Maanpuolustuskoulutus MPK

Maanpuolustus­koulutus MPK

eTaika-koulutushallintajärjestelmä on maanpuolustuskoulutuksen toiminnan ytimessä. 

Kirjoitus on julkaistu 9.10.2020. Se julkaistaan uudestaan Visman sivuilla eTaikan siirryttyä osaksi Visma Publicia vuonna 2021.

Maanpuolustuskoulutus MPK on Suomen kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja. Yhdistys tarjoaa monipuolisesti vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta, ja yli 30 000 reserviläistä osallistuu vuosittain MPK:n järjestämille kursseille. Lisäksi varautumis- ja turvallisuuskoulutukset keräävät yli 20 000 osallistujaa. Yhteensä koulutustapahtumia järjestetään vuosittain yli 2000.

Koulutusten hallinnan kokonaisratkaisu

MPK on käyttänyt eTaika-ohjelmistoratkaisua kurssiensa järjestämiseen ja hallinnointiin jo vuodesta 2010. Yhdistyksellä on yli sata hallintakäyttäjää, jotka perustavat ja ylläpitävät koulutuksia eTaikan avulla. MPK:n koulutusjohtaja Timo Mustaniemi kertoo, että yhdistys luo eTaikaan vuoden koulutustarjonnan kaikkine kursseineen sekä tapahtumineen ja osallistujat pääsevät omatoimisesti ilmoittautumaan niihin. Tietosuojan asianmukainen varmistaminen on MPK:lle ensiarvoisen tärkeää, ja hallintakäyttäjät kirjautuvatkin eTaikaan turvallisesti mobiilivarmenteella.

Kurssit myös laskutetaan suoraan järjestelmästä, mikä vähentää manuaalisen työn määrää. Laskutustiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon Netvisor-taloushallintojärjestelmään. Lisäksi järjestelmän monipuolinen raportointityökalu tarjoaa ajantasaisen tiedon koulutuksista, mikä on yhdistykselle erittäin tärkeää. Lähikoulutusten lisäksi MPK järjestää myös Moodle-järjestelmällä toteutettuja verkkokursseja.

”eTaika toimii, se on kustannustehokas ja ollut meillä käytössä kymmenen vuotta. Tällainen järjestelmä on meidän toimintamme kannalta elintärkeä nyt ja jatkossakin.”

Timo Mustaniemi, Koulutusjohtaja, Maanpuolustuskoulutus MPK

Toimivaa yhteistyötä

Jatkossa MPK:n on tarkoitus laajentaa eTaikan käyttöä koulutusten hallinnasta enemmän myös osaamisen kehittämiseen. Tuoreen organisaatiouudistuksen myötä myös raportointitarpeisiin on MPK:lla tullut muutoksia. Näitä toiminnallisuuksia eTaika kehittää tiiviissä yhteistyössä MPK:n kanssa.

Mustaniemen mukaan eTaika on luotettava kumppani.

”Kun asiat yhdessä sovitaan, ne myös hoidetaan”, hän sanoo ja jatkaa: ”eTaika on meille myös sopivan kokoinen toimittaja. Jos se olisi suurempi, meidän äänemme ei pääsisi niin hyvin kuuluviin.” Hän myös kehuu eTaikan omatoimista tuotekehitystä, joka useimmiten palvelee suoraan MPK:n tarpeita.

Käytettävyys tärkeintä

”Loppujen lopuksi perustoiminnot ovat käyttäjälle tosi yksinkertaisia”, Mustaniemi sanoo ja painottaa, että helppokäyttöisyys on kaiken A ja O, oli kyseessä sitten kurssille ilmoittautuja tai koulutusten hallinnoija.

”eTaika toimii, se on kustannustehokas ja ollut meillä käytössä kymmenen vuotta. Tällainen järjestelmä on meidän toimintamme kannalta elintärkeä nyt ja jatkossakin”, Mustaniemi kiteyttää.

Asiakkaan hyödyt

  • Hallintakäyttäjät kirjautuvat eTaikaan mobiilivarmenteella, mikä varmistaa osaltaan asianmukaisen tietosuojan

  • Kurssien laskutus suoraan järjestelmästä vähentää manuaalisen työn määrää

  • eTaikan omatoiminen tuotekehitys palvelee usein suoraan asiakkaan tarpeita

goal (1).png

Haluatko kuulla lisää eTaikasta?

Minua kiinnostaa

Asiantuntijamme palvelevat sinua niin ohjelmistojen hankinnassa ja käytössä, kuin kehittämisessäkin.

Tuki
Tukipyynnöt pääkäyttäjän toimesta Communityyn:
Visma Public Community »

Laskutus
finance.puf@visma.com

Yhteystiedot
Visma Publicin yhteystiedot »

 

Ota yhteyttä - Visma Public Oy