Organisation

Visma ja CarbonLink kehittävät organisaatioille ensimmäistä reaaliaikaista hiilijalanjälkilaskuria

Ilmakehätutkijat ja ohjelmistoyhtiö Visma uraauurtavaan yhteistyöhön hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Reaaliaikaisen hiilijalanjälkilaskurin pilotit käynnistyvät lähiaikoina.

Ilmakehätutkijat ja ohjelmistoyhtiö Visma uraauurtavaan yhteistyöhön hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Reaaliaikaisen hiilijalanjälkilaskurin pilotit käynnistyvät lähiaikoina.

Ohjelmistoyhtiö Visman ja Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijöiden perustama CarbonLink Oy rakentaa ensimmäistä organisaatioille tarkoitettua reaaliaikaista hiilijalanjälkilaskuria.

Poikkeuksellisen yhteistyön tuloksena syntyy pilvipohjainen palvelu, joka laskee taloushallinnon dataan perustuen reaaliajassa organisaation toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Visma on mukana CarbonLinkissä vähemmistöosakkaana ja alkaa myydä uuden yhtiön tuottamaa palvelua nimellä Visma Green ensi vuonna.

Vaikuttavat ilmastotoimet alkavat hiilijalanjäljen kartoituksesta. Siitä on tullut myös merkittävä kilpailutekijä, koska moni organisaatio on nostanut hiilidioksidipäästöt yhdeksi mittariksi liikevaihdon rinnalle.

“Ilmastokriisi konkretisoituu vuosi vuodelta. Hiljattain julkaistu IPCC:n raportti alleviivaa toimien kiireellisyyttä”, sanoo yksi CarbonLinkin perustajista, ilmakehätieteen professori Markku Kulmala.

“Isoon yhteiskunnalliseen muutokseen tarvitaan modernit työkalut, jotta organisaatiot voivat aidosti osallistua ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Tiede ja liiketoiminta ovat yhdessä valtava voima, jonka haluamme valjastaa rakentamaan parempaa tulevaisuutta”, Kulmala jatkaa.

Pilotit käynnistymässä

Visma Greenin kehityksessä on hyödynnetty erilaisia avoimen datan lähteitä, joita Suomessa on hyvin saatavilla. Avoimen datan hyödyntäminen on auttanut palvelun kehittäjiä ymmärtämään monipuolisesti organisaatioiden hiilijalanjäljen muodostumisen mekanismeja.

“Kuulemme yhä useammin asiakkailtamme tarpeesta työkaluille, joiden avulla organisaatiot voivat itse toteuttaa vastuullisuusstrategioitaan”, sanoo Visma Publicin tuotehallintajohtaja ja CarbonLinkin hallituksen jäsen Laura Saarainen.

“CarbonLinkin tuottamalla palvelulla autamme organisaatioita ymmärtämään valintojen ja toimien vaikutuksia planeettaamme. Organisaatiot voivat tarkkailla ympäristövaikutuksiaan ja tunnistaa ne toimet, joihin on ryhdyttävä hiilijalanjäljen pienentämiseksi”, Saarainen jatkaa.

Yhteistyöllään Visma ja CarbonLink haluavat saavuttaa merkityksellisiä tuloksia sekä vaikuttaa aidosti ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kestävän tulevaisuuden rakentumiseen.

“Kysyntä Visma Greenin kaltaiselle palvelulle on suurta, ja ensimmäiset asiakkaamme ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa pilotoida ratkaisua”, Saarainen toteaa.

Lisätietoja:
Laura Saarainen, Head of Product Management, Visma Public Oy, 040 969 1818
Merli Juustila, Toimitusjohtaja, CarbonLink Oy, 050 346 3139

Visma Greenistä
Visma Green auttaa organisaatioita seuraamaan ja mittaamaan hiilidioksidipäästöjä reaaliajassa ja ohjaa organisaatioiden toimintaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Visma Green laskee päivittäisten toimien hiilidioksidipäästöt ja auttaa organisaatioita ymmärtämään, kuinka päivittäiset valinnat vaikuttavat ympäristöön. Visma Green on Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijöiden perustaman yhtiön, CarbonLink Oy:n, Vismalle tuottama palvelu.
green.visma.com/fi/

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222