Tarpeena integroida verkkokauppa ja ERP

Haussa oli verkkokauppaan integroituva pilvi-ERP

Paperplast Oy on suomalainen pk-yritys, joka valmistaa omassa tuotannossa erilaisia hygieniapapereita terveydenhuoltoon, fysioterapiaan, sairaaloihin, majoitustoimintaan ja kylpylöihin. Yrityksen toimintaan kuuluvat myös hoiva- ja puhtaanapidon tuotteiden jälleenmyynti palvelukotisektorille sekä fysiotuotteiden maahantuonti. Oma verkkokauppa Paperplastilla on ollut vuodesta 2010 lähtien.

Paperplastilla oli ollut käytössään aiempi ERP-järjestelmä vuodesta 2001 aina vuoteen 2017 saakka. Kun järjestelmää päätettiin lähteä päivittämään, asetettiin uudelle järjestelmällä selkeät tavoitteet. Ensinnäkin haluttiin nykyaikainen ERP, joka toimisi pilvipalveluna ja olisi integroitavissa MyCashflow’n verkkokauppa-alustaan. Lisäksi haluttiin, että uusi ERP tarjoaisi helppokäyttöisen tuotannonohjauksen, raaka-aine- ja tuotevarastoseurannan sekä kaikki nykyaikaiset maksuliikennetoiminnot.

Valintavaiheessa Paperplast tutki neljää eri vaihtoehtoa ja totesi, että Visma.net oli näistä vaihtoehdoista pisimmälle kehitetty pilvitoimintojensa suhteen. Lisäksi Vismalla oli tarpeeksi resursseja yrityksen tueksi koko järjestelmävaihdon ajaksi, kokonaisedulliset kustannukset sekä asiantuntevaa myyntiosaamista.

“Visman Timur Karakan on hoitanut asiakassuhdettamme todella hyvin ja voin todeta, että sopimus syntyi hänen ansiostaan”, mainitsee Henry Kouvonen, Paperplastin talousjohtaja ja jatkaa; “Vismalta sain myös kaikista kattavimman tietopaketin ja avun järjestelmän valintavaiheessa.”

 

Visma.net otettiin käyttöön keväällä 2018

Käyttöönottovaihe koettiin kohtuullisen raskaaksi, koska Paperplastilla oli ainoastaan yksi henkilö tekemässä projektia ja samaan aikaan vaihdettiin myös verkkokauppa ja tilitoimisto. Kouvonen koki, että ERP-järjestelmän vaihtaminen koetteli hänen omaa osaamistaan ja aika tuntui usein olevan kortilla. Joihinkin kysymyksiin projektin aikana hän olisi kaivannut vastauksia nopeammin mutta antaa kiitosta tukihenkilöille kärsivällisyydestä.

Integrointi Visma.netin ja MyCashflow-verkkokaupan välillä hoitui Visma.net partnerin Flashnoden toimesta. “Mielestäni Flashnoden toiminta oli erittäin ammattitaitoista”, Kouvonen kiittelee.

Visma.net on ollut Paperplastilla päivittäisessä käytössä nyt useamman kuukauden. ERPin avulla käsitellään myyntitilaukset ja -toimitukset, tehtaanmyymälän kassatoiminnot, varastotoiminnot sekä ostolaskut. Käytössä ovat lisäksi Visma Payroll sekä Expense, joilla palkanmaksun ja matkalaskujen käsittely hoituu vaivattomasti.

“Tällä hetkellä suurin hyöty aiempaan järjestelmäämme verrattuna on se, että Visma.net pyörii pilvessä, kun taas aiempi järjestelmämme oli asennettu omalle palvelimelle. Visma.netin käyttö on erittäin helppoa mistä päin maailmaa tahansa”, kertoo Kouvonen.

Suosittelisitko Vismaa ja Visma.net -ratkaisua?
“Suosittelen. Asiakaspalvelu varsinkin myynnin puolelta on ollut aivan loistavaa ja Vismalta voi odottaa laadukasta kehitystyötä jatkossakin. Tukipalveluiden osaaminen ja nopeus ovat myös tehneet vaikutuksen. Mielestäni Visma.net on huipputuote, joka on pk-yritysten saatavilla kohtuullisilla kustannuksilla.”

Haluatko kuulla lisää Visma.net -ohjelmistosta?

Voit pyytää tarjousta Visma.netistä tai kysyä asiantuntijoiltamme lisää ohjelmistosta tai palveluistamme. Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, niin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.

 

Yhteydenotto perintä

Suostun siihen, että henkilötietojani käsitellään tunnistamalla kiinnostuksen kohteeni tässä kuvatulla tavalla ja olen tietoinen siitä, että voin peruuttaa suostumukseni milloin tahansa.
Suostun siihen, että Visma voi lähettää minulle sähköpostia aiheista joihin olen osoittanut kiinnostusta ja olen tietoinen siitä, että voin peruuttaa suostumukseni milloin tahansa.
Suostumus on pakollinen lomakkeen lähettämiseksi
Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.