Siirry sisältötekstiin

Winnereissä voittavat sekä ohjelmistojen käyttäjät että kehittäjät – asiakaslähtöinen tuotekehitys on Visma Publicin ohjelmistojen ytimessä

Kehitämme asiakkaiden ymmärtämiseen ja kuunteluun jatkuvasti uusia muotoja, joista tuorein on People-tuoteryhmämme kehitystyöhön keskittyvä Winnerit-ryhmä.

Kirjoittaja: Henna Karhunen, Head of Product Management, People-ratkaisut, Visma Public

Asiakaslähtöinen kehitystyö on Visma Publicin toiminnan ytimessä. Asiakkaat ovat olleet tiiviisti mukana kehitystyössämme jo useamman vuosikymmenen ajan, ja ohjelmistotarjontamme kasvaessa asiakkaiden kuuntelemisesta on tullut entistäkin tärkeämpää. Kehitämme asiakkaiden ymmärtämiseen ja kuunteluun jatkuvasti uusia muotoja, joista tuorein on People-tuoteryhmämme kehitystyöhön keskittyvä Winnerit-ryhmä.

Aiemmin nimellä Personec F -käyttäjätyöryhmä toiminut verkosto starttasi uudella nimellä ja uusitulla konseptilla keväällä 2022. Se pitää sisällään sekä jo tutuksi tulleita yhdessä kehittämisen muotoja että myös uutta: jo pitkään toimineiden ja edelleen hyvin tärkeiden käyttäjätyöryhmien lisäksi järjestämme entistä enemmän tapaamisia, joissa asiakkaamme saavat tietoa ohjelmistojemme uusista ominaisuuksista, pääsevät kertomaan toiveitaan, osallistumaan kehitystyöhön tai vaikkapa testaamaan ohjelmistojen protoja. Lisäksi tapahtumissa jaetaan ohjelmistojen hyödyntämisen parhaita käytäntöjä. Syntynyttä keskustelua voi jatkaa helposti Visma-yhteisössämme, josta löytyy Winnereiden oma ryhmä.

Tapahtumissamme vierailee säännöllisesti myös ulkopuolisia asiantuntijoita, mistä olemme saaneet hyvää palautetta. Esimerkiksi yliopistoasiakkaidemme omassa käyttäjätyöryhmässä on ollut mukana edunvalvontajärjestö Sivistystyönantajat avaamassa alan työehtosopimukseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten vuosilomalain muutoksia.

Lisää automaatiota asiakkaiden tarpeiden pohjalta

Winnerit on meille Visma Publicin asiantuntijoille ensiarvoisen tärkeä verkosto, jota ilman emme voi kehittää ohjelmistojamme tarkoituksenmukaisesti. Toimintamme ydin on kehittää asiakkaillemme palvelua, joka vastaa heidän tarpeitaan nyt ja tulevaisuudessa, ja jota osataan käyttää tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Yhteinen kehitystyö asiakkaiden kanssa on tuottanut vuosien varrella paljon tuloksia. Tuoreimpina niistä voi mainita esimerkiksi palkkajärjestelmä Personec F:n käyttöliittymäuudistuksen, jota olemme tehneet tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Samalla periaatteella olemme kehittäneet muun muassa henkilötietojen hallintajärjestelmän lopputiliautomatiikkaa, joka huolehtii palvelussuhteen ja muiden toistaiseksi voimassa olevien tietojen päättämisestä, lomaoikeuden- ja päivien laskennasta sekä lomarahan- ja korvauksen muodostamisesta.

Sekä asiakkaille että meille tärkeitä aiheita, joita käsittelemme verkostossa usein, ovat automaation lisäksi muun muassa ohjelmistojen suorituskyky sekä käytettävyys ja design. Toimiva ulkoasu, asiakkaan sujuva polku toiminnosta toiseen sekä turhien klikkausten vähentäminen ovat myös usein agendalla. Palkka- ja henkilöstöhallinnon lainsäädäntö on toivottu aihe tapaamisten info-osuuksiin.

Lisäarvoa mahdollisimman monelle asiakkaalle

Yhteiskehittäminen ei aina ole helppoa, ja juuri siksi Winnereiden kaltaisia, hyvin suunniteltuja ja jatkuvasti kehittyviä verkostoja tarvitaan.

Toiveita ja tarpeita on paljon, ja niihin vastaamiseksi Winnereitä ohjaa yksi periaate yli muiden: lisäarvon luominen mahdollisimman monelle asiakkaallemme. Tähän pääsemiseksi seulomme jatkuvasti eri kanavista ja tapaamisista kertyneitä kehitysideoita ja valitsemme edelleen kehitettäväksi asioita, jotka tuovat lisäarvoa mahdollisimman suurelle käyttäjäjoukolle.

Asiakkaita kuuntelemalla useat ohjelmistojemme keskeisistä ominaisuuksista ovat hioutuneet huippuunsa.
Asiakkailta olemme oppineet esimerkiksi sen, kuinka tärkeää oikea mitoitus on ohjelmistojen käytössä. Siksi tuotteemme koostuvat moduuleista, ja niistä voi rakentaa tarvittavan kokonaisuuden palan kerrallaan.

Onko sinulla tarpeita tai toiveita palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistosi käytöstä?

Winnereihin ovat tervetulleita kaikki palkka- ja henkilöstöhallinnon sekä henkilöstön kehittämiseen liittyvien ohjelmistojemme käyttäjät.

Taloushallinnon ohjelmistojemme kehittämiseen on oma Winnerit-verkostonsa.

Kiinnostuitko Winnereistä? Kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita Visma Communityyn. Tunnukset niitä tarvitseville käyttäjille voi tilata veloituksetta asiakastuestamme.

Suosituimmat