Kuopio

Kuopion kaupunki säästää automaation avulla 600 000 euroa vuosittain.

Kuopion kaupunki on jo usean vuoden karsinut manuaalisesti tehtävää hallinnollista työtä Visma Publicin Personec F -palkkajärjestelmän automaation ja sähköisen asiointipalvelu ESSin avulla. Käyttäjien itsensä tekemien ilmoitusten ja automatisoitujen prosessien ja sähköisen hyväksynnän ansiosta säästöä syntyy vuosittain 15 palkkasihteerin vuosipalkan verran eli arviolta 600 000 euroa.

ESSin toiminta perustuu Kuopiossa määriteltyihin roolipohjaisiin tavoiteprosesseihin, jotka määriteltiin yhdessä Visma Publicin asiantuntijoiden kanssa. Vastuu anomusten ja ilmoitusten jättämisestä on käyttäjällä itsellään.

– Ennen ESSiä loma-anomukset ja muutospyynnöt toimitettiin palkanlaskentaan paperilla. Vaadittavan työn määrä hämärtyi, mikä teki toimintatavasta vain näennäisesti tehokkaan. Nyt kun jokainen vastaa omista ilmoituksistaan, ne eivät jää lokerikkoon tai sisäiseen postiin lojumaan, vaan tulevat kulusäästöjen lisäksi myös hoidettua tehokkaasti, Kuopion kaupungin tietohallintoasiantuntija Hannu Issakainen kertoo.

Älykäs järjestelmä automatisoi kriittisiä työvaiheita

Sähköisen asioinnin lisäksi tehokkuutta toimintaan tuo Hannu Issakaisen mukaan myös Personec F -järjestelmän automatiikka. Hän antaa yksinkertaisen esimerkin.

– Joudumme ajoittain tekemään muutoksia henkilöstön palvelussuhteisiin takautuvasti. Visma Publicin järjestelmällä esimerkiksi 10 vuoden taakse tehtävä ilmoitus palvelussuhteeseen on helppo saattaa voimaan saman tien, sillä järjestelmä tulkitsee sen voimassaolevan työehtosopimuksen valossa. Säästämme valtavasti työtä, kun älykäs järjestelmä tulkitsee työehtosopimuksen säännöt puolestamme sekunneissa ja tapahtumat tallentuvat saman tien oikein.

Käyttäjät tyytyväisiä sähköiseen itsepalveluun

Visma Publicin järjestelmät olivat Kuopiossa tuttuja jo ennen Personec F -järjestelmän käyttöönottoa. Tästä huolimatta uuden järjestelmän omaksuminen jännitti käyttäjiä ennakkoon. Käyttöönotto onnistui kuitenkin paremmin kuin Kuopiossa osattiin odottaa.

– Käyttöönottoprojekti sujui kivuttomasti ja palaute käyttäjiltä on ollut hyvin myönteistä. En usko, että kukaan haluaisi palata enää vanhaan, jossa lippuset ja lappuset kulkevat usean käsiparin kautta käsiteltäväksi – näennäisesti tehokas työ on nyt historiaa, hän kiittelee.

Visma Publicin osaamisessa meidät vakuutti vahva henkilöstöhallinnon asiantuntemus. Havaitsin heti, että yrityksessä on tavattoman korkeatasoinen ammattitaito.

Hannu Issakainen, Kuopion kaupunki

Kiinnostaako manuaalisten hallintotyön karsiminen?

Tutustu Personec F:ään

Haluatko kuulla lisää Personec F:stä?

Täytä oheinen lomake ja kerro tarpeestasi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Haluan lisätietoja:
Suostumus on pakollinen lomakkeen lähettämiseksi

Asiantuntijamme palvelevat sinua niin ohjelmistojen hankinnassa ja käytössä, kuin kehittämisessäkin.

Asiakaspalvelu:
p. 010 4199 000

Ohjelmistojen online-tukipalvelu:
Visma Public Community »

Visma Publicin yhteystiedot »

 

vismapublic-lomake-kuva.png