Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa

Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa – tutustu ominaisuuksiin

Vertaile taloushallinnon ohjelmistoja itse: tutustu Visma Fivaldiin maksutta 14 päivän ajan!

Jos olet hankkimassa tai vaihtamassa taloushallinnon ohjelmistoa PK-yritykselle tai tilitoimistolle, suosittelemme ohjelmistojen vertailun lisäksi niiden kokeilua. Luomalla maksuttomat koekäyttötunnukset pääset kokeilemaan Fivaldin suosituimpia ominaisuuksia, kuten uudistettua myynninhallintaa ja ostolaskujen kierrätystä, 14 päivän ajan. 

Kokeilu ei sido sinua mihinkään eikä sitä varten tarvitse antaa maksukortti- tai laskutustietoja. 

Aloita maksuton koekäyttö

Tarkista ainakin nämä, kun vertailet taloushallinto-ohjelmistoja: taloushallinto-ohjelman tärkeimmät ominaisuudet ja hinnoittelun selkeys

Helpotat taloushallinto-ohjelmistojen vertailua, kun listaat omalle yrityksellesi tärkeimmät ominaisuudet ja tiedät, millaisia työkaluja haluat painottaa. Näihin kolmeen asiaan kannattaa kuitenkin joka tapauksessa kiinnittää huomiota:

1. Laskujen kierrätys ja muut taloushallinnon arkea nopeuttavat ominaisuudet

Eri ohjelmistojen ominaisuuksissa on erilaisia painotuksia. Esimerkiksi Fivaldissa on panostettu ostolaskujen nopeaan kierrätykseen automaattisen laskujen hyväksynnän ja tekoälyn avulla tapahtuvien tiliöintiehdotusten myötä. 

2. Mistä taloushallinto-ohjelmiston hinta muodostuu?

Taloushallinto-ohjelmistojen hintaperusteet vaihtelevat, joten ohjelmistojen hintoja voi olla vaikea arvioida. 

Hintaa arvioidessa kannattaa tarkistaa ainakin se, voitko valita mukaan juuri ne ominaisuudet, joita käytät. Toinen taloushallinnon ohjelmiston kustannuksiin vaikuttava tekijä on, onko taloushallinnon tapahtumia tai tositteita hinnoiteltu erikseen, eli vaikuttaako niiden määrä palvelun kuukausihintaan. 

3. Tilitoimisto, vertaile näitä: millaisia asiakkaita hoidat?

Kaikki sähköisen taloushallinnon ohjelmistot tarjoavat mahdollisuuden tilitoimistojen ja asiakkaiden yhteiskäyttöön ja töiden jakamiseen, mutta esimerkiksi perinteisten asiakkaiden hoitaminen saattaa vaatia erikseen hinnoiteltuja lisäominaisuuksia. Varmista siis, että valitsemasi ohjelma sopii kaikenlaisten asiakkaiden hoitamiseen.

Tilitoimiston kannattaa myös tarkistaa, vaikuttaako ohjelmiston kautta hoidettavien asiakkaiden määrä tai liikevaihtoluokka hintaan.