Lammaisten Energia on paikallisesti Harjavallan kaupungissa ja Nakkilan kunnassa toimiva sähkönjakeluun ja myyntiin erikoistunut sähköyhtiö. Yrityksen toiminnanohjaus ja kirjanpito on keskitetty Visma L7 -ohjelmistoon, jossa uusimpana ominaisuutena toimii kirjanpitosiirtoihin erikoistunut ohjelmistorobotti.

Visma Software Oy ja MOST Digital Oy aloittivat vuosi sitten yhteistyön, jonka tavoitteena oli luoda Visma Softwaren asiakkaille ohjelmistorobotiikkatoteutuksia toiminnan- ja taloudenohjauksen ohjelmistojen käytön tehostamiseksi.

Kun kartoitus ohjelmistorobotiikasta kiinnostuneista asiakkaista aloitettiin vuosi sitten toukokuussa, Lammaisten Energialla oli jo selkeä tarve ja kiinnostus lähteä mukaan ohjelmistorobotiikkaprojektiin. 

Robotti vapauttaa aikaa

Lammaisten Energialle toteutettiin kirjanpitosiirtoja automaattisesti hoitava robotti, joka toimii saumattomasti eri ohjelmistojen välillä. Robotti noutaa myyntilaskutus- sekä käyttöomaisuuskirjanpito-ohjelmien muodostamat kirjanpitoaineistot L7:aan ja tekee tarkistukset ennen kirjanpitoon vientiä. Kirjanpitosiirrot hoidetaan aina kuun vaihteessa, joka on yleisesti taloushallinnon töiden osalta kaikista kiireisin aika.

Visma L7:aan toteutettu robotti on vapauttanut huomattavasti aikaa muihin töihin kuun vaihteessa, kun kirjanpitosiirtojen voi luottaa hoituvan automaattisesti, täsmällisesti ja ilman virheitä. 

Kartoituksesta käyttöönottoon muutamassa kuukaudessa

Ohjelmistorobotin kehitys alkoi heti vuosi sitten toukokuussa, jolloin Lammaisten Energia päätti yhteistyössä Visma Softwaren ja MOST Digitalin kanssa robotin toimintaperiaatteesta. Kun robotin toimintalogiikka oli selkeytetty, lähdettiin toteuttamaan käyttöönottoa ja ohjelmistorobotti oli täydessä toiminnassa jo viime vuoden elokuussa.

Ensikartoituksesta käyttöön kesti siis vain muutama kuukausi, vaikka kyseessä oli täysin uusi ohjelmistorobottitoteutus. "Ohjelmistorobotin käyttöönotto sujui hyvin avaimet käteen -periaatteella", toteaa Reetta Ahonen Lammaisten Energiasta. 

Lammaisten Energia on ollut kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen ohjelmistorobottiinsa ja uskoo, että ohjelmistorobotiikkaa sekä tekoälyä halutaan hyödyntää jatkossa laajemminkin yrityksen prosesseissa.

Visma Softwarella robotteja räätälöidään jatkossa eri toimialojen yritysten samankaltaisiin tarpeisiin hyödyntämällä kollektiivista innovaatiota ja kustannushyötyä. Ohjelmistorobottien tuotteistaminen ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta tuottaa myös täysin yrityskohtaisesti räätälöityjä robotiikkatoteutuksia.

Lue lisää Visman L7-järjestelmästä

heka_reffa.jpg

Asiakas
Lammaisten Energia

Visma-ratkaisu

Tarve

  • Kirjanpitosiirtojen automatisointi ohjelmistorobotiikalla

Ratkaisu

  • Robottitoteutus hoitaa kirjanpitosiirrot automaattisesti, täsmällisesti ja virheettömästi

Hyödyt

  • Työajan säästö
  • Rutiinitehtävien väheneminen
  • Virheettömyys kirjanpitosiirroissa

Tutustu Visma L7:n