Organisation

Visma on yksi Euroopan parhaista työpaikoista

​Ohjelmistoyhtiö Visma on noussut Great Place to Work -organisaation ylläpitämälle Euroopan parhaimpien työpaikkojen listalle. Listasijoituksen mahdollisti 2. sija Suomen parhaat työpaikat 2020 -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa.

Ohjelmistoyhtiö Visma on noussut Great Place to Work -organisaation ylläpitämälle Euroopan parhaimpien työpaikkojen listalle. Listasijoituksen mahdollisti 2. sija Suomen parhaat työpaikat 2020 -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa.

Suomen Visma-yhtiöt osallistuivat Great Place to Work -tutkimukseen toista kertaa yhdessä vuonna 2020. Visman helmikuussa saavuttama 2. sija suurten yritysten sarjassa (yli 500 työntekijää) vei yhtiön nyt myös Euroopan parhaimpien työpaikkojen listan sijalle 29.

“Vismalla on uniikki tapa rakentaa organisaatio niin, että pystymme hyödyntämään parhaat puolet sekä pk-yrityksessä että isossa konsernissa työskentelemisestä. Päivittäinen työ tehdään pienten tai keskisuurten yritysten kokoisissa yksiköissä, joilla on oma johto, omat ohjelmistoratkaisut tai -palvelut ja oma asiakaskunta. Olemme kuitenkin yhtä suurta perhettä ja meitä tukee vakaa konserni”, kertoo Visma Enterprise Oy:n henkilöstöjohtaja Eliisa Valkonen. “Sijoittuminen Suomen parhaiden työpaikkojen kärkeen on ollut meille merkittävä saavutus jo kahtena vuotena peräkkäin ja olemme erittäin iloisia yltäessämme myös Euroopan parhaiden työpaikkojen listalle.”

Visman yrityskulttuuri rakentuu yrittäjähenkisyyden, avoimuuden ja yhteisöllisyyden ympärille. Henkilöstö kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta. On tärkeää, että Vismalla saa olla oma itsensä ja pääsee tuomaan omia näkemyksiä esiin.

Suuren organisaation rattaisiin hukkuminen vältetään työskentelemällä pienemmissä ja itsenäisissä yksiköissä, joissa luottamus henkilöstöön on kaiken perusta. Visman menestystarina todistaa, että strategia toimii. Työskentelemällä lähellä asiakasta pystymme tukemaan niin pienyrittäjien, pk-yritysten kuin isojen organisaatioiden kehitystä ja kasvua. Tämän myötä Visma on kasvanut yhdeksi Euroopan johtavista ohjelmistotaloista.

“Kevät osoitti, että henkilöstöllämme on erinomainen kyky mukautua poikkeuksellisiin tilanteisiin. Pystyimme jatkamaan kannattavaa kasvua niin Suomessa kuin kansainvälisesti ja tukemaan asiakasyrityksiä ja -organisaatioita myös etänä. Kiitos menestyksestä kuuluu kaikille vismalaisille”, sanoo Visma Software Oy:n toimitusjohtaja ja Visma Finland Holding Oy:n hallituksen jäsen Juha Mäntylä.

Tietoa tutkimuksesta:

Euroopan parhaat työpaikat -lista

Great Place to Work® julkaisee vuosittain Euroopan parhaiden työpaikkojen listan, joka on jaettu neljään eri sarjaan:
- pienet (alle 50 työntekijää);
- keskisuuret (50 - 499 työntekijää);
- suuret (enemmän kuin 500 työntekijää);
- Monikansalliset.

Palkitun organisaation tulee olla vähintään yhden tai useamman maan kansallisella parhaiden työpaikkojen listalla ollakseen oikeutettu osallistumaan Euroopan parhaiden työpaikkojen listalle. Listalla on edustettuna 19 Euroopan maata: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska ja Turkki.

Lisätietoja:
Eliisa Valkonen, HR Director, Visma Enterprise Oy, +358 40 076 0990

Haastattelupyynnöt:
Sanna Burton, Communication Director, Visma Finland Holding Oy, +358 50 322 5222

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222