Työhyvinvoinnin edistäjät Suomessa – seuraa näitä podcasteja!

Hyvinvointia, hyvinvointia kaikille!

Työhyvinvointi on noussut viime vuosina entistä vahvemmin tapetille. Trendi näkyy paitsi yritysten arjessa sekä kehittyneinä työnantajamielikuvina, mutta myös siinä, että yhä useampi työelämän asiantuntija on ryhtynyt aktiiviseksi työhyvinvoinnin puolestapuhujaksi.

Samalla työhyvinvoinnista kertovien podcastien määrä on lisääntynyt. Tämä on huikea kehitys, sillä HR-asiantuntijoiden ja johtajien aika on usein kortilla ja kuunteleminen on sujuva keino omaksua uutta tietoa kiireenkin keskellä. Työhyvinvoinnista oppiminen onnistuu nyt kätevästi esimerkiksi auton ratissa tai lounastauolla!

Siksi keräsimme tähän blogiin neljä podcastia, jotka jokaisen työhyvinvoinnista ja sen kehittämisestä kiinnostuneen kannattaa lisätä soittolistalleen. Lisäksi poimimme mukaan suosikkijaksojamme, joissa aihetta käsitellään erityisen mielenkiintoisesta näkökulmasta.
Ota tästä vinkit talteen!

Suositus 1: Väkevä elämä – viisaampi mieli, vahvempi keho

Hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkolan Väkevä elämä -podcastissa perehdytään hyvinvointiin monelta kantilta: mukana on tietoa ravinnosta ja treenaamisesta aina psyykkiseen hyvinvointiin.

Vaikka kaikki jaksot eivät liitykään suoraan työelämään, syntyy niistä kokonaisuus joka tukee työhyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Supliikkia Jaakkolaa on mukava kuunnella ja useimmissa jaksoissa on mukana myös vieras jolta löytyy todellista erityisasiantuntemusta käsiteltävään aiheeseen liittyen.

Jaksosuositus: Jaakko Sahimaa – Merkityksellisen työelämän synnyttäminen

Tässä jaksossa Jaakkola sekä organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa käsittelevät merkityksellistä työelämää ja sen tuomia hyötyjä ja mahdollisuuksia sekä työntekijälle että organisaatiolle.

Jaksossa pohditaan muun muassa sitä, millaiset asiat vaikuttavat yrityksen ja työntekijän toimintakykyyn sekä sitä, miten työntekijää kannustetaan tehokkuuteen ja menestykseen positiivisin keinoin. Jos siis pohdit, miten yrityksessäsi voitaisiin löytää oikea tasapaino ihmisten ja liiketoiminnan hyvinvoinnin välillä, on tämä jakso sinulle mielenkiintoista kuunneltavaa.

Kuunteluaika: 1 tunti

Suositus 2: Tauolla-podcast

Pauligin Tauolla-podcastissa kolumnisti ja valmentaja Anna Perho jututtaa työelämän huippuasiantuntijoita työelämän eri puolista. Perhon tyyliin kuuluu kysellä vierailta osuvia ja syväluotaavia kysymyksiä napakkaan tahtiin ja sen ansiosta nämä noin puoli tuntia kestävät jaksot ovat täyttä asiaa.

Jaksoissa käsitellään muun muassa itseohjautuvuutta, liikunnan hyötyjä työelämässä sekä työtilojen vaikutusta hyvinvointiin ja tehokkuuteen. Jaksoja on yhteensä vain kuusi, joten niiden kuunteleminen onnistuu sukkelasti.

Jaksosuositus: Arvostaminen vs. arvostelu – Anna Perho & Ari Rämö

Podcastin kolmannessa jaksossa Perho haastattelee SICK OY:n toimitusjohtajaa Ari Rämöä joka tunnetaan arvostavan johtamisen puolestapuhujana. Rämö avaa muun muassa sitä, miten he ovat onnistuneet takaamaan työntekijöiden viihtymisen ja motivoitumisen. Lisäksi kuulemme miten se näkyy paitsi arjessa, myös työntekijöiden pysyvyydessä sekä yrityksen tuloksessa. Jos haluat oppia johtamaan työntekijöiden hyvinvointi edellä, kuuntele jakso täältä.

Kuunteluaika: 27 minuuttia

Suositus 3: Duunitori-podcast

Aki Ahlrothin juontama Duunitorin podcast käsittelee monipuolisesti erilaisia työelämään liittyviä teemoja. Jaksoittain vaihtuvat asiantuntijat puhuvat muun muassa rekrytoinnista, henkilöstöhallinnon tulevaisuudesta, työnantajakuvasta sekä henkilöstöjohtamisesta.

Jaksosuositus: Tulevaisuuden HR – Henkilöstöanalytiikalla fiksumpia päätöksiä

Tässä jaksossa henkilöstöanalytiikan sanansaattaja Jaana Saramies Terveystalolta pohtii yhdessä Ahlrothin kanssa sitä, miten henkilöstöanalytiikkaa voidaan hyödyntää paremman työelämän luomiseen.

Jos olet kiinnostunut siitä, mistä HR-analytiikka koostuu ja miten sillä voidaan tukea henkilöstön hyvinvointia, onnistumista ja tuottavuutta sekä yrityksen kannattavuutta, lisää tämä jakso kuuntelulistallesi.

Kuunteluaika: 25 minuuttia

Suositus 4: Parempi maanantai

Uunituoreessa Parempi maanantai -podcastissa Repo Workin toimitusjohtaja Anna Kilponen käsittelee työhyvinvoinnin teemoja organisaatioperspektiivistä – eli miten esimerkiksi sitoutuminen, jaksaminen ja työn sovittaminen yhteen muiden elämänalueiden kanssa näkyy työyhteisötasolla.

Jaksoissa pohditaan muun muassa sitä, missä määrin työhyvinvoinnin teemat ovat työntekijän ja missä määrin työnantajan vastuulla. Tästä podcastista erityisen tekee se, että jaksoissa käsitellään teemoja vieraiden omakohtaisten kokemusten kautta.

Jaksosuositus: Jasmi Qvick – Tarvitseeko kaikkien mahtua muottiin?

Tänä päivänä puhutaan paljon monimuotoisuudesta ja erilaisuuden arvostamisesta työpaikalla, mutta todellisuus on usein aivan toinen. Tässä jaksossa yrittäjä ja mentaalivalmentaja Jasmi Qvick puhuu avoimesti omista kokemuksistaan työelämään sopeutumisessa ja siitä, miten hän oppi tunnistamaan omat vahvuutensa.

Jos haluat ymmärtää, miksi työpaikoille kaivataan erilaisuutta ja millaisia ajatuksia työpaikalle sopeutumattoman työntekijän päässä liikkuu, ota jakso kuunteluun.

Kuunteluaika: 25 minuuttia

Tiesitkö että työajanseuranta on yksi läpinäkyvimmistä keinoista seurata työssä jaksamista?
Lataa maksuton opas työajan seurantaan ja kohota yrityksesi työhyvinvointia!

Lataa opas

0