Kuopio

Kuopion kaupunki säästää automaation avulla 600 000 euroa vuosittain.

Kuopion kaupunki on vuodesta 2007 lähtien karsinut manuaalisesti tehtävän hallinnollisen työn minimiin Visma Publicin Personec F–palkkajärjestelmän automaation ja sähköisen asiointipalvelu ESSin avulla. Käyttäjien itsensä tekemien ilmoitusten ja automatisoitujen prosessien ja sähköisen hyväksynnän ansiosta säästöä syntyy vuosittain 15 palkkasihteerin vuosipalkan verran eli arviolta 600 000 euroa.

– Olemme tehostaneet toimintaamme vuodesta 2007 lähtien miljoonilla euroilla, ja lisäsäästöjä on saavutettavissa, Kuopion kaupungin tietohallintoasiantuntija Hannu Issakainen kertoo.

ESSin toiminta perustuu Kuopiossa määriteltyihin roolipohjaisiin tavoiteprosesseihin, jotka määriteltiin yhdessä Visma Publicin asiantuntijoiden kanssa. Vastuu anomusten ja ilmoitusten jättämisestä on käyttäjällä itsellään.

– Ennen ESSiä loma-anomukset ja muutospyynnöt toimitettiin palkanlaskentaan paperilla. Vaadittavan työn määrä hämärtyi, mikä teki toimintatavasta vain näennäisesti tehokkaan. Nyt kun jokainen vastaa omista ilmoituksistaan, ne eivät jää lokerikkoon tai sisäiseen postiin lojumaan, vaan tulevat kulusäästöjen lisäksi myös hoidettua tehokkaasti, Issakainen toteaa.

Älykäs järjestelmä automatisoi kriittisiä työvaiheita

Sähköisen asioinnin lisäksi tehokkuutta toimintaan tuo Hannu Issakaisen mukaan myös Personec F -järjestelmän automatiikka. Hän antaa yksinkertaisen esimerkin.

– Joudumme ajoittain tekemään muutoksia henkilöstön palvelussuhteisiin takautuvasti. Visma Publicin järjestelmällä esimerkiksi 10 vuoden taakse tehtävä ilmoitus palvelussuhteeseen on helppo saattaa voimaan saman tien, sillä järjestelmä tulkitsee sen voimassaolevan työehtosopimuksen valossa. Säästämme valtavasti työtä, kun älykäs järjestelmä tulkitsee työehtosopimuksen säännöt puolestamme sekunneissa ja tapahtumat tallentuvat saman tien oikein.

Käyttäjät tyytyväisiä sähköiseen itsepalveluun

Visma Publicin järjestelmät olivat Kuopiossa tuttuja jo ennen Personec F -järjestelmän käyttöönottoa. Tästä huolimatta uuden järjestelmän omaksuminen jännitti käyttäjiä ennakkoon. Käyttöönotto onnistui kuitenkin paremmin kuin Kuopiossa osattiin odottaa.

– Käyttöönottoprojekti sujui kivuttomasti ja palaute käyttäjiltä on ollut hyvin myönteistä. En usko, että kukaan haluaisi palata enää vanhaan, jossa lippuset ja lappuset kulkevat usean käsiparin kautta käsiteltäväksi – näennäisesti tehokas työ on nyt historiaa, hän kiittelee.

Visma Publicin osaamisessa meidät vakuutti vahva henkilöstöhallinnon asiantuntemus. Havaitsin heti, että yrityksessä on tavattoman korkeatasoinen ammattitaito

– Hannu Issakainen, Kuopion kaupunki

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme kertovat mielellään sinulle lisää

Suostumus on pakollinen lomakkeen lähettämiseksi