Nepean Conveyors asiakastarina

Nepean Conveyors

Taloushallinto siirtyi uudelle vuosituhannelle Wintimen avulla.

Materiaalinkäsittelyjärjestelmiä ja kuljetinkomponentteja valmistavan ja huoltavan Nepean Conveyorsin tarve taloushallinto-ohjelmiston uusimiselle ajoittui keskelle järjestelmämylläkkää. Yritys oli myyty edellisvuoden lopussa australialaiselle Nepean-konsernille, ja kevään aikana piti vaihtaa moni järjestelmä uuteen. Vaihtoon meni muun muassa vanhan omistajan taloushallinto-ohjelma, joka ei vastannut tämän päivän tarpeita. Nepean etsi modernia ohjelmaa, jolla hoituisi sujuvasti niin kirjanpito kuin ison konserniyrityksen raportoinnit. Tärkeää oli myös, että uusi ohjelma integroituisi Nepeanin omaan ERP-järjestelmään. Yritys löysi sopivan ratkaisun Wintimesta.

Vauhdikas käyttöönotto meni onnistuneesti maaliin

Nepeanilla oli puoli vuotta aikaa etsiä ja valita uudet ohjelmat, saada eri järjestelmät keskustelemaan keskenään ja viedä läpi käyttöönottoprojekti. Samaan aikaan piti totutella uuden omistajan tapoihin ja vaatimuksiin. Tähän jo valmiiksi hektiseen tilanteeseen toi oman jännityselementtinsä se, että uuden australialaisen omistajan tilikausi vaihtuu kesäkuussa, joten käyttöönotto oli kilpajuoksua aikaa vastaan. 

Lopulta projektit saatiin maaliin ajoissa ja kaikki järjestelmät olivat valmiina käyttöön vappuna. Nepean ehti harjoitella kuukauden Wintimen käyttöä ennen ensimmäistä tilinpäätöstä uudelle omistajalle. 

Nepeanin talouspäällikkö Virpi Vatanen kiittelee Visma Publicia hyvin organisoidusta ja aikataulutetusta käyttöönotosta. 

”Käyttöönoton aikana käytettiin hyvin aikaa eri osa-alueisiin perehtymiseen. Saimme myös itse vaikuttaa siihen, mitä halusimme käydä läpi. Yllätyin siitä, miten paljon lähitukea saimme käyttöönoton aikana ihan meillä paikan päällä. Visma Publicin projektipäällikkö istui pääkirjanpitäjämme kanssa ja auttoi ensimmäisen kuunvaihteen prosessin läpi”, Vatanen kertoo. 

Ison konsernin raportointi sujuu vaivatta

Erityisen tärkeää Nepeanille on se, että uusi ohjelma vastaa ison konsernin raportointivaatimuksia. Nepean tuottaa tuloslaskelmat liiketoiminnan käyttöön liiketoimintayksikkö- ja kustannuspaikkatasolla. Vaikka tämä onnistui vanhassakin järjestelmässä, Wintimen raportointiohjelma suoraviivaistaa raporttien tekemistä eikä neljän hengen taloushallinnon tarvitse käyttää tunteja jokaisen raportin tekemiseen. Lisäksi Nepean saa helpommin rakennettua ja muokattua omia raportteja.

”Tunnen edelleen aina helpottuneisuutta, kun saan raportteja helposti nappia painamalla. Tulee hyvä mieli, kun hommat sujuu”, Vatanen sanoo.

Wintime on integroitu Nepeanin muihin järjestelmiin, kuten heidän omaan ERP:iin. Tämä nopeuttaa tietojen siirtämistä ja säästää aikaa.

”Kuunvaihteet sujuvat nopeammin, täsmäytysraporttien ja apuraporttien ajaminen on sujuvampaa, haut nopeuttavat asioiden selvittämistä, tieto on tarkempaa ja löytyy monella eri tavalla ja omien raporttien teko onnistuu. Otimme Wintimen avulla ison harppauksen vanhasta maailmasta suoraan uudelle vuosituhannelle.”

Virpi Vatanen, Talouspäällikkö, Nepean Conveyors

Wintime toi taloushallinnon uudelle vuosituhannelle

Ennen Wintimeen siirtymistä taloushallinnon prosessit olivat kankeat, koska vanhan omistajan järjestelmät eivät vastanneet tämän päivän taloushallinnon tarpeita.

“Erityisesti kirjanpitojärjestelmä oli tosi vanhanaikainen. Suurin piirtein ajalta ennen DOS:ia”, Vatanen muistelee nauraen.

Wintimeen siirtymisen jälkeen taloustiimin aikaa on säästynyt huomattavasti, kun taloushallinnon prosessit ovat suoraviivaistuneet ja nopeutuneet.

Myös tuki ja asiakaspalvelu saavat Vataselta kiitosta. Hänen muihin kokemuksiinsa verrattuna Wintimen tuki toimii erinomaisesti. Taloushallintotiimi on erityisesti pitänyt siitä, että he voivat seurata tikettien käsittelyä ja tilaa Wintimen tukipalvelukanavassa.

“Tiimimme kehuu tukea ihan sikana, se on älyttömän hyvä”, Vatanen kertoo.

Miksi valita Wintime yrityksen taloushallinnon kumppaniksi?

Visman Wintime-taloushallintojärjestelmä sopii hyvin yrityksille, jotka laskuttavat suuria määriä ja/tai laskujen määrä vaihtelee paljon. Järjestelmä palvelee erinomaisesti myös monista eri liiketoimintayksiköistä koostuvia konserneja, joista Nepean Conveyors on hyvä esimerkki.

Asiakkaan hyödyt

  • raportoinnin nopeutuminen ja manuaalisen työn väheneminen

  • kattava lähituki varmisti sujuvan käyttöönoton

  • eri järjestelmien joustava integrointi nopeuttaa tietojen siirtämistä ja säästää aikaa.

Arrow.gif

Haluatko kuulla lisää?

Minua kiinnostaa

Asiantuntijamme palvelevat sinua niin ohjelmistojen hankinnassa ja käytössä, kuin kehittämisessäkin.

Tuki
Tukipyynnöt pääkäyttäjän toimesta Communityyn:
Visma Public Community »

Laskutus
finance.puf@visma.com

Yhteystiedot
Visma Publicin yhteystiedot »

 

Ota yhteyttä - Visma Public Oy