Ohjeet Wilman käyttöön huoltajille ja opiskelijoille löytyvät täältä

Ongelmia Wilman kanssa?

Ota yhteyttä opetuksen järjestäjään (esim. oman oppilaitoksesi kansliaan). Kaikissa Wilmaan liittyvissä ongelmissa, myös tunnukseen ja kirjautumiseen liittyvissä, tulee ottaa yhteyttä oppilaitokseen.

Vismalla ei ole pääsyä oppilaitosten Wilmoihin, vaan oppilaitokset hoitavat itsenäisesti Wilman ylläpidon. Siksi koulusihteeri tai opintosihteeri on Wilma-käyttäjien tuki. Wilmassa olevat toiminnot vaihtelevat sen mukaan, minkälaisesta oppilaitoksesta on kyse ja mitä toimintoja oppilaitoksessa on katsottu tarpeelliseksi ottaa käyttöön. Ongelmatilanteissa oppilaitosten nimetyt yhteyshenkilöt ovat tarvittaessa yhteydessä käyttötukeemme. 

Monesti Wilma-sovellukseen liittyvät ongelmat ratkeavat joko päivittämällä sovelluksen tai asentamalla sen kokonaan uudelleen sovelluskaupasta.

Visman vastuu

Me Vismalla järjestelmätoimittajana huolehdimme, että Wilma vastaa tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin ja että asiakastietomme ja niiden käsittelyä ohjaavat prosessit ovat kunnossa.

Tietoturvan ja Tietosuojan sekä  GDPR:n mukaisesti Visma käsittelee henkilötietoja asiakkaan puolesta tietojenkäsittelysopimuksessa (DPA) ja palvelusopimuksessa sovitulla tavalla ja laajuudessa. Vismalla ei ole oikeutta mennä järjestelmään katsomaan henkilötietoja ilman asiakkaan valtuutusta (esim. käyttötuessa). Sen vuoksi käyttötuki vastaa ainoastaan oppilaitosten nimettyjen yhteyshenkilöiden palvelukanavan kautta tulleisiin yhteydenottoihin. Siitä syystä kaikissa Wilmaan liittyvissä ongelmissa tulee olla yhteydessä omaan oppilaitokseen.

Lue lisää

lightbulb_redTukisivuiltamme löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin:

Wilma - turvallinen palvelu kaikille kouluarkeen ja varhaiskasvatukseen

Wilma on osa Visma InSchoolin oppilashallintojärjestelmää, joka toimii lapsen, vanhempien ja oppilashallinnon tukena läpi opintojen aina ylioppilaaksi tai ammattiin valmistumiseen asti.  Wilma tukee oppilashallinnon organisoinnissa, arvioinnissa, kodin sekä koulun välisessä viestinnässä ja tiedotuksessa. Hakemukset ja päätökset sekä mm. oppimisen tuen asiakirjat hoituvat sähköisten lomakkeiden ansiosta sujuvasti ja tietoturvallisesti ilman papereiden siirtelyä paikasta toiseen.

Wilmalle on myönnetty tietoturvasertifikaatti (ISO/IEC 27001:2013), eli palvelun tietoturva on standardissa määritellyllä tasolla. Tämä tarkoittaa käytännössä ulkopuolisen auditoijan todistusta siitä, että Wilman tietoturvan kehittäminen on jatkuvaa työtä, ja tietoturvan riskienhallintaa toteutetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Lue lisää >>

Wilma on myös varhaiskasvatuksen järjestelmä. Wilmalla tavoitat ja viestit tehokkaasti myös päiväkodeissa! Säästä resursseja ja tuo tehokkuutta liittämällä varhaiskasvatus samaan järjestelmään opetustoimen kanssa. Varhaiskasvatuksen Wilma jakautuu viestintään ja toiminnanohjaukseen. Wilman viestinnän käyttöönotto myös päiväkoteihin onnistuu helposti ja nopeasti vain lisenssilaajennuksella.

Lue lisää Wilmasta myös varhaiskasvatuksessa.

