Organisation

Lakitoimisto Visma Legal ravistelee perinteistä lakimaailmaa julkaisemalla ajankohtaisia uutisia avoimesti käsittelevän podcastin

Visma Legal aloittaa uuden LakiCast-podcastin, jossa käsitellään lakiasioihin liittyviä ajankohtaisia uutisia, avoimesti ja ilman lakijargonia.

Osana Visma Financial Solutions Oy:tä toimiva lakitoimisto Visma Legal aloittaa uuden LakiCast-podcastin, jossa käsitellään lakiasioihin liittyviä ajankohtaisia uutisia, avoimesti ja ilman lakijargonia.

Tänään julkaistun LakiCast-podcastin juontajina toimivat Visma Legalin lakimies Mika-Petteri Erkkilä sekä lakiasiainjohtaja Samuli Tuomikoski. Erkkilä on lakitoimistossa keskittynyt hoitamaan erilaisia riita- ja sopimusasioita sekä maksukyvyttömyysasioita, kuten konkursseja. Tuomikoski johtaa noin 20 lakiasiantuntijaa työllistävää lakitoimisto Visma Legalia kehittäen yhtiön liiketoimintaa. Tämän lisäksi hän hoitaa myös muun muassa riita-asioihin liittyviä toimeksiantoja.

Lakimaailman totuuksia etsimässä

Podcastin taustalla on Erkkilän ja Tuomikosken ajatus siitä, miten konservatiivisena pidettyä lakialaa ja sen rakenteita voisi ravistella ja samalla nostaa siihen liittyviä aiheita avoimeen keskusteluun.

“Oman työn pohjalta heräsi ajatus tuoda lakialan arkea ja ajattelumaailmaa lähemmäs ihmisiä ja sen toteuttamiseksi nousi ajatus podcastista”, Erkkilä kertoo podcastin perustamisesta.

Podcastin tarkoituksena on pureutua juridiikkaan liittyvään uutisointiin; käynnissä oleviin oikeustapauksiin sekä esimerkiksi oikeudenkäyntikuluihin, joiden kipuaminen jopa satoihin tuhansiin euroihin voi ulkopuolisen silmin tuntua mysteeriltä.

“Elämme maailmassa jossa lehtien etusivut täyttyvät jatkuvasti erilaisista otsikoista, joissa olennaisilta osin on kyse juridiikasta. Oli tämä sitten lahjusskandaali, tunnetun yrityksen konkurssi, EU-tukipaketti, sananvapaus- tai vihapuheasia, julkkisparin ero tai omaisuusriita – LakiCastilla haluamme antaa kuulijoille ymmärrystä siitä, mistä näissä asioissa on oikeasti, lain tasolla kyse. Mitä laki sanoo ja mitä se ei sano. Haluamme antaa ymmärrystä siitä kehikosta, jonka sisällä asiaa arvioidaan, yksilön tai yleisön mielipiteistä riippumatta. Antaa kuulijoille työkaluja ymmärtää ja pohtia itse asiaa”, selventää Tuomikoski podcastin konseptia.

Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaankin heti oikeudenkäyntien maailmaan. Kiinteistökauppoihin liittyvät oikeusjutut, kuten hometalotapaukset nousevat usein otsikoihin ja muun muassa näitä käsitelläänkin podcastissa käytännön esimerkkien kautta.

Asiakaslähtöisyyttä modernilla otteella

Podcastin kautta Erkkilä ja Tuomikoski haluavat tietoisesti taistella vanhoja toimintatapoja vastaan ja tuoda modernimpaa näkökulmaa ja avoimuutta alalle.

“Tarkoituksena on herättää keskustelua ja kannustaa muitakin alan toimijoita avoimuuteen sekä miettimään, miten totuttuja toimintatapoja voitaisiin muuttaa asiakaslähtöisemmiksi”, kertoo Erkkilä podcastin tavoitteista.

Usein uutisia lukiessa erityisesti lakiin liittyvät yksityiskohdat saattavat jäädä lukijoille kysymysmerkeiksi ja vahvistaa lakialan byrokraattista mainetta. Erkkilä ja Tuomikoski toivovatkin, että podcastin kautta monimutkaiset aiheet voidaan tuoda lähemmäksi ihmisiä, avoimesti keskustellen.

LakiCastin ensimmäinen jakso on nyt julkaistu. Jatkossa uusi jakso tulee aina parin viikon välein. Pääset kuuntelemaan LakiCastia muun muassa Podcast-sovelluksissa, Spotifyssa ja Soundcloudissa. Palautetta ja ehdotuksia käsiteltävistä aiheista tai vieraista otetaan vastaan ja ne voit lähettää osoitteeseen [email protected].

LakiCast · Maailman kallein teatteri – kenellä on vielä varaa taistella oikeudessa?

Lisätietoja:
Mika-Petteri Erkkilä, lakimies, Visma Legal, [email protected] +358 2 4808 8167
Samuli Tuomikoski, lakiasiainjohtaja, Visma Legal, [email protected] +358 2 4808 8160

Visma Legal
Visma Legal on luotettu lakialan ammattilainen, joka palvelee sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä. Turun KOP-kolmiossa toimivan lakitoimiston palveluksessa on yli 20 lakiasiantuntijaa. Visma Legal on osa kasvavaa pohjoismaista Visma-konsernia.

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222