Uusimmat artikkelit Visman blogissa

tekoäly HR henkilöstöjohtaminen

Tekoäly ja henkilöstöjohtaminen

Tekoäly on kiehtonut ihmismieltä jo vuosikymmeniä ja sen lupaamat mahdollisuudet yrityksille sekä organisaatioille ovat luoneet toistuvia innostuksen aaltoja. Moni valtavakin yritys on panostanut tekoälyyn huomattavia resursseja, mutta pettymyksekseen huomannut lähinnä kaatavansa rahaa kaivoon. Tämän blogikirjoitus käsittelee, miten tällä saralla voisi onnistua, kunhan tähtää hieman kuuta lähemmäksi tavoitteillaan. Sen lisäksi pohdin, mitä erityisiä haasteita HR aihealueena tuo näille ratkaisuille.

koulutusten hallinta ja hyödyllisyys

Varmista henkilökuntasi koulutusten aito hyödyllisyys

Henkilökunnan kouluttautuminen on ratkaisevassa asemassa, jos organisaatio haluaa pysyä kilpailukykyisenä. Onnistuneet koulutukset tekevät työntekijöistä entistä osaavampia ja auttavat heitä pysymään oman alansa kehityksen kärjessä. Ne myös motivoivat henkilökuntaa työssään.

HR-järjestelmät 2021: mihin HR-järjestelmät ovat menossa? Vieraana Mikko Valle

Kirjoitus on julkaistu 13.10.2020. Se julkaistaan uudestaan Visman sivuilla eTaikan siirryttyä osaksi Visma Publicia vuonna 2021. Missä HR-järjestelmien osalta mennään vuoteen 2021 kun fokus on osaamisen kehittämisessä? Mitä kenenkin kannattaa valita? Mihin trendit meitä vie? Entä mitkä ovat avainhaasteet niiden tehokkaassa hyödyntämisessä. Siitä Mika Kukkosen vieraana keskustelemassa aiheen asiantuntija, liikkeenjohdon konsultti Mikko Valle. Podcastissa pohditaan mm. kenen kannattaa valita ERP-järjestelmän HRD-ominaisuus, milloin taas […]

HR-strategia käytäntöön

5 tapaa, joilla eTaika tukee HR-strategian toteuttamista

Jokaisella organisaatiolla pitäisi olla HR-strategia, joka on linjassa yrityksen yleisen toimintastrategian kanssa. Keskeistä HR-strategiassa on osaamisen kasvu ja sen hallittu ylläpitäminen. Mutta miten organisaatiossa voidaan varmistua, ettei strategia ole vain suuria ajatuksia ja lupauksia, vaan toimii myös käytännössä?

Osaamisen johtaminen ja kehittäminen esityskalvoilta käytännön toimiksi

Osaamisen johtaminen ja kehittäminen on usein tapetilla organisaatioiden henkilöstöstrategioissa. Henkilöstön ammattitaito ja asiantuntemus ovat voimavaroja, joille on vaikea antaa liikaa painoarvoa. Ne ovat kilpailuetuja, jotka näkyvät palveluiden ja tuotteiden parempana laatuna, työntekijöiden korkeampana tuottavuutena sekä positiivisempana työnantajamielikuvana. Kuitenkin suuret puheet osaamisen kehittämisestä jäävät helposti leijumaan ajatuksen tasolle. Työtä tukeva järjestelmä sekä tavoitteelliset kehityskeskustelut ovat tapoja saada tavoitteet jalkautettua sanahelinästä aidoksi käytännön toiminnaksi. Kokosimme vinkit osaamisen johtamiseen ja kehittämiseen.