Oletko kiinnostunut Wilman hankinnasta varhaiskasvatukseen? Ota yhteys myyjiimme » 

Wilma hallinnolle

Siirry » 

Wilma opettajille

Siirry »

Wilma huoltajille

Siirry »

Wilma opiskelijalle

Siirry »

Wilman tärkeimmät ominaisuudet

  • Opettajien työkalu mm. arviointiin, tuntimerkintöjen tekemiseen, kokeiden ja kotitehtävien merkitsemiseen sekä yhteydenpitoon huoltajien kanssa.
  • Huoltajille keino koulunkäynnin seuraamiseen sekä yhteydenpitoon lapsensa opettajien kanssa.
  • Työjärjestykset pitävät sekä opiskelijat että kotiväen kartalla mitä, missä ja milloin tapahtuu.
  • Tiedotteet ja viestitoiminto, jonka keskustelut voivat olla kahdenkeskisiä tai yleisiä keskusteluketjuja
  • Kurssipalaute, kyselyt, tapahtumakutsut, sähköiset hakemuslomakkeet, päätökset, koko opiskeluaikainen arvosanahistoria ja paljon muuta!

Wilma osana oppilashallinto-ohjelmistoa

Wilma pohjautuu Primus- ja Kurre-oppilashallinto-ohjelmiin, joista tieto heijastetaan Wilmaan. Kaikki Wilman kautta syötetyt ja muokatut tiedot päivittyvät suoraan Primuksen tietokantaan. Yhteinen tietokanta takaa tietojen reaaliaikaisuuden, oikeellisuuden, saatavuuden ja yhtenäisyyden ilman tiedonsiirtoja. Wilman käyttö on turvallista eikä käyttäjän tietokoneelle tarvitse erikseen asentaa mitään. Wilma toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla. Lisäksi Wilmaa voi käyttää iOS- ja Android-mobiilisovelluksilla.

Wilma myös varhaiskasvatukseen

Wilma on myös varhaiskasvatuksen kokonaisjärjestelmä. Se mahdollistaa mm:

  • sähköisen hakemisen
  • lasten sijoittamisen ryhmiin
  • hoitoaikojen ilmoittamisen ja seurannan
  • tuntiperusteisen laskutuksen
  • yhteydet kunnan muihin järjestelmiin.

Säästä resursseja ja tuo tehokkuutta liittämällä varhaiskasvatus samaan järjestelmään opetustoimen kanssa! Voit hankkia Wilman joko kevyemmin päiväkotien viestintään tai laajempana kokonaisuutena varhaiskasvatuksen toiminnanohjaukseen. 

Lue lisää

Wilma mukautuu sujuvasti varhaiskasvatuksen ja eri kouluasteiden tarpeisiin

Tutustu Wilman kouluastekohtaisiin ominaisuuksiin alta.

Oletko kiinnostunut Wilman hankinnasta? Ota yhteys myyjiimme » 

Visman blogista

lops2021-lukiouudistus

LOPS2021 – Lukiot isojen uudistusten keskellä

Tämä syksy toi monta isoa uudistusta aloittaville opiskelijoille, oppivelvollisuuden laajentumisesta seuranneet muutokset ja uusi opetussuunnitelma LOPS2021. Ensi keväänä ylioppilaskirjoituksensa aloittavia koskee lisäksi ylioppilastutkinnon kevään 2022 tutkintouudistus. Miten kaikki tämä näkyy lukioiden arjessa?

Uudistuva Wilma oppilashallinnon suunnannäyttäjäksi

Wilma on oppilashallintojärjestelmä, jota käyttää yli kaksi miljoonaa suomalaista. Tänä syksynä Wilmaa kehittävä Visma Enterprise on tehnyt jo kaksi koululiiketoiminannan alaan kytkeytyvää yrityskauppaa. Mihin nämä yrityskaupat tähtäävät ja mitä suomalaisten tuntemalle Wilmalle on luvassa?

Ongelmia Wilman kanssa?
Ota yhteyttä opetuksen järjestäjään (esim. oman oppilaitoksesi kansliaan). Kaikissa Wilmaan liittyvissä ongelmissa, myös tunnukseen ja kirjautumiseen liittyvissä, tulee ottaa yhteyttä omaan oppilaitokseen.

Tukisivuiltamme löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin:
Wilma FAQ
Wilma-sovellus
Huoltajien ja opiskelijoiden Wilma-ohjeet

Haluatko kuulla lisää?

Voit pyytää tarjousta tai kysyä asiantuntijoiltamme lisää ohjelmiston tai palveluiden hankinnasta. Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme sähköpostitse tai täyttämällä viereisen lomakkeen, jolloin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten. Huomioi, että myynnin asiantuntijamme eivät vastaa Wilman käyttötuesta.

 

aspa_round_300px.png

Tiimimme

Leena Tuomisto
Account Manager
leena.tuomisto@visma.com
050 533 8057

Minna Hakala
Account Manager
minna.hakala@visma.com
050 400 8234

contacts icon

Visma Wilma vaihde
06 320 2590