Siirry sisältötekstiin

Työvuorosuunnittelu uudistuu Tiimassa

Tiiman asiakkaat ovat aktiivisesti mukana työvuorosuunnittelun uudistamistyössä. Uusi käyttäjäystävällisempi versio lanseerataan vuoden 2023 aikana.

Visma Tiiman työvuorosuunnittelu kokee vuonna 2023 täydellisen muodonmuutoksen. 

Uudistuksen tavoitteena on tehdä työvuorojen suunnittelusta entistä intuitiivisempaa ja suoraviivaisempaa.

Jatkossa työvuorojen suunnitteluun on käytössä vain yksi, helppokäyttöinen työkalu. Tiima-käyttäjät ovat olleet aktiivisesti mukana uudistustyössä.

Mikä muuttuu, kun Tiiman työvuorosuunnittelu uudistuu?

Merkittävin muutos Tiiman työvuorosuunnittelussa on siirtyminen yhteen intuitiiviseen työkaluun, jossa on kaikki tarpeellinen tehokkaaseen vuorosuunnitteluun mutta ei turhia monimutkaisia ominaisuuksia.

Vanhassa Tiimassa on kaksi erilaista vaihtoehtoa työvuorojen suunnitteluun, raskaampaan käyttöön tarkoitettu Työvuorosuunnittelu TVS sekä Tiima Työaikaan kuuluva, kevyempi Työvuorojen kirjaaminen TVK. Jatkossa käytössä on vain yksi työkalu, eli TVK:n käyttäjät saavat uudistuksen myötä käyttöönsä lisää ominaisuuksia.

Uusi työkalu tekee työvuorojen suunnittelusta merkittävästi käyttäjäystävällisempää ja intuitiivisempaa. Ohjelma ohjaa käyttäjää välilehdeltä toiselle, ja tietoja on entistä helpompaa hakea suunnittelun tueksi. Ohjelmassa voi luoda uusia suunnitelmia tai käyttää valmiita suunnittelupohjia.

Työntekijät näkevät työvuoronsa tuttuun tapaan Tiiman mobiilisovelluksessa. Uutena ominaisuutena suunnittelutyökaluun tulee mahdollisuus tallentaa suunnitelma luonnoksena. Tällöin työvuorot näkyvät työntekijälle vasta kun suunnitelma on täysin valmis ja julkaistu. Vanhassa Tiimassa suunnitelmaan merkityt työvuorot ovat näkyneet välittömästi myös työntekijälle.

Uuden työkalun toimintoja:

  • Vuorojen ylläpito
  • Vuorokiertomallit ja niiden kiinnittäminen henkilöille
  • Laskentasarakkeet
  • Tasoittumisjaksot (ja tasoittumisjakson seurantaraportti)
  • Henkilön kiinnittäminen suunnitteluryhmään tai suunniteltavaan yksikköön
  • Suunnitelman julkaisu
  • Työvuorolista mobiiliin sekä mahdollisuus tulostaa selaimesta

Asiakkaat aktiivisesti mukana uudistustyössä

Tiiman työvuorosuunnittelua kehitetään käyttäjien tarpeet edellä ja palvelumuotoilun keinoja hyödyntäen. Mukana uudistamistyössä on ollut kymmenkunta Tiiman asiakasorganisaatiota, joiden haastattelut ja työkalun käyttämisen havainnointi ovat tarjonneet meille uusia ideoita sekä paljon tärkeää tietoa kehittämiskohteista.

Uudistuksen pilottivaihe käynnistyy vuoden 2023 alussa. Pilotissa kerätään asiakkailta käyttökokemuksia, joiden pohjalta tehdään vielä tarvittavia muutoksia. Kaikki Tiima-käyttäjät pääsevät käyttämään uudistunutta työvuorosuunnittelun työkalua vuoden 2023 aikana.

Suosituimmat