osaamisen kehittämisen tuotevalikoimaa koulutusintensiivisillä toimialoilla, kuten sosiaali- ja terveysala sekä teknologiateollisuus, jotka tarvitsevat jatkuvaa ammattitaidon ylläpitoa.

eTaikan koulutusten hallinnan ja osaamisen johtamisen ohjelmistot tulevat täydentämään talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ratkaisuja kehittävän Visma Publicin kokonaistarjoomaa. Yhtiöiden pitkä yhteistyö julkishallinnon ja suurten yritysten kanssa tuo vahvaa ymmärrystä erityisesti henkilöstömäärältään suurien organisaatioiden tarpeista ja erityispiirteistä.

“eTaikan yrityskauppa vahvistaa markkina-asemaamme ja tarjoomaamme henkilöstöhallinnon ratkaisujen ja palveluiden saralla erityisesti julkishallinnossa ja suurissa organisaatioissa. Olemme todella iloisia, että voimme jatkossa tarjota monipuolisempia ohjelmistoja osaamisen johtamiseen, jonka merkitys liiketoiminnalle korostuu tulevaisuudessa entistä vahvemmin”, kertoo Visma Publicin toimitusjohtaja Juha Mäntylä.

Henkilöstön osaamisen strateginen johtaminen ja kehittäminen ovat toimintaympäristön nopeassa muutoksessa entistä kriittisempiä tekijöitä kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Deloitten vuosittain julkaiseman kansainvälisen Human Capital Trends -raportin mukaan jopa 72 % organisaatioiden avainhenkilöistä, kuten HR- ja liiketoimintajohtajista, nimeävät työntekijöiden muuntautumiskyvyn, osaamisen kehittämisen ja uusien roolien omaksumisen yhdeksi tärkeimmistä HR:n kehitysalueista. Tästä huolimatta vain 17 % uskoo, että heidän organisaatiollaan on hyvät valmiudet sopeutua muutokseen ja uudelleen kouluttamaan henkilöstöään uusiin rooleihin.

“Nyt julkistetun kaupan myötä voimme tarjota organisaatioille ratkaisun juuri tähän tarpeeseen entistä monipuolisemmin. Yhdessä Visman kanssa kykymme vastata asiakkaiden kehittyviin tarpeisiin vahvistuu merkittävästi sekä HR- että koulutuspalvelumarkkinassa”, sanoo eTaika Oy:n toimitusjohtaja Valentin Kononen.

eTaikan asiakkaita ovat sekä julkiset että yksityiset toimijat, kuten Helsingin kaupunki, Maanpuolustuskoulutus MPK, Lähitapiola ja Saranen Consulting. Kaupalla ole vaikutuksia eTaikan henkilöstöön tai asiakkaisiin.

Lisätietoja:
Juha Mäntylä, toimitusjohtaja, Visma Public Oy, +358 400 406 767
Valentin Kononen, toimitusjohtaja, eTaika Oy, +358 40 589 4002

eTaika
eTaika on vantaalainen vuonna 2004 perustettu SaaS-ohjelmistoyritys. eTaika tarjoaa osaamisen ja koulutusten hallintaratkaisuja. Ohjelmisto tunnetaan muokattavuudesta, monipuolisista ominaisuuksista sekä prosessilähtöisyydestä. eTaikan korkea palvelukyky perustuu ohjelmiston modulaarisuuteen, nopeaan käyttöönottoon sekä kiinteään asiakasyhteistyöhön kehityksessä.

Visma Public
Visma Public on suomalainen yritys, joka tarjoaa julkishallinnolle ja yrityksille talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ratkaisuja sekä asiantuntijapalveluja. Vahvistamme suomalaisten organisaatioiden toimintaa tehostamalla kriittisiä toimintoja älykkäiden ratkaisujen ja laadukkaiden palveluiden avulla. Ohjelmistomme sujuvoittavat ja automatisoivat hallinnollisia töitä, kehittävät liiketoimintaa ja tukevat tiedolla johtamista.

Työllistämme Suomessa noin 160 asiantuntijaa ja toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1500 ja maailmanlaajuisesti yli 12 500 asiantuntijaa.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222