Kun LG Interior päätti uusia IT-ratkaisunsa, toiveena oli löytää kokonaisvaltainen taloushallinnon ja logistiikan ratkaisu. Sopivaksi ratkaisuksi löytyi Visma.net Financials ja Visma.net Logistics, jotka ovat molemmat Visma.net ERP -ohjelmiston palveluja.

LG Interior maahantuo huonekaluja ja valaisimia lähi-idästä pääkonttoriinsa Drammeniin. Vuonna 2016 myyntivoitto oli noin 3 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli 14. “Suurin syy siihen, miksi valitsimme Visman ratkaisut oli tarpeemme saada taloshallinnon ja logistiikan palvelut samassa ratkaisussa. Vertaamalla nykytilaa entiseen, olemme onnistuneet virtaviivaistamaan ja yksinkertaistamaan sisäisiä prosessejamme. Jokapäiväisestä toiminnasta on tullut ennustettavampaa ja läpinäkyvämpää,” kertoo toimitusjohtaja Karl Ivar Nordby.

 

Pilvitallennustilan kontrolloiminen on tehokasta

LG Interiorin päivät ovat hektisiä. Yrityksen omistamien varastojen koko on huimat 1250 neliötä ja lava-alueita on 2000. Maahantuotujen ja eteenpäin toimitettujen tuotteiden määrä on 150 konttia vuodessa. Henkilöstö on riippuvainen tehokkaista IT-ratkaisuista, joilla tilausprosessit, hankinnat ja varastonhallinta saadaan pyörimään automaation avulla.

 

Käsinkirjoitetut tilauslistat vaihtuivat kokonaisvaltaiseen näkymään pilvessä

“Vanhassa järjestelmässämme ei ollut lainkaan varastomoduulia ja messuilla käytössämme oli käsinkirjoitetut listat. Visma.net-ohjelmistoa valittaessa yksi tärkeä asia meille olikin se, että saisimme tiedon siitä, mitä varastoissamme on ja toisaalta myös se, että Visma.net logistiikkapalvelu oli yksinkertainen ja helppo käyttää. Lisäksi järjestyksessä olevat tilaukset, laskut ja varastonhallinta selkeyttävät jokapäiväistä työtä,” sanoo Nordby ja jatkaa; “Kaikki toimii automaattisesti. Se oli selkeä syy, miksi vaihdoimme taloushallinnon ohjelmiston. Aiemmin käytössämme oli myös erillinen matkaohjelma. Visma.netissä meillä on nyt kaikki tarvittava yhdessä ratkaisussa. Nyt voimme kirjautua ohjelmistoon sisään ja näemme maksamattomat laskut ja niiden summat”.

 

Integroitu verkkokauppa

LG Interior julkaisi omat verkkokaupat kuluttaja- sekä yritysasiakkailleen. “Visma.net ohjelmistoa oppii helposti käyttämään ja siihen voidaan integroida useita eri ratkaisuja. Verkkokauppamme ovat tästä hyvä esimerkki,” Nordby kertoo.

Henkilökunta matkustaa useita kertoja vuodessa uusia sisustustuotteita hankkimaan. Parissa päivässä iso määrä tilauksia rekisteröidään ja uutta asiakasdataa tallennetaan. Näinä hetkinä henkilökunta näkee uuden ERP-ohjelmiston edut, sillä käsiskannerit ovat integroitu ohjelmiston kanssa, mikä virtaviivaistaa tilausprosesseja.

“Sen jälkeen kun otimme käyttöön BX Softwaren käsinkäytettävät skannerit yhdessä Visma.netin kanssa, työ on helpottunut huomattavasti. Säästämme paljon aikaa ja resursseja ja tiedot ovat täsmällisiä,” Nordby kuvailee.

LG-Interior 280x120.png

 

Asiakas: LG Interior

Tarve:

  • Kokonaisvaltainen taloushallinnon ja logistiikan ratkaisu
  • Verkkokaupan integroitavuus

Visman ratkaisu:

Hyödyt:

  • Toiminnasta on tullut ennustettavaa ja läpinäkyvämpää
  • Pilvitallennustilan kontrolloiminen on tehokasta
  • Varastotoimintojen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys
  • Kaikki tarvittavat toiminnot samassa yhdessä järjestelmässä
  • Eri ohjelmien helppo integroitavuus osaksi Visma.net ERP-järjestelmää

Tutustu Visma.net ERP-ratkaisuun »

"Visman ratkaisuilla meidän on helpompaa saada näkymä varastojen tilaan. Lisäksi olemme yksinkertaistaneet ja tehostaneet sisäisiä logistiikan prosesseja. Jokapäiväisestä toiminnasta on tullut ennustettavampaa ja läpinäkyvämpää."

Karl Ivar Nordby
Toimitusjohtaja
LG Interior

Tutustu Visma.net ERP -ratkaisuun »