Organisation

Team Jumbo-Visma perustaa naisten pyöräilyjoukkueen

​Ohjelmistoyhtiö Visman sponsorointiyhteistyö Team Jumbo-Visma -pyöräilyjoukkueen kanssa laajenee. Team Jumbo-Visma perustaa maailmanluokan naisten pyöräilyjoukkueen, joka kilpailee myös samalla nimellä.

Ohjelmistoyhtiö Visman sponsorointiyhteistyö Team Jumbo-Visma -pyöräilyjoukkueen kanssa laajenee. Team Jumbo-Visma perustaa maailmanluokan naisten pyöräilyjoukkueen, joka kilpailee myös samalla nimellä.

Naisten joukkueen perustaminen mahdollistaa Vismalle entistä kattavamman ammattilaispyöräilyn tukemisen Euroopassa. Team Jumbo-Visman sponsorointisopimuksen myötä vuonna 2019 Visma oli ensimmäinen pohjoismainen yritys, joka tuki miesten pyöräilyn ammattilaisjoukkuetta niin laajasti. Nyt Visma on innoissaan mahdollisuudesta laajentaa pyöräilyn sponsorointia kattamaan sekä miesten että naisten joukkueet.

Team Jumbo-Visma Women aloittaa maanosan lisenssillä vuonna 2021, koska UCI:n (Union Cycliste Internationale) säännöt eivät salli uuden joukkueen osallistumista suoraan naisten maailmankiertueelle. Joukkue, kilpailijat ja sponsorit luottavat loistavaan kilpailuohjelmaan vuodelle 2021, mikä sisältää kaikki tärkeät kilpailut.

Jumbo-Visman naisten pyöräilyjoukkueella on sama tavoite kuin miesten joukkueella: olla maailman paras. Urheilijoita tukee Team Jumbo-Visma -organisaatio, joka varmistaa, että heillä on resursseja kilpailla, pitää yhteyttä nuoriin lahjakkuuksiin, kannustaa urheiluun ja innostaa muita urheilijoita, kumppaneita ja faneja. Järjestö on myös kerännyt huomattavaa tietoa työskentelystä miesten kanssa, mikä hyödyttää myös naisia. Molemmat ryhmät jakavat tietoa harjoittelusta, ravitsemuksesta ja varusteista yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

"Olemme olleet erittäin tyytyväisiä saadessamme tukea miesten joukkuetta, koska sponsorointimme on auttanut luomaan arvoa ja saavuttamaan kasvutavoitteemme kaikkialla Euroopassa. Naisten joukkue vahvistaa näitä pyrkimyksiä. Se antaa meille myös mahdollisuuden osoittaa tukemme sukupuolten tasa-arvolle paitsi pyöräilyssä myös koko yhteiskunnassa antamalla naisille ja miehille yhtäläiset mahdollisuudet ja innoittamalla nuoria naisia saavuttamaan tavoitteensa," sanoo Visman toimitusjohtaja Merete Hverven.

Joukkueetta johtaa Esra Tromp, ja mukana on 12 pyöräilijää. Kilpailijat ovat sekoitus kokeneita maailmanluokan urheilijoita sekä tulevia kykyjä, joilla on paljon potentiaalia. Joukkueen johtajana toimii Marianne Vos (NED), 10-kertainen pyöräilyn maailmanmestari ja olympiakultamitalisti vuosilta 2008 ja 2012. Kilpailijoihin kuuluvat Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) ja Anna Henderson (GBR).

Joukkueen rakentamisessa otettiin huomioon monia tekijöitä, mukaan lukien fyysiset kyvyt, persoonallisuudet, kunnianhimo ja draivi. Pyöräilijöitä arvioitiin myös heidän suhteellisen vahvuutensa perusteella erityyppisissä kilpailuissa ja heidän kehityspotentiaalinsa kautta.

"On upeaa, että voimme antaa merkittävän panoksen kansalliseen ja kansainväliseen naisten pyöräilyyn oman naisjoukkueen kautta. Tämän erittäin lupaavan joukkueen perustaminen täydentää Team Jumbo-Vismaa, joka ylistää lahjakkuuden tunnustamista, kehitystä ja huippu-urheilua korkeimmalla tasolla. Lisäksi on upeaa, että voimme myös tarjota nuorille tytöille pitkän aikavälin perspektiiviä akatemiaohjelmamme kautta”, kertoo Team Jumbo-Visman toimitusjohtaja Richard Plugge.

"On ollut hienoa tukea miesten kovalla työllä ansaittua menestystä kahden viime vuoden aikana. Odotamme, että pääsemme kannustamaan myös naisjoukkuetta, ja toivotamme heille paljon onnea vuonna 2021 ja siitä eteenpäin", Hverven jatkaa.

Lisätietoja:
Merete Hverven, toimitusjohtaja, Visma, +47 48 02 14 15

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222