Itä-Savon sairaanhoitopiiri

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä palkat hoituvat sujuvasti Personec F:llä.

Palkkahallinto on yksi organisaation tärkeimmistä tukitoiminnoista. Palkkojen on tultava ajallaan ja oikein laskettuna. Erityisesti moniammatillisella SOTE-sektorilla tämä aiheuttaa haasteita. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä luotetaan Personec F -palkkajärjestelmään.

Palkanlaskennan haasteena monien eri ammattiryhmien sopimukset

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä on laskettu Personec F:llä palkkoja jo kahdeksan vuoden ajan. ”Kun silloin kilpailutimme palkkahallinnon järjestelmät haimme ratkaisua, joka tukee monia eri ammattiryhmiä ja jolla on pitkälle tähtäävät kehitysnäkymät”, kertoo Kaija Lappalainen Itä-Savon sairaanhoitopiiristä.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän – Sosterin – palkkahallinnossa lasketaan koko Sosteri-organisaatioon kuuluvan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden palkkoja. Palkansaajia on 1500 ja palkkalaskelmia kertyy kuukausittain noin 3000. Sosterin omistajakuntina ovat Savonlinna (sis. Kerimäki ja Punkaharju), Enonkoski ja Sulkava. Toimipisteitä on Savonlinnan kaupungin lisäksi ympäristökunnissa ja palkansaajia usean eri kunnan alueella. ”Järjestelmän pitää pystyä tukemaan organisaation tarpeita ja reagoimaan nopeasti niin lakisääteisiin kuin sopimuskohtaisiin muutoksiin huomioiden moniammatillinen henkilökunta. Personec F on osoittautunut luotettavaksi, varmaksi ja vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin”, toteaa Kaija.

Sähköisillä itsepalveluilla radikaalisti vähennetty paperinpyöritystä

ISSHP:ssä on käytössä Personec F ESS (”Essi”), jolla työntekijät ja viranhaltijat ilmoittavat kaikki palvelussuhteen keskeytykset sähköisesti. ”Tämä on vähentänyt radikaalisti paperinpyöritystä ja säästänyt myös työaikaa, kun manuaaliset työvaiheet ovat jääneet pois. Tämä lisää myös tiedon oikeellisuutta ja ajantasaisuutta, kun tieto kulkee sähköisesti suoraan palkanlaskentaan”, jatkaa Kaija.

Varauduttava myös tulevaisuuden vaateisiin

SOTE-sektori on vääjäämättä muutoksen edessä ja tähän on varauduttava myös palkkahallinnossa. ”Sote-rakenteiden uudistuessa myös palkkajärjestelmän pitää mukautua joustavasti uusiin rakenteisiin. Muutokset ovat helpompia palkkahallinnossa, kun samassa järjestelmässä pystytään hoitamaan useiden organisaatioiden palkanlaskenta samanaikaisesti. Lisäksi asioita pystytään mittaamaan paremmin kun tiedot ovat samassa järjestelmässä”, toteaa Kaija Lappalainen.

Palkkajärjestelmän pitää tukea raportointivelvoitteita ja integroitua muihin järjestelmiin

Kuntatyönantajalla on paljon velvoitteita tuottaa erilaisia raportteja sidosryhmille. “Personec F:stä saamme helposti ja nopeasti esim. henkilöstötilinpäätöksen vaadittavat asiakirjat kuten vuosityöajan ja henkilötyövuodet. Personec F:ssä on valmiit liittymät mm. Kevalle, Kelalle, Verottajalle ja Tilastokeskukselle. Lisäksi olemme kokeneet erittäin hyvänä ja kustannuksia säästävänä asiana monet valmiit liittymärajapinnat muihin SOTE-sektorin käyttämiin järjestelmiin”, kiteyttää Kaija Lappalainen.

Monipuolinen palkkahallinnon järjestelmä kaikenkokoisille kunnallisille organisaatioille

Personec F on monipuolinen ja joustava palkkahallinnon järjestelmä, joka sopii hyvin erilaisille ja -kokoisille kunnallisille organisaatioille. Personec F:lle on tunnusomaista korkea automaatioaste ja joustavuus, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin niin lakisääteisiin kuin asiakas- ja sopimuskohtaisiin muutoksiin. Palkanlaskentaohjelma integroituu reaaliaikaisesti itsepalveluosuuteen, missä voidaan hoitaa henkilö-, sopimus- ja organisaatiotietojen ylläpito sekä lomien ja poissaolojen hallinta. Henkilö- ja sopimustiedot ovat hyödynnettävissä myös muissa Visma Publicin henkilöstöhallinnon ratkaisun moduuleissa.

Kiinnostaako SOTE-sektorille sopiva palkkajärjestelmä?

Tutustu Personec F:ään

Haluatko kuulla lisää Personec F:stä?

Täytä oheinen lomake ja kerro tarpeestasi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Haluan lisätietoja:
Suostumus on pakollinen lomakkeen lähettämiseksi

Asiantuntijamme palvelevat sinua niin ohjelmistojen hankinnassa ja käytössä, kuin kehittämisessäkin.

Asiakaspalvelu:
p. 010 4199 000

Ohjelmistojen online-tukipalvelu:
Visma Public Community »

Visma Publicin yhteystiedot »

 

vismapublic-lomake-kuva.png