Siirry sisältötekstiin

Työhyvinvoinnin edistäjät Suomessa – seuraa näitä podcasteja!

Haluatko kehittää työhyvinvointia yrityksessäsi? Listasimme tähän blogiin viisi podcastia jotka kannattaa ottaa kuunteluun!

Visma Tiima työhyvinvointi podcast

Työhyvinvoinnilla kohti menestystä – seuraa näitä podcasteja!

Työhyvinvointi on noussut viime vuosina entistä vahvemmin tapetille. Trendi näkyy paitsi yritysten arjessa ja kehittyneinä työnantajamielikuvina, myös siinä että yhä useampi työelämän asiantuntija on ryhtynyt aktiiviseksi työhyvinvoinnin puolestapuhujaksi.

Samalla hyvinvoinnista kertovien podcastien määrä on lisääntynyt. Tämä on huikea kehitys, sillä HR-asiantuntijoiden ja -johtajien aika on usein kortilla ja kuunteleminen on sujuva keino omaksua uutta tietoa kiireenkin keskellä. Aiheesta oppiminen onnistuu nyt kätevästi esimerkiksi auton ratissa tai lounastauolla.

Siksi keräsimme tähän blogiin viisi podcastia, jotka jokaisen työhyvinvoinnista ja sen kehittämisestä kiinnostuneen kannattaa lisätä soittolistalleen. Poimimme mukaan myös suosikkijaksojamme, joissa aihetta käsitellään erityisen mielenkiintoisesta näkökulmasta.

Ota tästä vinkit talteen! 👇

Suositus 1: Duunitori-podcast

Aki Ahlrothin juontama Duunitori-podcast käsittelee monipuolisesti erilaisia työelämään liittyviä teemoja. Jaksoittain vaihtuvat asiantuntijat kertovat ajatuksiaan muun muassa rekrytoinnista, henkilöstöhallinnon tulevaisuudesta, työnantajakuvasta sekä henkilöstöjohtamisesta.

Jaksosuositus: Tulevaisuuden HR – Henkilöstöanalytiikalla fiksumpia päätöksiä

Tässä jaksossa henkilöstöanalytiikan sanansaattaja Jaana Saramies Terveystalolta pohtii yhdessä Ahlrothin kanssa sitä, miten henkilöstöanalytiikkaa voidaan hyödyntää paremman työelämän luomiseen.

Jos olet kiinnostunut siitä, mistä HR-analytiikka koostuu ja miten sillä voidaan tukea henkilöstön hyvinvointia, onnistumista ja tuottavuutta sekä yrityksen kannattavuutta, lisää tämä jakso kuuntelulistallesi.

Kuunteluaika: 25 minuuttia

Suositus 2: Yrityskulttuuri on kuningas

Panu Luukan podcast Yrityskulttuuri on kuningas keskittyy kertomaan, mitä yrityskulttuurilla oikeasti tarkoitetaan, miksi se on tärkeä ja miten sen avulla rakennetaan todellista kilpailuetua.

Mukana jakamassa kokemuksiaan on kymmenen äärimmäisen kiinnostavaa asiantuntijaa kymmenestä yrityksestä, joissa yrityskulttuuri on erityisen tärkeässä asemassa.

Jaksosuositus: Haastattelussa Ylen henkilöstöpäällikkö Eija Hakari – Kulttuuri muuttuu kahvikuppi kerrallaan

Yrityksissä keskitytään usein tuijottamaan numeroita, jotka kertovat päästäänkö tavoitteisiin vai ei. Mutta ymmärretäänkö sitä, että numeroiden takana on aina ihmiset?

Tässä jaksossa Ylen henkilöstöpäällikkö Eija Hakari käy läpi, miten muutoksia tulisi viedä eteenpäin organisaatiossa niin, että ihmiset taustalla eivät pääse unohtumaan. Hänen mukaansa onnistunut muutos on maratonmatka, joka pitää sisällään onnistumisia ja pysähtymisiä myös pienissä hetkissä.

Jos siis organisaatiosi on kiperien muutosten edessä, kuuntele tämä jakso. Hakarilla on kokemusta myös Finnairin, Stora Enson ja Rautaruukin henkilöstöpäällikön pallilta, joten näkemystä häneltä ei puutu.

