kiitos.png

Liity postituslistallemme! 

Liittymällä postituslistallemme, saat mm. uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa tulevista tapahtumista ja webinaareista sekä muista talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.

Uusimmat artikkelit Visman blogissa

Osaamisen johtaminen sosiaali- ja terveysalalla

Osaamisen johtaminen varmistettava hyvinvointialueiden syntyhetkellä

Vuoden 2022 joulukuussa noin 173 000 julkisen sektorin työntekijää siirtyy uuden työnantajan palvelukseen, kun hyvinvointialueet astuvat voimaan. Tämä on sekä massiivinen että ennenkokematon siirtymä. Tällaisissa mittavissa henkilöstösiirroissa on riski, ettei muutoksessa kyetä tunnistamaan mitä osaamista organisaatioon tulee, mistä ydinosaamisesta on puutetta tai onko työluvat ja sertifikaatit ajan tasalla. Sosiaali- ja terveysalalla osaamisen johtaminen onnistuu luotettavilla työvälineillä.

Digitaaliset työkalut sote-uudistuksessa

Digitaaliset työkalut sujuvan sote-uudistuksen kulmakivenä

Sote-uudistuksen tarkoituksena on parantaa peruspalveluita. Käytännössä toteutus tarkoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen siirtämistä kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle. Jotta palvelujen laatu ja jatkuvuus voidaan taata, muutos täytyy toteuttaa ilman häiriöitä esimerkiksi työvuorosuunnittelussa ja palkanmaksussa. Kuinka digitaaliset työkalut voivat tukea sulavaa sote-uudistusta?

Varautuminen sote-uudistukseen

Sote-uudistukseen varautumisessa huomattavia eroja — miten hallinnon tulisi valmistautua muutoksiin?

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja hyvinvointialueiden perustamista koskeva lainsäädäntö hyväksyttiin kesäkuussa 2021, ja sen on tarkoitus astua voimaan vuonna 2023. Visma Public kysyi sote-uudistukseen valmistautumisesta 106 terveydenhuollon ja sosiaalialan hallintotehtävissä työskenteleviltä henkilöiltä. Millaisin tavoin uudistukseen on jo nyt varauduttu ja mitä ovat ne seikat, joihin hallinnossa tulee kiinnittää erityistä huomioita?