Asiakastarina: WineandBeyond

Läpinäkyvät kustannukset ja kuukausimaksuton vaihtoehto rohkaisivat viinitastingeja myyvän nuoren yrityksen kokeilemaan Visma Payta.

Suomen ensimmäinen viinitastingien verkkokauppa syntyi intohimosta viineihin

Anniina Schreiner päätti syksyllä 2019 lähteä elämään unelmaansa ja perusti viininmaisteluja tarjoavan WineandBeyond.fi:n. Sitten tuli korona. Verkkokauppa avasi nuorelle yritykselle uusia mahdollisuuksia.

Anniina Schreinerin rakkaus viineihin syttyi jo opiskeluaikana hänen ollessaan vaihto-oppilaana Ranskassa, samppanjan kotiseudulla Champagnessa. ”Innostuin, että ihan mahtavaa, kun on niin paljon erilaisia viinejä ja ihmettelin, miten eri rypäleet voivatkaan vaikuttaa makuun!”

Anniina kävi tastingeissa ja hankki lisää tietoa, ja viini pysyi rakkaana harrastuksena muun elämän rinnalla. Hiljalleen alkoi kuitenkin kypsyä ajatus, voisiko harrastuksesta tehdä ammatin. Sommelier-koulutuksen jälkeen oli aika hypätä uuteen.

”Pitkä harrastus ja viinikoulutus antoivat riittävästi uskoa, ja viimein syksyllä 2019 päätin ottaa ratkaisevan askelen. Perustin viinitastingeja ja -koulutuksia järjestävän WineandBeyondin ja aloin pitää omaa viiniblogia, joka saikin pian mukavasti suosiota”, Anniina kertoo.

Korona laittoi kapuloita rattaisiin

Hyvin käyntiin lähtenyt unelmien työ törmäsi kuitenkin pian raadolliseen todellisuuteen. Korona sulki ravintolat ja lopetti tilaisuuksien järjestämisen kuin seinään, kun yritys oli ehtinyt olla pystyssä vasta puolisen vuotta. Paikkoja maisteluiden järjestämiselle ei ollut, ja ihmiset linnoittautuivat koteihinsa. ”Huhtikuussa alkoi tuntua, että seinät kaatuvat päälle ja ajattelin, että jotain on tehtävä. Eihän unelman voi antaa näin helposti valua hukkaan!"

"Sain ajatuksen, että voisin pitää viinitastingin verkossa omaksi ja muiden iloksi." Anniina kertoo. "Niinpä järjestin Wineandbeyond.fi Facebooksivulla elämäni ensimmäisen etäviinitastingin. Se sai suuren suosion ja paljon hyvää palautetta".

Kevään aikana WineandBeyond.fi järjesti kolme muutakin etätastingia. Osallistujilta tuli kuitenkin toiveita myös yksityistilaisuuksista ja keskustelumahdollisuudesta, joten syksyllä alustaksi tuli lisäksi Teams. Anniina huomasi, että homma toimii. ”Keskustelumahdollisuus tekee tilaisuuksista elävämpiä.”

Helppo ja mutkaton verkkokauppa

Nuori viiniyritys otti uuden askelen eteenpäin joulun ja uuden vuoden välipäivinä, jolloin alkoi tastingien verkkokaupan suunnittelu. ”Kaikki meni tosi nopeasti, ja jo tammikuussa sain kaupan auki. Aluksi kaikki verkkokaupan perustamiseen liittyvät asiat tuntuivat vähän oudoilta, kun mistään tällaisesta ei ollut aiempaa kokemusta.”

Wineandbeyond.fi-verkkokauppa toimii avoimen lähdekoodin Woocommerce -verkkokauppa-alustan päällä, johon Visma Pay tarjoaa oman maksuttoman maksuliitännäisen.

Asiakkaan näkökulmasta maksamisen helppous on verkkokaupassa aivan oleellista, jotta kaupat syntyisivät. ”Selvittelin verkkokauppa-asioita erilaisten nettiohjeiden avulla, mutta myös kysymällä neuvoja ihan puhelimitse. Visma vastasi kysymyksiini todella joustavasti ja nopeasti, mikä helpotti paljon aloittelevan verkkokauppiaan elämää”, Anniina sanoo.

Valinnassa auttoi myös, että WineandBeyondin aloittaessa verkkokauppatoimintaa Visma Payssa ei ollut kuukausimaksua. ”Myyntiä on todella vaikea ennakoida, kun vastaavanlaista viinitastingien verkkokauppaa ei tietääkseni ole Suomessakaan ennen ollut. Läpinäkyvät kustannukset rohkaisivat kokeilemaan. Ja oli upea tunne, kun heti ensimmäisenä päivänä tuli myös ensimmäinen asiakas!”

Entä millaisia ajatuksia viiniyrittäjällä on tulevaisuudesta? ”Kunpa pääsisi taas käymään viinitiloilla! Tai ehkä niille voisi alkaa järjestää etävierailuja siihen saakka, kun matkustaminen taas alkaa.”

LATAA OPAS

Opas verkkokaupan monipuolisen maksupalvelun käyttöön

OTA YHTEYTTÄ

Kerromme lisää siitä, miten Visma Payn verkkomaksuratkaisut voivat auttaa liiketoimintaasi.

vismalogo.png

 

Visma Payments Oy

Myynti palvelee arkisin 8-16: 09 3154 2030

Asiakaspalvelu palvelee arkisin 9-16: 09 3154 2037

helpdesk@vismapay.com

Sopimusasiat: compliance@vismapay.com