Asiakastarina: Kauppahalli24

Visma Payn pitkäaikainen yhteistyökumppani Kauppahalli24 halusi kehittää toimintaansa vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ruoan verkkokaupassa.

Kun ruokakassi verkkoon meni

Kauppahalli24 oli kymmenen vuotta sitten eturintamassa, kun ruuan verkkokauppa teki tuloaan. Viimeistään vuonna 2020 jokainen tuli vähintään tietoiseksi, että ruokaostokset voi tilata kotiovelleen. Mitkä ovat verkkokauppiaan edut ostotapojen muutoksessa?

Hanna-Kaisa Risku on ollut alusta asti mukana Kauppahalli24:n toiminnassa ja toimii nykyisin markkinointijohtajana. Toiminta on kasvanut joka vuosi ja palveluvalikoima laajentunut, silti perusresepti toimii aina vain.

”Ostamisen tulee olla helppoa ja kaiken pitää toimia koko ostopolun ajan. Jos tuotteiden valinta on hankalasti toteutettu tai kassalta ei löydy mieluista maksutapaa, niin moni etsii vaivattomamman tavan ostaa. Lisäksi koko palvelupolkua pitää kehittää jatkuvasti, jos aikoo pysyä mukana”, Hanna-Kaisa tiivistää. 

Palveluvalikoiman laajentaminen on trendi monessa verkkokaupassa. Kauppahalli24 on laajentanut toimintaa kodin tarvikkeisiin, elämyslahjakortteihin ja paluukuljetuksiin. Kun asiakas on saanut ruokakassin, hän voi halutessaan laittaa kuljettajan mukana kierrätykseen esimerkiksi pahvia, pienelektroniikkaa tai paristoja.

Helppoa ja aikaa säästävää? Ottakaa rahani!

Palvelun käyttämisestä tulee nopeasti muutaman käyttökerran jälkeen helppoa rutiinia ja ostosten tekeminen on vaivatonta. Myös tilaamisen päätteeksi tapahtuva maksutavan valinta voi olla joko asiakasta sitouttava tai luotaan työntävä.

”Maksuvaihtoehdoista pitää löytyä itselle sopiva, tuttu ja turvalliseksi koettu maksutapa. Kauppahalli24:n kassalla on käytössä Visma Payn noin 15 maksutapaa, joista löytyy kullekin tuttu maksukortti, verkkopankki, pikamaksusovellus tai mobiililompakko,” Hanna-Kaisa sanoo.

Maksuvaihtoehdoista pitää löytyä itselle sopiva, tuttu ja turvalliseksi koettu maksutapa.

Kauppahalli24:ssä tilaukset maksetaan tilausvaiheessa. Kilohintaisten tuotteiden maksu oikaistaan, kun tilaus on kerätty toimitettavaksi ja punnittu. Kuljetushinnoittelu ohjaa isoihin, viikoittain tehtäviin ostoksiin.

Korona toi leivän pöytään kotiinkuljetuksella

Kevät 2020 räjäytti verkkokaupan ja kotiinkuljetukset ennennäkemättömään kasvuun Näin kävi myös Kauppahalli24:ssä, jonka toimintamalli sopii hyvin kiristyneisiin turvallisuusvaatimuksiin.

”Kauppahalli24:n henkilökunta keräilee verkkokauppaostokset turvallisesti omasta keräilyterminaalista. Meillä ei ole kivijalkamyymälää, joten muut asiakkaat eivät koskettele irtomyynnissä olevia tuotteita. Yksi keräilijä kokoaa toimituksen terminaalissa puhtaat hansikkaat kädessä ja maski naamalla. Kontaktiton toimitus ovelle onnistuu myös”, Hanna-Kaisa kertaa nyt jo tutuksi tulleita hygieniarutiineja.

Arjen helppoutta ja omaa aika etsivät lapsiperheet ovat Kauppahalli24:n suurin asiakasryhmä. Kevät 2020 toi runsaasti uusia asiakkaita, kuten yli 70-vuotiaita ja muita riskiryhmäläisiä. Koronakevään asiakasryntäyksestä huolimatta Kauppahalli24:n toimitusvarmuus on peräti 99,8 prosenttia, ja erityisesti hyvin tavoitettava asiakaspalvelu saa paljon kiitosta.

”Koronan vaikutuksesta ihmisiä on alkanut entistä enemmän kiinnostaa tuotteiden alkuperä, puhtaus ja kotimaiset pientuottajat. Meillä elintarvikkeet eivät seiso keskusvarastoissa ja kaikki toimitetaan suoraan tuoreena perille. Tämä vähentää ruokahävikkiä”, Hanna-Kaisa kuvaa tilannetta.

Helppous, ajan säästö ja tuoreus ovat osoittautuneet oiviksi valteiksi, ja niistä aiotaan pitää kiinni jatkossakin. Palveluvalikoiman laajentaminen niin, että yhä useampia palveluita ja tuotteita saa yhdeltä kassalta ovat tulevaisuudessakin tiiviisti osana Kauppahalli24:n kehitystä.

Kauppahalli24:n verkkokauppa toimii avoimen lähdekoodin Magento2 -verkkokauppa-alustan päällä, johon Visma Pay tarjoaa oman maksuttoman maksuliitännäisen.

LATAA OPAS

Opas verkkokaupan monipuolisen maksupalvelun käyttöön

OTA YHTEYTTÄ

Kerromme lisää siitä, miten Visma Payn verkkomaksuratkaisut voivat auttaa liiketoimintaasi.

vismalogo.pngFI_PA_VP_PCI_DSS_sertifikaatti_400x380.png

Visma Payments Oy

Myynti palvelee arkisin 8-16: 09 3154 2030

Asiakaspalvelu palvelee arkisin 9-16: 09 3154 2037

helpdesk@vismapay.com

Sopimusasiat: compliance@vismapay.com