Kuunteluaika: 1 tunti 26 minuuttia

Suositus 3: #kasvu360

Visman oman Jukka Holmin juontamassa #kasvu360-podcastissa keskustellaan yritysten ja organisaatioiden kasvuun keskeisesti vaikuttavista teemoista. Jaksoissa pohditaan muun muassa yrityskulttuuria, johtamista ja teknologiaa. Vaikka hyvinvointi ei olekaan kaikissa jaksoissa pinnalla, on se myös näiden teemojen ja ennen kaikkea kasvun taustalla.

Jaksosuositus: Yrityskulttuuri / Panu Luukka

Luukka pomppaa jälleen esiin, tällä kertaa vieraan ominaisuudessa. Tässä jaksossa hän kertoo, mitä yrityskulttuuri on, mistä työntekijäkokemus muodostuu, kuinka löydetään kulttuurin kannalta oikeat ihmiset ja miten yrityskulttuuria johdetaan.

Kuuntele täältä kuinka rakennetaan niin vahva yrityskulttuuri, että puolet työntekijöistä tatuoivat yrityksen logon ihoonsa.

Kuunteluaika: 40 minuuttia

Suositus 4: Leadcast – Inspiroivia uratarinoita

Leadcast-podcastissa Maria Wasastjerna ja Essi Weseri keräävät yhteen inspiroivia uratarinoita erilaisilta ihmisiltä.

Jaksoissa keskustellaan yritysjohtajien ja business-ammattilaisten uran kohokohdista ja pohjanoteerauksista sekä kuullaan heidän hyviä (ja huonoja) neuvojaan.

Jos siis haluat motivaatiota, vinkkejä omalle urallesi, erilaisia näkökulmia tai vain kuulla inspiroivia uratarinoita, käänny tämän podcastin pariin.

Jaksosuositus: Annastiina Hintsa, Hintsa Performancen toimitusjohtaja: Hyvinvointi menestyksen edellytyksenä

Kuinka formulamaailman opit kääntyvät yritysmaailmaan?

Tässä jaksossa Hintsa Performancen toimitusjohtaja Annastiina Hintsa jakaa vinkkejään hyvinvoinnin johtamiseen ja siihen, millaisia kysymyksiä kannattaa kysyä itseltään.

Jakso on erityisen kiinnostava sen vuoksi, että Hintsa Performancen missiona on auttaa ihmisiä elämään parempaa elämää ja näin suoriutumaan paremmin. Kytkös hyvinvoinnin ja suoriutumisen välillä on siis läsnä yrityksen arjessa vahvasti.

Johtamisvinkkien lisäksi burnoutin kokeneella Hintsalla on myös henkilökohtaista näkemystä aiheeseen. Tämä jakso kannattaa siis ehdottomasti lisätä kuuntelulistalle.

Kuunteluaika: 37 minuuttia

Suositus 5: Väkevä elämä – viisaampi mieli, vahvempi keho

Hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkolan Väkevä elämä -podcastissa perehdytään hyvinvointiin monelta kantilta: mukana on tietoa ravinnosta ja treenaamisesta aina psyykkiseen hyvinvointiin.

Vaikka kaikki jaksot eivät liitykään suoraan työelämään, syntyy niistä kokonaisuus joka tukee työhyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Supliikkia Jaakkolaa on mukava kuunnella ja useimmissa jaksoissa on mukana myös vieras jolta löytyy todellista erityisasiantuntemusta käsiteltävään aiheeseen liittyen.

Jaksosuositus: Jaakko Sahimaa – Merkityksellisen työelämän synnyttäminen

Tässä jaksossa Jaakkola sekä organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa käsittelevät merkityksellistä työelämää ja sen tuomia hyötyjä ja mahdollisuuksia sekä työntekijälle että organisaatiolle.

Jaksossa pohditaan muun muassa sitä, millaiset asiat vaikuttavat yrityksen ja työntekijän toimintakykyyn sekä sitä, miten työntekijää kannustetaan tehokkuuteen ja menestykseen positiivisin keinoin. Jos siis pohdit, miten yrityksessäsi voitaisiin löytää oikea tasapaino ihmisten ja liiketoiminnan hyvinvoinnin välillä, on tämä jakso sinulle mielenkiintoista kuunneltavaa.

Kuunteluaika: 1 tunti

Haluatko lisää vinkkejä työhyvinvoinnista ja henkilöstöjohtamisesta? Keräämme kiinnostavimmat podcastit, artikkelit ja tapahtumat HR-uutiskirjeeseemme.

Tilaa HR-uutiset tästä

Suosituimmat