M&A

Visma laajentaa toimintaansa Saksaan yritysostojen kautta

Visma on ostanut berliiniläiset ohjelmistoyritykset H&H:n ja BuchhaltungsButlerin, mikä merkitsee konsernin laajentumista Saksan markkinaan.

Visma on Euroopan johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja yrityksille ja julkiselle sektorille. Visma tarjoaa ohjelmistoratkaisuja muun muassa taloushallintoon, toiminnanohjaukseen ja henkilöstöhallintoon. Vuonna 2022, Visma teki yhteensä 42 yritysostoa ja laajensi toimintaansa Ranskan markkinaan. Visma-konserniin kuuluu nyt 170 yritystä Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

”Jatkamme kasvumatkaamme Euroopassa toivottamalla H&H:n ja BuchhaltungsButlerin tervetulleeksi Visma-perheeseen. Saksa on meille jännittävä markkinamahdollisuus, ja tulemme tukemaan uusia yrityksiämme kasvun vauhdittamisessa”, Visman toimitusjohtaja Merete Hverven sanoo.

H&H (H&H Datenverarbeitungs- und Beratungsgesellschaft) on johtava ohjelmistotoimittaja Saksan kunnille kattaen yli 800 julkishallinnon organisaation tarpeet. BuchhaltungsButler on vuonna 2015 perustettu SaaS-yritys (Software as a Service), joka kehittää taloushallinnon ohjelmistoja keskittyen kirjanpidon automaatioon. Ydinasiakaskunta ovat pienet yritykset.

Visma aikoo jatkaa kasvuaan Saksassa valikoiduilla yritysostoilla, jotka sopivat yhtiön strategiseen asemaan.

Visman hallintomalli perustuu autonomiaan, paikalliseen osaamiseen ja yrittäjähenkeen. Suurin osa Visman ostamista yrityksistä jatkaa omalla brändillään ja johdolla, ja näin jatkavat myös H&H ja BuchhaltungsButler.

”Olemme Euroopan suurin SaaS-yritysverkosto. Vismaan liittyvät ohjelmistoyrittäjät voivat hyödyntää ainutlaatuista tiedon jakamisen ja infrastruktuurin ekosysteemiä kasvattaakseen ja kehittääkseen yrityksiään edelleen”, Hverven sanoo.

Lisätietoja:
Sanna Burton, viestintäjohtaja, Visma Finland Holding Oy, +358 50 322 5222

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 1,73 miljardia euroa vuonna 2021. Vismalla on 13 000 työntekijää ja 1,4 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä.

Suomessa 1400 Visman asiantuntijaa auttaa asiakkaita sujuvoittamaan liiketoimintaansa. www.visma.fi.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222