Automatisoi työvuorosuunnittelun haastavimmat palaset

Mitä jos vuorosuunnittelu ei veisikään päiviä tai tunteja, vaan työläimmät tehtävät hoituisivat näppärästi parilla klikkauksella? Rakenna fiksut työvuorolistat automaatiolla.

Selvitä automatisoinnin tarpeesi

Lisää automaatiota niihin tehtäviin, joita ei kannata tehdä käsin

Varaa riittävästi työntekijöitä kiirepiikkeihin

Hyödynnä saatavilla olevat osaajat fiksusti: automaatiota hyödyntämällä suunnittelet työvuorot kiirepiikkien mukaisesti. Näin kiire pysyy kurissa, tilanteet eivät pääse kriisiytymään ja työhyvinvointi paranee.

Jaa vuoroihin juuri oikeanlaista osaamista

Varmista, että jokaisesta vuorosta löytyy tarvittava osaaminen. Automaation avulla pidät huolen siitä, että työn valmiusvaatimukset, kuten tarvittavat luvat, osaamistasot ja koulutukset, ovat aina kaikilla työntekijöillä voimassa.  

Paranna tulosta työvuorosuunnittelulla

Panosta kannattavuuteen vaikuttaviin tekijöihin! Älykkään järjestelmän avulla pysyt kartalla suunnittelu- ja nykyhetken tilanteesta sekä reagoit nopeasti muutostilanteisiin. Näin voit vähentää ylitöitä, sijaistarvetta sekä vältät ali- tai yliresursoinnin.

Huolehdi työntekijöiden hyvinvoinnista 

Takaa riittävät lepoajat vuorojen välille ja anna automaation huolehtia työaikaergonomian toteutumisesta. Voit seurata työn kuormittavuutta ja asettaa automaattisia hälytyksiä, jotka auttavat välttämään loppuunpalamisia, pitkiä sairauslomia, irtisanoutumisia sekä virheitä suunnittelussa. Automaation avulla pidät myös huolen siitä, että vuorot jakautuvat tasaisesti: kone huomioi faktat, kuten työehtosopimukset ja sovitut pelisäännöt eikä suosi tai sorsi ketään.

Nopeuta palkkojen TES-tulkintaa

Tyypillisesti TES-tulkintojen tekeminen on yksi työläimmistä osista toteumia läpikäydessä: kone hoitaa tämän hetkessä ja varmistaa, että palkat saadaan maksettua ajallaan ja oikein. Anna siis automaation käydä läpi toteutuneet vuorot sekä työaikakirjaukset ja tulkita ne valmiiksi palkanlaskentaan. 

Vapauta aikaa muille töille

Suunnittele haastavammatkin vuorot työkiertoja sekä älykästä optimointia hyödyntäen käytännössä paria nappia painamalla. Voit myös käsitellä työntekijöiden vuorotoiveet suoraan järjestelmässä, ilman erillisiä paperilappuja tai viestejä.

Näin automaattinen työvuorosuunnittelu toimii käytännössä

Ota selvää, millainen järjestelmä sopii käyttöönne parhaiten 

Maailma on järjestelmiä täynnä: varmista, että ymmärrät millaiset ominaisuudet tukevat tavoitteitanne parhaiten ja valitse vasta sitten juuri teille sopiva työkalu. Asiantuntijamme kertoo mielellään, kuinka organisaatiosi työvoiman hallintaa voisi kehittää.

Varaa maksuton tarvekartoitus

Varaa kartoitushetki asiantuntijan kanssa - tämä ei sido sinua mihinkään

Kerro meille organisaatiosi tarpeista, niin katsotaan mikä työvoimanhallintaratkaisu teille sopii.

 

 

Prijo Ketola

Pirjo Ketola

Pre Sales Consultant
pirjo.ketola@visma.com
050 408 1355