Uusimmat artikkelit Visman blogissa

Hyvinvointialueet järjestelmäkäyttöönotto

Hyvinvointialueiden järjestelmäkäyttöönotoilla on kohta kiire

Uusien hyvinvointialueiden organisaatiot ovat kovan paikan edessä, kun sote- ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy niille vuodenvaihteessa. Aikataulu ei jousta. Järjestelmäprojektien onnistuminen suunnitellusti on tavallistakin tärkeämpää, että kaikki toimisi, kun uudenvuodenaatto vaihtuu vuodeksi 2023.

työnantajan koulutusvähennys

Työnantajan koulutusvähennys helpoksi

Olet varmaankin tietoinen siitä, että valtio tukee osaamisen kehittämistä yrityksissä tarjoamalla työnantajille verovähennyksiä henkilöstön koulutuksista. Vähennyksen tavoitteena on kannustaa työnantajia kehittämään työvoiman osaamista. Vaikka työntekijöiden koulutukseen satsaaminen on sekä yrityksen että valtion etu, on vähennys kuitenkin jäänyt niin monelta yritykseltä käyttämättä, että lienee syytä hieman kerrata.

tekoäly HR henkilöstöjohtaminen

Tekoäly ja henkilöstöjohtaminen

Tekoäly on kiehtonut ihmismieltä jo vuosikymmeniä ja sen lupaamat mahdollisuudet yrityksille sekä organisaatioille ovat luoneet toistuvia innostuksen aaltoja. Moni valtavakin yritys on panostanut tekoälyyn huomattavia resursseja, mutta pettymyksekseen huomannut lähinnä kaatavansa rahaa kaivoon. Tämän blogikirjoitus käsittelee, miten tällä saralla voisi onnistua, kunhan tähtää hieman kuuta lähemmäksi tavoitteillaan. Sen lisäksi pohdin, mitä erityisiä haasteita HR aihealueena tuo näille ratkaisuille.

koulutusten hallinta ja hyödyllisyys

Varmista henkilökuntasi koulutusten aito hyödyllisyys

Henkilökunnan kouluttautuminen on ratkaisevassa asemassa, jos organisaatio haluaa pysyä kilpailukykyisenä. Onnistuneet koulutukset tekevät työntekijöistä entistä osaavampia ja auttavat heitä pysymään oman alansa kehityksen kärjessä. Ne myös motivoivat henkilökuntaa työssään.